Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Líbí se mi definice:

Melounový socialismus - zvrchu zelený, uvnitř červený a vlastně jde vskutku o socialismus internacionální, neboť vstřebává jinakost a staví ji na piedestal - jinakost etnickou, kulturní, sexuální...

R^

0 0
možnosti

Určitý "zelený" tlak je nutný. A vše vám trh neřeší. Lidí je 8 miliard, za mého mládí 2-3.Všude odpady, znečištění. Do oteplování se nechci míchat, nejsem vědec. U těch ostatních jevů a "řešení" a la gender, menšiny atd. souhlas.

0 0
možnosti
Foto

Nikdo by menšinám neměl ubližovat a jejich přirozená práva jim upírat. Bohužel dnes přichází na řadu pozitivní diskriminace, tedy upřednostňování menšin a to je velmi špatné.

2 0
možnosti

Svět se vyvíjí. Nakonec se "shodneme" že do konce mimulého století bylo relativně dobře. Soupeřily jen 2 tábory, ten míru a socialismu s tím "zlým". Čína byla ještě slabá, Írán se vybíjel s Irákem, Asii jistily kromě Austrálie Japonci a Jihokorejci.

0 0
možnosti
Foto

Ano, svět se změnil a nelze to nevidět - Persie, tedy Írán se zvedá a připravuje na druhou šanci. Čína se stává světovou velmocí, konečně drží v rukou klíčové odvětví - výrobu čipů a dalších nutných součástek pro celý IT svět i solárních panelů pro zelenou energetiku. Snaha o elektromobilitu její pozici jen zesílí. Arabové mají plné kapsy petrodolarů a doma mají vybudováno, určitě budou chtít investovat jinde, otázkou je kde. "Jejich lidé" v Evropě by mohli část těchto peněz získat právě pro nás. Očekávat se však dá spíše souboj či lépe kooprace s Čínou v Africe... Amerika se pravděpodobně bude angažovat v jižní části vlastního kontinentu. Ve výsledku tedy nejhorší prognóza ekonomická vychází pro Evropu a podivná ideologická politika naše šance jen snižuje...

0 0
možnosti

J48o23s73e98f 82P18o32t12r

18. 3. 2023 0:55

Máte naprostou pravdu !!!

2 0
možnosti
Foto

Nemá, spíš je to taková fantazie komunistického mozečku.

0 0
možnosti

J58a50n 36M90a44r46e11k

17. 3. 2023 23:45

Tak Pán vám nepomůže, toho jste už dávno ve své pýše zavrhli a dali přednost vulgomaterialzmu. A Svatý Václav? ten si spokojeně hoví v Blaníku a na vaše fn'ukání se kašle.

1 0
možnosti
Foto

Ztráta víry je velikým problémem naší civilizace. Esoterika, hledání "pravdy" v asijských náboženstvích i prapodivných moderních náboženstvích a pseudo-náboženstvích nebo dokonce novopohanství je jalová - zejména tyto nové směry jsou zoufale prázdné a kostrbaté, snad podle toho, kdo je vyvíjí a propaguje...

1 0
možnosti

Není kam utéct. Vy to pochopitelně schytáte, v rámci právě boje který popisujete.

2 0
možnosti
  • Počet článků 63
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 576x
Nejsem znalcem, ale milovníkem a studentem vína. Pilně chodím do tekuté knihovny a poznávám klasiky i začínající autory a rád se podělím o dojmy a informace s Vámi.

Seznam rubrik