Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Za Babiše byly větší demošky a stejně nikety něotstůpil něch si to všeci zapematujůR^

0 0
možnosti
Foto

Stejná média, která byla tvrdě proti Babišovi a Zemanovi, jsou teď jak milius vůči Fialovi a Pavlovi, třebaže by se rovněž našly důvody ke kritice. To samé je možné vypozorovat i v USA v rozdílu ve vztahu k Trumpovi a Bidenovi. V Gruzii chtěli uzákonit, že média s více než 20% podporou ze Západu, budou pokládána za jejich agenty a zakázána. A to Gruzie patří mezi státy Západu nakloněné. Jak by dopadlo šetření, kdo a v jaké výši naše média sponzoruje?

1 1
možnosti

Základní problém účastníků demonstrace je, že si myslí, že když se sejde na Václaváku 30 tisíc voličů ANO, SPD, PRO, a kdovíkoho, že to má automaticky znamenat, že vláda musí na názory demonstrantů reagovat, neřku-li, bez kecání přijmout.

Nějak se neuvědomují, že vláda vznikla na základě voleb, takže proti každému z demonstrantů stojí protihlas voliče koalice, kterému tato vláda vyhovuje a souhlasí s ní.

Rajchl může tvrdit, že má podporu statisíců, ale opět, i proti každému z těch fiktivních z oněch statisíců stojí protihlas, který zvolil některou z koaličních stran.

Demokracie každému z nás dala hlas ve volbách, každý jsme s ním naložili podle svého a z vůle voličů vzešla tato vláda.

Lidé mají právo demonstrovat, mají právo veřejně sdělovat svůj názor, ale současně musí respektovat volbu ostatních spoluobčanů, které vyjádřili ve volbách a na základě jejíchž výsledků vláda vládne. Na rozdíl od Rajchla, má k tomu mandát od svých voličů. A kdo to nerespektuje, nerespektuje základní principy demokracie.

1 0
možnosti
Foto

Pamatujte si svůj názor, až za pět let povládne ANO a budou proti němu protestovat michprdáci.

0 0
možnosti
Foto

Poslechl jsem si asi polovinu ze záznamu dané demonstrace. Bylo tam několik legitimních témat:

1. Vláda hledá recepty na ekonomické problémy postihováním těch nejchudších a neplní to, co slibovala ve smyslu, jakým způsobem hodlá stabilizovat ekonomickou situaci.

2. Politici zneužili COVID-19 krize k omezení svobody a k "malým domů" pro své kamarády (výdaje, které údajně souvisely s COVID-19 ale prokazatelně to tak nebylo - to se týká především předchozí vlády).

Ovšem silným tématem byl také požadavek zastavit podporu Ukrajině s tím, že to povede k míru. Tak jistě povede. Asi tak jako rychle nastal mír po invazi vojsk Varšavské smlouvy do Československa v roce 1968. Všichni ti, co tam skandovali "my chceme mír" to měli upřesnit a skandovat "nechte vyhrát Putina". Protože přesně to se stane, když ostatní státy přestanou Ukrajině poskytovat podporu. Scénář, že po skončení podpory, by si Ukrajinci s Rusy sedli k jednacímu stolu, je nesmyslný, protože Rusové by využili oslabení Ukrajiny naplno. Ostatně na jejich území se válka neodehrává, tak co by si kořist, kterou by jim Evropa nechala napospas, nesežrali. Ti, co tvrdí, že chtějí přestat podporovat Ukrajinu proto, že pak brzy nastane mír, jsou neskuteční pokrytci, kteří neřeknou pravdu. Tou pravdou je, že přejí vítězství Putinovi.

2 0
možnosti
Foto

Nikdo z Čechů si vítězství Ruska nepřeje. Tahle válka nezačala v před rokem. Ani před devíti lety na Majdanu. Začala ještě dřív.

0 1
možnosti

> Jiří Hanč.. vyzval členy vlády ... aby šli tam šli bojovat.

Jiří Hanč si snad nepřeje vítězství Ukrajiny? Nebo jim nechce pouze pomáhat? Pokud si Hanč však přeje pomáhat, proč tam nejede bojovat sám? Nebo že by ta média nebyla tak daleko od pravdy s tou proruskou demonstrací?

0 0
možnosti

P25e95t36r 32M78a87n86d26a

15. 3. 2023 8:35

Pan zavadil je na to asi bídně. Ale místo diskuse dává -. Take možnost, pro ty jednoduché.

1 0
možnosti

Vaše věty opět nedávají žádný smysl.

Asi jste příliš složitý, nebo, na rozdíl ode mne, porouchaný.

;-)

0 1
možnosti

Naprostý souhlas. Já byl na té demonstraci nikoli proto, abych protestoval proti válce a útočil na Ukrajince, mezi kterými mám kamarády. Také jsem Ukrajince podpořil příspěvkem do finanční sbírky na uprchlíky. Rovněž i do potravinových sbírek jsme přispěli.

Byl jsem na té demonstraci proto, že nemám jinou možnost, jak dát najevo svou nespokojenost s prací této vlády. S naprostou nekomukaci a přehlížením občanů, občanů, penzijní reformou kdy půjdu podle návrhu do penze po 50 letech práce v těžkém průmyslu ( 17. - 67 let), diletantstvím a amatérismem ministrů Sikely a Válka, špatným řešením energetické krize, apod. A je toho víc, co mě vadí. Samozřejmě vím, že situace není jednoduchá, navíc válka ,se kterou nikdo nepočítal, doznívající Kovid se vším okolo... Ale tahle vláda, když byla za Babiše ještě stínová se kasala, že všechno bude dělat lépe. Proto ji lidé dali důvěru. A oni jí - a hlavně premiérovi ani nestojí za slovo..

Takových nás na té demonstraci bylo hodně, bohužel jsme většinou té druhé strany odpůrců demonstrace vhozeny do jednoho pytle s primitivy u muzea se zetkem na zádech a onalepkováni příslušnými názvy :-(

6 0
možnosti

J57a68n 81R45i76c46h27t18e69r

15. 3. 2023 12:29

A přesně na lidi jako vy organizátoři cílí - joudové, kteří uvěří kdejakému žvástu o tom, jak "ti nahoře" zase vymýšlejí, jak je obrat. Takže jen pro informaci:

- návrh penzijní reformy ještě nebyl ani sepsán

- práce ve vybraných profesích bude zohledněna, o tom se mluví od začátku

- energetickou krizi nezavinila tahle vláda

- diletanty a amatéry (nebo pro změnu poslušné nohsledy) najdete v každé vládě, tím se tato nijak neliší (mimochodem - předpokládám, že jste stejně tak demonstroval i proti vládě minulé)

2 3
možnosti

J72i31ř97i 60K62ř58e92n

15. 3. 2023 1:12

Nevedomost je neuveritelna sila, ktera si rada uziva obracene pravdy. Proc nenechame Ukrajinu radsi prohrat a nechat Rusku uzemi ktere tak nutne potrebuje. Lavrov nam nastinil co udelaji jako pristi akci. Bude to Polsko nebo my? Hlavni je zit v miru.

8 3
možnosti

O tom demonstrace vůbec nebyla !

:-P

3 2
možnosti

Ti lidé nevědí, co je bída. Ať se zajedou podívat na ruský venkov.

11 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS