Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

Bude bez Paroubka svět lepší?Bude!Bude!

5 0
možnosti
PJ

koukám, že pan Paroubek už napsal smuteční řeč.

5 0
možnosti

V zájmu vyváženosti nabízím čtenářům článek jiného blogera:

https://vladislavsvoboda.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=568712

1 0
možnosti
Foto

Oba blogy stojí za přečtení. A také otázka proč už pan Svoboda a mnoho dalších nepublikuje. Neubývá těch blogerů nějak moc?

1 0
možnosti
PZ

"Jak jsem se mýlil v politice", asi jediné opravdu pravdivé co po MZ zbude.

2 0
možnosti
LB

Je zajímavé a přínosné přečíst si hodnocení a průřez politickou kariérou odcházejícího prezidenta od jeho dlouholetého kolegy i rivala a zejména je pozitivní zjistit, že toto hodnocení napsal pan Paroubek zasvěceně, klidně, zůstal nad věcí a zachoval si střízlivý pohled a snahu o vyváženost. Za tento blogový příspěvek panu Paroubkovi děkuji.

9 11
možnosti

Toto hodnocení je ve stylu "o mrtvém jen dobré".:-/Rv

9 3
možnosti
Foto

Velmi dobře zhodnoceno.

6 4
možnosti
MV

kristepane

i kdybyste napsal "Ódu na Zemana" v rozsahu encyklopedie, hodne obcanu CR vi, kdo MZ je

9 5
možnosti
JB

J79i87r97i 55B77o57r

8. 3. 2023 11:16

Takže vlastně nic.

1 0
možnosti
Foto

To, že po panu Zemanovi nezůstane žádné dědictví, je pro naši vlast tím nejlepším dárkem.

Rozplývat se nad jedincem, pro něhož byl každý, co s ním nesdílel jeho názor, ihned idiot, pitomec atd. je poněku licoměrné.

Miloš Zeman prohrál jako politik prakticky vše. Měl dva zbožňované. 1. císař Si si z něj udělal neskutečnou srandu s příslibem investic a poté koupě Slávie Praha. 2. Agresor Putin jej "zklamal" válkou a stal se přes noc šílencem.

Mluvit o jakémsi číchu, předvídavosti v bodu A až do F, je z tohoto pohledu jen páně Paroubkův konstrukt, nemající s realitou pranic společného.

Přejme panu Zemanovi klidné dožití, nicméně s povzdechem, že jsme ztratili 10 let.

24 6
možnosti
LB

Nějaké dědictví po panu Zemanovi samozřejmě zůstane, a to spíše pozitivní než negativní.

Agresivní lháři jako je pan Vodvářka by si měli zamést před vlastním prahem, než začnou někoho obviňovat - byť pravdivě - z toho, že urážel ostatní.

K věci samé:

1) Zemanovým odkazem je bezesporu schopnost naslouchat řadovým občanům i výše postaveným ze soukromého a veřejného sektoru a být tedy dokonale informován o tom, co je skutečně trápí. To dokázal při svých nespočetných cestách do všech koutů republiky. Dalším Zemanovým odkazem je schopnost prosadit svůj názor a řešení i v oslabení. To obojí si špičkový politik prostě musí osvojit.

2) Zeman neměl za zbožňovaného ani prezidenta Si-pchinga (pan Vodvářka ho zřejmě v afektu překřtil na císaře), ani Putina. Byli to pro něho političtí a tedy obchodní partneři odpovídající důležitosti, nic víc, nic míň.

3) Zemanova předvídavost mu byla klíčem k jeho úspěchům a tedy zcela zřejmě dokázal uvažovat několik kroků dopředu, většinou podstatně více, než jeho protivník.

Kritizujme odcházejícího prezidenta za to, za co si kritizován být objektivně zaslouží. Ale také nezapomeňme na to dobré, co pro naši zemi učinil.

Chrlit afektované urážky a tendenční kritiku po vzoru řady našich novinářů, to dělají jen ubožáci.

6 15
možnosti
  • Počet článků 841
  • Celková karma 27,10
  • Průměrná čtenost 1911x
Autor se narodil 21. srpna 1952 v Olomouci. Je ženatý, má syna a dceru. Vystudoval Vysokou školu ekonomickou. V letech 1998 až 2004 byl náměstkem pražského primátora pro oblast finanční politiky, 2004 až 2005 ministrem pro místní rozvoj. V letech 2005 až 2006 pak předsedou vlády České republiky. Je předsedou Společnosti Willyho Brandta a Bruna Kreiskeho a předsedou redakční rady portálu Vaše věc (www.vasevec.cz). Na sklonku roku 2011 založil politickou stranu Národní socialisté. Na podzim 2018 kandiduje do Senátu jako nezávislý kandidát s podporou ČSSD.

Seznam rubrik