Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vazeny pane Petre Lachnite. Klepl jsem vasemu clanku moje uspokojeni. Ten nadpis jsem preletl s usmevem. V dusi citim vasi naivitu neco podobneho rici tomu pobliku na iDnes. Take je zde ten dvoji metr, ktery dava podnet pripsani plusu ci minusu. Jen 16 poznamek od ctenaru vaseho clanku je tou ukazkou vasi naivity. Cesky obcan neni zvedavy na reseni toho problemy vami predlozenemu. To nikdy nebylo dulezite. I ten Capek to poznal a vzdal se dalsich clanku o tomto tematu. Ten clanek v tech Lidovych novinach znam a je v mem pocitaci schovan. Psal se rok 1924 a nic se od te doby nezmenilo.

Jedno reseni jsem neodolal pridat k me poznamce. Nemam rad kritiku bez meho naznaku na zlepseni. Zni asi takto.

Dokud bude volba stran hlavnim tematem rozdeleni moci po volbach do Snemovny, s nutnym vytvorenim "KOALICE, "rozhorceni davu bude nasledovat". Reseni je volba jedince v prezidenskem systemu se silnou kontrolou celym Parlamentem (Snemovny a Senatu) Nazyva se "Checks and Balances" (Kontrola a balanc) a je definovana v knize "V duchu zakona" (Spirit of the Law) francouzem Montesquieu. Znam zemi, kde podstata tohoto systemu drzi zemi celistvou jiz 236 let. Protoze verili tomu systemu predlozeny tim francouzem.

1 0
možnosti

Prosim oprava: ...ne problemy, ale problemu.....! Dekuji

0 0
možnosti
Foto

Vážený pane, jaký je Váš právní názor na "největší hnus", s nímž mají podle Vašeho pana předsedy údajně zkušenosti děti členů hnutí ANO. Nemám na mysli onu údajnou dehonestaci dětí členů Vašeho hnutí -to není z právního hlediska nijak zvlášť zajímavé. Narozdíl od vymáhání volebních preferencí rodičů učitelem na nezletilých studentech , a to v listinné podobě, opatřených podpisem a přečtené celé třídě. Také to vnímáte jako porušení zákonů č. 101 a 110?

Ptám se Vás proto, že jste právník. A také proto, že jste člen hnutí ANO.

Už se Vám někdo z Vašich kolegů z ANO svěřil, že právě jeho syn či dcera chodí do takto pozoruhodné školy? Máte znalost o tom, jakým způsobem, kým a kde se ty největší hnusy řeší? Nebo si myslíte, že občanům má stačit informace z PrahaIN od pana Holoubka, že "věc se řeší"?

Pochopte, prosím, že když Váš předseda, který se pokoušel šálit i soud ( ve věci zfalšovaného podpisu A. B. mladšího ) mluví o největším hnusu a neuvede jedinou ověřitelnou informací, může snadno vzniknout důvodné podezření, že to byl jen marketingový tah , s nímž jsou členové ANO srozuměni. Také máte vážné pochybnosti?

1 3
možnosti
Foto

"Jednoznačně dominuje nesouhlas s úlohou, postoji a prací všech politických stran bez rozdílu."

Ano, tedy i s postoji a prací vaší strany a Vás samotného. A copak s tím uděláte?

2 0
možnosti
Foto

Vyčkejte, pane Dvořáku. Autor už možná připravuje erudovanou odpověď na mé dotazy, obohacenou o dosud utajované informace.

0 0
možnosti

J76a56n 26R83á55ž

20. 3. 2023 15:36

Celkem dobře popsané a Čapek byl studnicí politické moudrosti.

3 1
možnosti
Foto

Čapek JO, ale členové ANO?8-o

4 2
možnosti
Foto

Sem si říkala, proč nemáte v profilu napsanou politickou příslušnost. Když jsem ji zjistila a srovnala s tím, co jste napsal, tak mi to došlo. Protože by se vám každý rozumě uvažující člověk vysmál.:-)

3 3
možnosti
Foto

On se asi stydí. Že ANO?

4 3
možnosti

Velice dobrý text a zasloužená karma!R^R^R^R^

3 6
možnosti

To je sice hezké, že můj příspěvek spolu s dalšími členy rudé letky minusujete, ale jsem zvědavý, jestli mi něco odpoví také pan zastupitel. Vy nějak znáte radu a zastupitelstvo Prahy 5, že dokážete posoudit, jestli se jedná o dobrý text, zda nejsou proklamace pana Lachnita v rozporu s faktickou činností zastupitelstva Prahy 5, jestli si třeba nepřihrávají nezasloužené odměny apod.?

3 3
možnosti

Byly doby, kdy média tepala vládnoucí politiky za každou chybičku. Možná za to může Zeman, Klaus a Trump, možná jenom využili příležitosti, že už se to smí, ale nyní se média dělí na "demokratická" a "protisystémová".

Takže pokud média jdou na ruku vládě, projde jim prakticky cokoliv, protože chybí hlavní kritik demokracie.

Pak se budou hrozně divit, že přijde nový Hitler a bude hlásat přežitek demokracie. Nebo přijde nová VŘSR a budou padat hlavy a ne obrazně. Začalo to vlastně Cézarem, kterého zavraždili kvůli záchraně demokracie a tím ji pohřbili.

7 2
možnosti

Nový Hitler už přišel v podobě Putina. A u nás ne snad nový Hitler, ale nový Al Capone už tu byl. A líbí se mi, jak píšete Zeman, Klaus a Trump v jedné linii. Třeba v USA o Trumpovi jistě vědí, ale o Klausovi a Zemanovi většinou vůbec nic, když nemálo Američanů netuší, že je nějaké Česko a kde leží, už vůbec ne.

3 3
možnosti

Chtěl jsem se vás zeptat, pane Lachnite, ještě je v zastupitelstvu Prahy 5 tolik komunistů? A proč na webovkách Prahy 5 není (s výjimkou starosty) u vedení městské části uvedena politická příslušnost místostarostů a členů rady?

A ještě jsem se chtěl zeptat, jak v Praze 5 vysvětlujete lidem, proč mají šetřit, když stát, kraje či obce (tedy i Praha 5?) šetřit nemusí? A je tedy pravda, podle toho, co píšete, že si i u vás na radnici a v zastupitelstvu rozdělujete statisícové odměny?

Píšete také, že "nespokojenost občanů postupně přerůstá v rozhořčení". Jsem tedy zvědavý, až půjdu dneska ven, jestli si nějakého přerůstání nespokojenosti občanů v rozhořčení všimnu.

A také mě napadá, jestli je to tak, jak tvrdíte, proč s tím jako zastupitel, sakra, něco neděláte a místo toho píšete články sem na blog? Přece máte mnohem větší možnosti než třeba já, když jsem důchodce, tedy součást nejzranitelnější skupiny obyvatelstva, jak se o důchodcích kdekdo vyjadřuje. A vy jste v zastupitelstvu za jakou stranu, smím-li to vědět?

4 3
možnosti

Rozdělení na "zkorumpované politiky" a "nápravu si přející občany" je nesmysl - každý si tu nápravu představuje úplně jinak green dealem počínaje a Ukrajinou konče. Takovéhle jakože všenápravy jsou možná dobré u piva a to je asi tak všechno.

1 4
možnosti

Pavel to řekl v rozhovoru, jehož část v neděli zveřejnil server polského listu Rzeczpospolita. https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Ukrajina-bude-mit-podle-Petra-Pavla-jen-jeden-pokus-na-zasadni-protiofenzivu-732548

..........Vyjádřil v něm také přesvědčení, že zájem Spojených států o Ukrajinu a výše jejich pomoci může v příštím roce klesnout. A až poklesne americký zájem, stane se tak podle něj i u mnoha evropských zemí..............

........Jedenašedesátiletý politik, který v minulém týdnu Polsko navštívil, také odpovídal na otázku týkající se možných úvah některých západních zemí o tom, že by se Ukrajina vzdala části svého území. „Nikdy bych Ukrajinu nenabádal, aby se vzdala části svého území, aby udělala nějaký ústupek,“ řekl k tomu Pavel, podle něhož případné rozhodnutí náleží jen Ukrajincům. „Neměli bychom Kyjev tlačit žádným směrem, neměli bychom je ani nabádat k ústupkům, ani k boji do posledního muže,“ míní...........

Už zas mluví o tom, že Ukrajina nemusí vyhrát. Dezolát jeden!

3 2
možnosti
Foto

Pozoruhodný závěr.

1 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS