Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ten nadpis... to jako vážně?

0 0
možnosti

P35e45t73r 44Č10e19r16n96ý

21. 4. 2023 7:45

50tých 8-o;-D

Obsah nehodnotím, protože se to nedá, tento pamflet nesplňuje ani ta nejnižší možná kritéria :-P

0 1
možnosti

Jste hodně přes čáru, protože srovnávat dnešek a 50. léta je urážkou tehdejších obětí. Říkám obětí, protože poprav bylo dost a kriminálů nepočítaně. Základní střet současnosti je Putinovské Rusko proti demokratickému světu. Z tohoto pohledu je třeba hodnotit i demonstrace "proti bídě", " proti drahotě", "za mír" atd. Jejich cíl je jasný - oslabit nás ve prospěch Putina, organizátoři jsou Putinovi lidé, většina účastníků plní roli užitečných idiotů. Docent Ševčík je dlouhodobě Putinův člověk. Porušil mnohokrát snad vše, co patří ke kodexu akademika, včetně apolitičnosti ve výuce. Může veřejně vystupovat proti EU a předkládat své odborné argumenty, nemůže však chtít strhávat ukrajinskou vlajku a prát se při tom s policisty. Podporovat Putina je stejné, jako ve třicátých letech minulého století podporovat Hitlera, zavání to vlastizradou. Studenti mohou - stejně jako ostatní - veřejně vyjádřit svůj názor. Kritika Ševčíka se z jejich řad ozývá dlouhodobě, protože Ševčík svým vystupováním poškozuje prestiž jejich školy. Názory Ševčíka nejsou názorem školy ani studentů, proto je zde pravidlo apolitičnosti akademiků.

3 2
možnosti
Foto

P17e53t64r 63H19a79n69n79i47g

21. 3. 2023 12:55

Toto snad nemá cenu ani komentovat. Takže Vy říkáte, že Ševčík Putinův člověk. Tak vlastně říkáte, ODS je Putinova strana. Ševčík byl vždy už od devadesátých let jednoznačným podporovatelem ODS. Až teď vstoupil nebo je podporovatelem Trikolory. Navíc PRO je eventuální budoucí koaliční partner současné ODS, kdyby KDU-ČSL, TOP09 a STAN propadlo sítem 5%. Organizátoři Demonstrace proti bídě, strana PRO zcela jasně deklaruje, že je pro setrvání ČR v EU i NATO. SPD ztrácí pro své voliče pel revolučnosti, tak musí nastoupit někdo jiný, aby zase vše zůstalo při starém. Jak může někdo kdo jezdí Porschem a patří k horním desetitisícům upřímně bojovat proti bídě dolních deseti milionů.

0 1
možnosti
Foto

Ševčík měl být už dávno odejit za jeho skutečné a vážné excesy ve škole, v byznysu, na veřejnosti. Účast na demonstraci by tím důvodem naopak být neměla.

3 0
možnosti
Foto

P97e80t88r 51H97a26n16n38i22g

17. 3. 2023 16:05

Aleši, přečti si ten můj článek. Doslova tam píšu že: "

Nevím, jak se akademický senát VŠE rozhodne, to je jejich věc a právo, nesouhlasím však s tím, aby to bylo na nátlak studentů, tak jak se to dělo v padesátých letech a v době kulturní revoluce Mao Ce Tunga v Číně,

Zdroj: https://hannig.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=799402";

3 1
možnosti

Já jsem měl příležitost zúčastnit se oslavy obhajoby docentury, tedy získání titulu docent na VŠ. Titulovaný docent se rozhlédl po osazenstvu a poznamenal, vypadá to tady jako na stranické skupině (KSČ).

VŠ má schopnost zavřít se do ulity a udržet se ve svém prostoru.

50tá léta vypadala jinak a jinakost názorů se řešila razantně a jasně, vězením.

Tož zde příměr nesedí.

2 1
možnosti

U nás už bylo prokazatelně potrestání za své projevy 10 osob.

U dalších se odsouzení teprve připravuje.

;-(

1 2
možnosti

J27a53n 37K78a48r64a55s47e57k

16. 3. 2023 12:51

Vodnensky zpival:

my jsme jen vědci a žádní světci,

však nepodléháme temným vášním,

mluvíme k věci, my víme přeci,

co je OBECNÈ a co je zvláštní.

To obecne a zvlastni je ten kamen urazu _kazde_ doby. I zde v diskuzi 90% obcanu porad nepochopilo, ze 50. leta mela neco obecneho a neco zvlastniho. Skutecnost, ze nikdo nebyl popraven, nebo ze trestanci dnes nepracuji v uranovych dolech neznamena, ze by se nemohl vracet 'duch' (to obecne ) z 50. let. Pozorny ctenar jiste pochopil, ze napr. ty uranove doly bylo to zvlastni. To obecne v te dobe byla ta existence a platnost jedineho 'spravneho' nazoru a kazdy , kdo nejakym zpusobem proti tomu vystoupil mel problemy. Proc to obecne - protoze existence a prosazovani jedineho spravneho nazoru se neustale v dejinach opakuje a bohuzel to ma casto pro spolecnost negativni dopady.

I ta skutecnost, ze zde mohu psat tyto radky a pan Hannig, jehoz advokat urcite nejsem muze psat takove blogy opet neznamena, ze existuje svoboda, demokracie, pluralita nazoru a nebo ze toto neni ohrozeno. V soucasne situaci jsou proste technicke moznosti komunikace takove, ze elity proste nedokazou podobne projevy jeste zatrhnout. Toliko tedy k tem 50. letum.

Osobne jsem zklaman, ze jen mala cast spolecnosti vystupuje s nazorem, ze existence Sevciku ( a Klausu, Rajchlu ....) je pro spolecnost eminentne dulezita. Bohuzel se skoro nikdo neraduje, ze zijeme ve spolecnosti, kde maji lide ruzne nazory - at uz je ten nazor, ze Ukrajina si za to muze sama. Tohle vsechno musi spolecnost _vydrzet_ a ustat.

Nase spolecnost bude silna a vykonna teprve tehdy, kdyz ustoji rozdilnost (i komickych) nazoru. Je jednoduche neco zakazat. Ale v takove splecnosti, kde se hodne zakazuje, se prestane tvorit - a vsichn i jsou pak smutni, ze takova spoecnost je 'montovnou'

3 0
možnosti
Foto

P62e46t29r 61H34a27n76n97i93g

16. 3. 2023 15:18

Velmi moudře napsáno, pane Karásku.

1 0
možnosti
Foto

P47e68t44r 71H51a85n39n59i86g

16. 3. 2023 10:32

Hrůza mě jímá z toho, co zde napsal diskutér Jaša: "Jestli to nevidí a bude to nyní ještě okecávat, jen potvrdí, že už nechápe, co se kolem něj děje a měl by odejít do trvalého důchodu" Ten člověk mne prostě vyzývá, abych umřel, abych odešel do trvalého důchodu, jak píše. Pane Jašo, na rozdíl od Vás, velmi dobře chápu, co se tu děje. Umlčování nejenom oponentních názorů, ale jakýchkoliv názorů, které nesdílejí oslavné ódy na současnou vládní koalici a její všechny odnože. Tak jako v padesátých letech si přeje, aby starší lidé, kteří ještě pamatovali První republiku byli definitivně umlčováni, aby nemohli psát, že to nebylo jenom o tom, že Masaryk nechal střílet do dělníků u duchcovského viaduktu atd. To je to mé podle Vás OKECÁVÁNÍ.

1 0
možnosti

Mně to spíš připadá, že se tyhle party kolem Vrábela či Rajchla snaží vyvolat pnutí a rozdělení společnosti, vyprovokovat střety se státní mocí a dosáhnout destabilizace společnosti. Vrábel neprošel, přece jen má dost másla na hlavě, tak to teď zkouší s Rajchlem. A vy, pane Hannigu, společně s účastníky těchto demonstrací, plníte jen úlohy užitečných idiotů (nejde o urážku, ale o terminus technicus v politickém slovníku). Ti, kteří tam chodí, jsou ruce a nohy těch nepokojů, vy se snažíte být jejich perem. Ten cíl, o kterém píšu, se nejvíc hodí rusákům, to nevidíte? Asi Vás zaslepuje nenávist, Váš slovník to naznačuje.

7 0
možnosti
Foto

Jen absolutně nemorální primitiv může současnou dobu přirovnávat k 50. rokům u nás. Ani nemá cenu uvádět argumenty proč. Za autora mluví jeho předcházející život a jeho nutkání podílet se na něčem s názvem Rozumní. To je tak pravdivý název stejně jako Korejská lidově demokratická republika. Bolševik prostě potřebuje mimikry na zakrytí skutečnosti.....

5 6
možnosti
Foto

P23e68t17r 96H92a49n90n57i94g

16. 3. 2023 10:04

Bolševik jste Vy. Já ani nikdo z mé rodiny, t.zn. rodiče, prarodiče, strýci sestra a její příbuzenstvo tzn. NIKDO nebyl NIKDY v KSČ. Na rozdíl zřejmě od Vaší rodiny. Protože Vy máte bolševické myšlení, to jest, že všichni musí mít stejnou politickou orientaci, jako vyznáváte Vy. A takoví lidé teď přebírají štafetu moci.

6 1
možnosti

Stop farizejskému porovnávání s 50. lety.

Stop pseudodisidentům, kterým je údajně ubližováno.

Stop schvalování ruské agrese maskované za "svobodu názoru".

Antikarma. Rv

6 5
možnosti
Foto

P55e14t22r 72H65a69n52n30i27g

16. 3. 2023 10:19

Mě nikdo neubližuje. Jsem v pohodě, Navíc nesouhlasím s demonstracemi jakéhokoliv druhu: Kdybyste si přečetl celý článek, tak byste to věděl:

Já osobně jsem proti jakýmkoliv demonstracím, protože nic neřeší, pouze svým způsobem zakonzervovávají stávající stav. Lidé v davu mají chvilkový pocit opojení z vítězství, neboť jejich názor je podporován desetitisíci lidí shromážděných na jednom místě. Takový pocit měli lidé i při demonstracích v září loňského roku. Přesto při volbách do Senátu drtivě zvítězila současná vládní koalice. A při prezidentských volbách zvítězil letos taktéž favorit vládní koalice. Takovými demonstracemi se nepozorovaně vypouští ventil naštvanosti lidí a fakticky zůstává vše při starém. Mimochodem se divím vládě, že takovým demonstracím nefandí. Vždyť jim nahrávají do karet. Lidé se vykřičí, zamávají si prapory, zaplatí nějakou částku za dopravu a postupně vše v klidu vyvane.

Zdroj: https://hannig.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=799402

3 0
možnosti

L43u58d53ě45k 11J50a75š62a

16. 3. 2023 9:02

Jsem dost zděšený, že pan Hannig zde ospravedlňuje člověka, který podporuje rusko, který mu fandí a všemožně leze do zadlku,dlohodobě. Tím, že toto rusko podporuje, souhlasí se zabíjením a bombardováním nevinných lidí, ať starců, žen a dětí, souhlasí s totálním bombardováním civilních měst s jeho obyvateli, ničením infrastruktury sloužící běžným lidem atd. Překvapuje mě, že Hannig souhlasí s člověkem, který podporuje toto hromadné vraždění. Hannig se tak připojuje k lidem, co toto zlo podporují a a chce, aby pokračovalo, aby ho dál tento člověk podporoval a pracoval pro něj. Jestli to nevidí a bude to nyní ještě okecávat, jen potvrdí, že už nechápe, co se kolem něj děje a měl by odejít do trvalého důchodu bez psaní oslavných ód na lidi co chtějí zlo a mrtvoly

5 8
možnosti
Foto

P35e25t30r 84H67a51n92n59i22g

16. 3. 2023 10:09

Rusko se píše velkým písmenem na začátku slova. kde je jediné slovo o Rusku v mém článku. Než začnete kydat hnůj,přečtěte si alespoň článek. A já nesouhlasím se Ševčíkem, celý článek je o tom, že nesouhlasím s tím, aby studenti odvolávali své přednášející z politických důvodů, tak jako tomu bylo v 50tých letech. Pokusím se najít citaci, kdy je jasné že Ševčíka neobhajuji: " Nevím, jak se akademický senát VŠE rozhodne, to je jejich věc a právo, nesouhlasím však s tím, aby to bylo na nátlak studentů, tak jak se to dělo v padesátých letech "@font-face {font-family:"MS 明朝"; panose-1:0 0 0 0 0 0 0 0 0 0; mso-font-charset:128; mso-generic-font-family:roman; mso-font-format:other; mso-font-pitch:fixed; mso-font-signature:1 134676480 16 0 131072 0;}@font-face {font-family:"MS 明朝"; panose-1:0 0 0 0 0 0 0 0 0 0; mso-font-charset:128; mso-generic-font-family:roman; mso-font-format:other; mso-font-pitch:fixed; mso-font-signature:1 134676480 16 0 131072 0;}p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-unhide:no; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"MS 明朝"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:CS;}.MsoChpDefault {mso-style-type:export-only; mso-default-props:yes; font-size:10.0pt; mso-ansi-font-size:10.0pt; mso-bidi-font-size:10.0pt; mso-fareast-font-family:"MS 明朝"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-ansi-language:CS; mso-fareast-language:JA;}div.WordSection1 {page:WordSection1;}

2 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS