Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TT

Jenerál, v mluvě určitých věřících prezident Pavel, si zaslouží uranové doly. Jako milost.

4 4
možnosti
JK

Až tak moc Vás to žere, že Lampasák vypráskal Babiša, co?

3 8
možnosti
JR

J92a20n 77R17á34ž

17. 3. 2023 17:24

Přirovnávat rozhodnutí prezidenta ve věci podpisu změny valorizace důchodů ke slavnému rozhodnutí Šalamouna, jak jsem někde četl, je nesmysl. Jde o zcela nesoumeřitelnou situaci. Pavel neměl na výběr mezi špatnou a dobrou volbou, neb podepsat nebo nepodepsat bylo jen volbou co je horší. Rozhodl se, že nepodepsat by bylo horší řešení a proto podepsal. Není mu co vyčítat.

A jelikož jediným orgánem, který může vydat závazné stanovisko ústavnosti, či neústavnosti je Ústavní soud, musíme si trpělivě počkat na jeho verdikt

Ovšem vina, že tento zákon byl Sněmovnou schválen za velmi podivných okolností až teď,a prezident byl tak v podstatě zatlačen okolnostmi k jeho podpisu, leží výhradně na straně vlády

4 0
možnosti
PP

P47e54t86r 90P98r65o28k50o56p

17. 3. 2023 17:23

5P narazil na Ducha ustavy. Gumuje mozek a veli podepisuj.

Je bozi poslouchat to dasene kviceni provladni klaky, jak jim to ted vse vychazi. Ano, presidentem byl zvolen clovek s nulovou politickou zkusenosti, ktery bude vzdy ve vleku politických šíbrů. Parafraze: Podepsal jsem, ac je to neustavni je srovnatelna s vedoucim pracovnikem US, ktery za neustavni oznacil zakon, na jehoz prosazeni se v oranzovem tricku cssd sam podilel.

Změna nastala. :)))

8 4
možnosti
PN

P47e88t45r 68N51e34m11e90c

17. 3. 2023 21:00

Když si vzpomenu jak krutě zesměšňovali Zemana, myslím že Jakl popsal 5P107 velmi decentně.

7 1
možnosti
JK

Prezident udělal dobře. Na jednu stranu je tu legislativa, co na tu valorizaci zakládá nárok, na druhou stranu je tu faktická situace. Tím, co a jak udělal, respektuje okamžitou snahu vlády to nějak řešit, zároveň však dává najevo, že se to musí řešit nějak komplexně, nikoliv jen takto ad hoc. Teda, jsem zvědavý na to komplexní řešení.... na tu kvadraturu kruhu. Důchody jsou naše hlavní téma na příštích X let - než si nás podřídí Rusáci. Pak budeme otroci všichni a ohledně nízkých mezd či důchodů nikdo ani necekne. Resp. možná cekne, ale vždy max. jednou.

6 9
možnosti
MO

Prostě jak jednoduché, prezident měl na výběr. Stačilo změnit jinou zákonnou normu, a to Zákon č. 262/2006 Sb., Zákoník práce. Protože poslanci, OSVČ pracují ve dne v noci, tudíž vlastně nepřetržitě, stačilo ve stavu legislativní nouze změnit pouze § 79 Stanovená týdenní pracovní doba z 40 hodin na 50 hod. týdně, případně zrušit volné soboty. Nemusíte mít strach, prezident to podepíše a ústavní soud potvrdí, jedná se o "faktickou situaci". Tak to myslíte pane Košíčku? A nestrašte Rusáky, jsme v NATO.

1 0
možnosti
EH

Pan prezident brzo pochopí, že nejde se všem zavděčit. To už není o kopnutí si do demonstrantů proti vládě ("chtějí jenom bořit"), protože v důchodovém věku je i plno jeho voličů.

Já bych si ho vážila víc, kdyby podepsal a vysvětlil odpůrcům, že na tak vysokou valorizaci stát nemá. Není přece normální, aby pobírač penze dostával víc peněz než pracující v soukromém sektoru, kde na valorizaci mezd peníze nejsou.

Vychovatele nových generací by měli mít přednost před seniory, protože mají vyšší náklady. Senioři se na důchod mohli zabezpečit, aby měli co nejmenší náklady (třeba pořídit si vlastní bydlení, rekonstrukce apod.)

2 4
možnosti
Foto

Přečtěte si na hradních stránkách.

3 0
možnosti
JT

J20i54r62i 14T98i67c50h29y

17. 3. 2023 14:12

Tento prispevatel presel z hrdeho zastance Izraele na nicotne prispevky z domaci politiky.

0 8
možnosti
RK

Jen vy svůj stín nikdy nepřekročíte.

3 1
možnosti
Foto

Vláda a Parlament postavili prezidenta do pozice, kdy každé jeho rozhodnutí nese punc nesprávnosti a neexistuje možnost perfektního stanoviska. Není dobré a správné, že hned první zásadní rozhodování prezidenta jej postaviolo do této pozice.

O to zákeřnější je potměšilý Jáklův text, k němuž autor správně a zcela v intencích připomíná LS a Klausův podpis v době Jáklova angažmá. Ale to u Jákla není nic nového, neboť koho chleba jí ..... a klidně i naprosto falešně bez jakýchkoliv skrupulí.

Podle mne zvládl Petr Pavel situaci jak nejlépe mohl a myslím si, že si to s autory této podpásovky důrazně vyříká.

BTW: Prezidenta volili občané přímo, což zřejmě Jákl nezaregistroval při tvrzení, hak ho na Hrad dostala současná vláda.

6 7
možnosti
LS

Jako vtip "skvělé"...

1 3
možnosti
Foto

J65a40n 85Š48i35k

17. 3. 2023 11:06

Kdyby chtěl nasbírat hodně politických bodů zákon nepodepíše. Přineslo by mu to větší popularitu a mohl by se tvářit jako falešný spasitel. Žádné skvělé řešení pro všechny neexistuje. Hezký den

21 8
možnosti
  • Počet článků 4811
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 837x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal