Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P83e33t73r 85S77k46á33c88e54l

20. 3. 2023 19:23

Pane autore, Vaše články mají "hlavu i patu", rád je čtu. Ale kompromis v politice neznamená chovat se alibisticky. Hraničí to s bezzásadovostí a v případě pana prezidenta Pavla se v celé nahotě projevila jeho neschopnost zajistit "klid a pořádek". Což sliboval v předvolební kampani. Měl po podpisu pronést závazný slib, že prosadí skutečnou reformu důchodového systému. To by byl "pořádek", tedy návrat ke stavu, jaký dosáhli naši předkové do roku 1938. Totiž v roce 1919 začínal důch. úřad v katakombách (okna směrem na chodníky) a za pouohé dva roky z výnosů postavili palác na ul. Křížová, který stojí dodnes! A na výplaty důchodů vždy bylo, až za vlád neschopných chlapců nastaly problémy. Věřím panu prezidentovi, že napomůže odstranit závadný stav...

0 0
možnosti

Pavel měl šanci nepodepsat něco, co upekla vláda horkou jehlou.

0 0
možnosti

Tady se řešej zástupný důvody. Pravdou je, že vláda se dostala do časového presu, kdy musela věc řešit ve stavu legislativní nouze a retroaktivně, aby její kandidát, gen. Pavel byl zvolen prezidentem. Nechtěla kontroverzní téma nastolovat před volbami. V takové situaci neměl prezident Pavel jinou možnost než vládě svůj dluh svým podpisem splatit. Jinou otázkou je, zda řešení spočívající v léčbě symptomů je to pravé. Zda by nebylo účinnější řešit příčinu vysoké inflace, 3x vyšší cenu za komoditní složku ceny plynu od dodavatele oproti aktuální ceně plynu na burze.

3 1
možnosti

Rozumná vláda by první valorizaci provedla dle platného zákona a teprve následně by jednala o novém vzorci na který by měla času dost i bez legislativní nouze.

Místo toho, aby tato vláda jednala s opozicí, rozhodla se, že vše prosadí jen silou vyššího počtu mandátů ve sněmovně a senátu.

;-(

3 0
možnosti

Klaus to tehdy podepsal (i když nesouhlasil), protože celá vláda byla pro... A nebyly tam další věci, jak zpětná platnost, "legislativní nouze" atd. Jenže Pavel výhrady opozice uznal a přesto podepsal.

6 0
možnosti

Pane Stejskale, myslím, že prezident Pavel z dané situace vybruslil, jak nejlépe se dalo. Něco jiného si myslím o vládě pětikoalice, která tento zmatek a šaškárnu způsobila. Ne snahou o šetření, ale způsobem provedení. Nejprve měsíce vědomě a umyslně mlčela o problému, protože by mohl negativně ovlivnit probíhající prezidentské volby, a když bylo po volbách, tak se tváří překvapeně s poukazem, že nic takového nečekala, a v časové tísni volí retroaktivitu a nouzový režim. Přitom v živé paměti byla inflace roku 2022 a valorizace na to napojená, a nebyl nejmenší problém včas přijmout upravu zákona ve znění, že valorizace 2023 proběhne dle stávajícího vzorce, a pokud by překročila stanovenou hranici, se kterou počítá rozpočet, tak se valorizace adekvátně sníží. Ovšem toto by bylo třeba navrhnout a projednat v probíhající prezidentské volbě, a na to vláda neměla odvahu.

Samostatnou kapitolou je jednání politiků, kteří zdůvodnují, že se bez toho zákona zhroutí rozpočet, ale návrh, že by si sami také měli utáhnout opasek a jít příkladem, prostě odmítnou vůbec projednat. Ušetřená částka by rozpočet samozřejmě nezachránila, ale takové politické gesto by bylo nesmírně cenné. Jaký signál tímto vyslali voličům, nelze slušně nazvat.

2 1
možnosti

A co Cyril Svoboda a Zaorálek, oba dva zkrachovalí bývalí ministři zahraničí ? Nelíbí se jim, že nový prezident je moc aktivní ! Kdyby nedělal nic, tak ho budou také kritizovat. Co tito dva mudrcové dělají pro naší republiku dnes ? Když byli u koryta, tak to podělali, jejich strany šly obě do kopru. Kdyby raději drželi ústa.

0 0
možnosti

"Popravdě řečeno", takhle se v knize o Forrestu Gumpovi jmenoval televizní pořad, na který se odmítal dívat jistý americký prezident. Odůvodnil to Forrestovi slovy, že se tam říkají samé lži. A takhle nějak bych shrnul tuhletu diskusi. Důchodci a před-důchodci v téhle zemi tvoří 50% voličů a když dostanou přidáno 700 Káčé namísto 1700, tak veškerá témata padají pod stůl a kamkoliv se vrtnu, tam dědci a babky řvou, že "okradli stařenku". Takže podívejte, senioři: Mám těch vašich plků plný zuby. Laskavě se koukejte starat o svý zdraví, k tomu tisícovku navíc měsíčně fakt nepotřebujete, a pokud vydržíte dalších 20 let v plným zdraví a bez každodenního otravování obvoďáka, ušetří se majlant a všichni budeme spokojení. Prostě běžte na procházku do lesa namísto bloncání po kaufecu a rozdíl litru měsíčně nepoznáte, a když, tak jedině k lepšímu. Jeden vedle druhýho hulíte chlastáte jste tlustí na tři prsty a budete mne o něčem poučovat. Fakt že jo.

1 6
možnosti

M55i88l33a11n 93V49i19k

18. 3. 2023 17:22

Když napíšu, co si o vás (úmyslně malé v) myslím, hodně dlouho si tady ani necvrnknu.

4 1
možnosti
Foto

Tady si s vámi dovolím nesouhlasit. Konec konců na toto téma jsem napsal dva blogy. Jeden před podpisem a druhý po podpisu. Ani jeden nebyl posměšný ale spíš sarkastický, protože to dopadlo přesně podle očkávání. Přece nemohl jít proti svým chlebodárcům. Jenom promarnil svou historickou šanci, že by naslouchat všem vrstvám společnosti. A i když měl pochyby, tak to podepsal. Říká se tomu alibismus

12 1
možnosti

P19e20t39r 68S33i67m68a

18. 3. 2023 11:39

Nikdo nedokaze spojit spolecnost ..uplne by dostacovalo kdyz se povede aby ti co ho nemusi byli tolerantni k jeho prezidentovani a se skripenim zubu tise v koute netorpedovali jeho snahu ..To neplati jen o prezidentovi ale zaroven o vsech politicich ..Myslim ze soucasna opozice to tak nejak ma ..delaji si svoje ..nesvolavaji lidi na vaclavaky a letne .nemaji svoje L.M. v podobe chlivku pro demokracii ..sedi cekaji na volby .doufam ze stejne jako oni se budou kultivovane chovat i ti co pristi parlamentni volby prohraji -to je totiz znamkou vyspele demokracie ..ale obavam se tomu tak nebude a prohru neunesou s gracii Babise ..rozdeleni bude pokracovat .

4 1
možnosti

P63e74t21r 31S52i85m36a

18. 3. 2023 10:46

Stacilo jen napsat ..je to sasek ..tedy Pavel..Je zvykly z dob sveho boje proti nekalym zivlum a rozvraceni zapadnich hodnot ..delat pepka vyskoc na prvni dobrou ..panicek piskne ..Pavel skace ..ale hezkej von je jako tata Klunaka .;-D

5 2
možnosti

Velmi přesné. Palec nahoru.

1 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS