Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SM

Young lady. Poprvé musíte snažit poznat Historie. Kdo vytvořil islamicke terroricke organizace aby bojovaly proty Sověty v Afganistanu. Kdo podporoval IS. Odkud dostaji talibany zbraně atd atd. Kdo z toho všechno vzdělává.

0 0
možnosti
JS

Souhlasím s tím, co píšete. Islámský terorimus je darem pro populistické politiky, kteří zdůrazňováním jeho hrozeb a na první pohled jednoduchými (ale ve skutečnosti nereálnými) opatřeními, jako třeba zakázat islám nebo vyhnat všechny muslimy, snadno získávají voličské hlasy.

0 0
možnosti
AK

Myslím si, že je chybou považovat islám za pouhé náboženství.

S tím se pojí chyba posuzovat jeho přípustnost z hlediska svobody vyznání.

Obsahuje totiž i ucelený právní systém a způsob vládnutí (řízení státu).

Obojí je s evropským právním systémem a demokratickým způsobem řízení státu neslučitelné.

Náboženství je v islámu jen část.

Lépe bude považovat islám za ideologii.

A tak jako odmítáme nacismus s jeho mesianismem rasovým, komunismus s jeho mesianismem třídním, musíme odmítnout islám s jeho mesianismem náboženským.

Domnívám se, že registraci získal islám jen díky tomu, že byla převzata z EU.

Jeho činnost odporuje paragrafu 5 Zákona 3/2002 Sb. v platném znění:

Vznikat a vyvíjet činnost nemůže církev a náboženská společnost, jejíž učení nebo činnost sleduje porušení práva nebo dosažení nějakého cíle nezákonným způsobem, zejména pokud

a) popírá nebo omezuje osobní, politická nebo jiná práva fyzických osob pro jejich národnost, pohlaví, rasu, původ, politické nebo jiné smýšlení, náboženské vyznání nebo sociální postavení, b) rozněcuje nenávist a nesnášenlivost, c) podporuje násilí nebo porušování právních předpisů, d) závažně narušuje veřejnou mravnost, veřejný pořádek nebo veřejné zdraví, e) omezuje osobní svobodu osob zejména tím, že využívá psychický nebo fyzický nátlak k vytvoření závislosti, která vede k fyzickému, psychickému nebo ekonomickému poškozování těchto osob nebo jejich rodinných příslušníků, k poškozování jejich sociálních vazeb včetně omezování psychického vývoje nezletilých nebo omezování jejich práva na vzdělání4), nebo zabraňuje nezletilým přijmout zdravotní péči odpovídající zdravotním potřebám, nebo f) je její učení utajováno vcelku nebo v některých částech, stejně jako organizační struktura církve a náboženské společnosti a vazby na zahraniční složky, je-li částí církve nebo náboženské společnosti působící mimo území České republiky.

1 0
možnosti

Mám obavu, že pokud odvrhneme Boha Ježíše Krista, tak se v uvolněném prostoru objeví Bůh Mohamedův. Bude to tak lepší? :-)

2 0
možnosti
LT

L62u61d87ě59k 96T68o33n20d71r

25. 3. 2019 22:22

Fšak fšicí tvrdí, že je to ten stejný Bůh :-)

1 0
možnosti
FL

Neuvádíte smysl toho textu, na co konkrétně narážíte? Ale když už ... "Teroristické útoky takových lidí sice nezřídka mají dosti jiné příčiny než vyznávání islámu" - Souhlas, hlavní příčinou je Arabský původ. Podobně jako africký původ představuje lidi s nižší inteligencí se všemi důsledky jako je kriminalita a neschopnost uplatnit se na trhu práce. To je ten důvod je tu nechtít a bránit jejich přílivu. Ne primárně to jejich náboženství a potenciální terorizmus.

2 0
možnosti
LT

L33u92d42ě67k 72T52o75n27d72r

25. 3. 2019 17:02

Mě příjde jako padlé na hlavu, když se k nám z Ukrajiny nastěhuje bývalý policajt, který konvertoval k islámu, tady se nechá zvolit šéfem pražské muslimské a jeho cílem je: do pěti let u nás založit muslimské školy a muslimskou politickou stranu. Takto si fakt "svobodu vyznání" nepředstavuju - aby nám ukrajinský konvertita v česku prosazoval islám. Ať si ho prosazuje doma - na Ukrajině a odsud ať rychle vypadne!

2 0
možnosti
Foto

Píšete že teroristické útoky mají nezřídka jiný motiv nežli šíření islámu? Jaké motivy to jsou, jestli se vás mohu zeptat. Kromě několika málo případů, které se dají spočítat na prstech jedné ruky, kde dva články byly amputovány, ve kterých se oficiálně uváděly jakési, blíže nespecifikované psychické problémy útočníků, se jedná vyloženě o náboženskou nenávist.

Máme tu ale dvě věci. Svoboda víry a vyznání a svoboda náboženství. To jsou dvě rozdílné věci. I když se to mnohým nezdá. Sám mohu svobodně věřit v cokoliv. Třeba že Putin je lidumil, že Zeman to s lidmi myslí dobře, že Ježíš pro svůj druhý příchod zvolil podobu Ovčáčka...prostě cokoliv. Náboženství to už je ovšem jiná liga a tam ta svoboda musí podléhat jakési regulaci. Jinak dopadneme jako v Iránu. Ta regulace neznamená omezení svobody ale vymezení mantinelů kam náboženské spolky a organizace mohou zasahovat a kam už ne. A jestliže to či ono vyznání vykazuje aspekty rizik, pak je čas na utažení pravidel.

1 0
možnosti
DS

Jelikož už jsme si to zažili s násilnou katolizací a zůstaly nám zkušenosti, snažíme se předcházet možným problémům u jiné ideologie, která postupuje velmi podobně tomu, co už jsme zažili a u čeho víme, jak negativní dopady na celou společnost to přináší - a vzhledem k tomu, že islám je momentálně jediná ideologie, která svým odpadlíkům (případně "zákazníkům" jiné ideologie) vyhrožuje smrtí, je logické, že je to právě tato ideologie, proti které se dají pozorovat občasné a opatrné kroky k jejímu potlačení (zatím tedy spíše v rámci "plebsu").

3 1
možnosti
PT

P90e41t12r 39T68o54m90e33k

25. 3. 2019 16:33

Vám zůstaly zkušenosti s násilnou katolizací?

3 0
možnosti
OP

Vaše mládí omlouvá vaši popletenou hlavinku

0 1
možnosti
PT

P17e25t62r 56T36o87m56e77k

25. 3. 2019 15:02

Máš to ve své hlavince Eliško trošku popletené.

1 2
možnosti
Foto

:-)Když chceš, Péťo, hodnotit, jak to má kdo v hlavě popletené, měl bys, chlapečku, nějak argumentovat, takhle blábolit a zbytečně osobně atakovat umí každý blb.

7 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS