Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Objevil jste Ameriku, pane Flaško.

6 0
možnosti
PS
LC

Karma. Jen si musím přisadit. Asi před týdnem mně přistál ve schránce takový ten řetězový mail. Dal by se nazvat "Výbor z televizních vystoupení premiéra Fialy". I když to byly humoristicku scénky (jinak to nejde nazvat) jen od podzimu 2022, rozhodně pobavilo. Jestliže je ale Babiš často titulován jako lhář, pak Fialovi náleží titul král lhářů. I titul názorový větrník by mu slušel. Na něco tak bezpáteřního se jen tak nenatrefí.

10 1
možnosti
OD

Ale houby, ten profa prostě plave. To, že pan Fiala celkem napravil děsivou pozici státu na mezinárodní scéně nevyváží, že jeho kabinet všech různých talentů nemá ponětí o nějaké konzistentní státosprávě a ekonomice.

Ano, je to bída, ale opozice u moci by byla ještě větší katastrofou.

5 3
možnosti

Ano jistě lze při nespokojenosti z vládou volit opozici ale najít skutečné důvody pro změnu jsou mnohem méně viditelné než ty zjevné a dokola omílané až tomu voliči skutečně uvěří a jdou milně volit z přesvědčení že jdou volit pravdu,slušnost.pracovitost a někdy novou myšlenku ve starém balení.Kdo šel pří posledních parlamentních volbách volit 5kočku musel každý vědět co přijde protože už pravice párkrát vládla a nikdy žádnou ekonomickou krizi pravice nevyřešila a už vůbec ne tím že přiškrtí ekonomiku, platy,výplaty a přinucením státních zaměstnanců odstranit ze svých pracovišť kytičky a akvária(to opravdu jedna vláda ODS přikázala) . Je moc pěkné jak se dnes tvoří trh, je málo cibule tak budeme tvrdit že je cibule luxusní zboží až tomu lidé uvěří a cibule se kupuje ve stejných objemech ale za desetinásobnou cenu bez mrknutí oka a navěky. Lidstvo je idiot.

6 0
možnosti
OD

Oboje smrdí, protože naše politika už je dlouho založena na principech občanské války.

ODS zastupuje ty, kdo pohrdají chudobou, opozice zase ty, kdo si myslí, že zbohatnout lze jen kriminální činností. Obě party konají na společenskou zakázku.

Stačí si přečíst diskuse pod dezolátními médii a zjistíme, že "součástí národa" jsou jen ti, kdo souhlasně tleskají do rytmu Rajchlovi a Andrejovi, ostatní jsou "protinárodní agenti světového spiknutí" a je třeba s nimi zatočit.

Pokud si přečtu diskusi na pravicových serverech, chudina je odpad, balast a přítěž. Ti první by se rádi vrátili k systému, který likvidoval vše, co nebylo "socialisticky národně prospěšné", čili to nesloužilo chudině, ti druzí zase vedou politiku přísnosti k chudině, která více peněz spotřebuje než vygeneruje. Ti první by chtěli rovnost v benefitech bez ohledu na kontribuci, ti druzí zase cynicky zkouší, jak málo platit těm dole, aby ještě přežil sociální smír.

No a ty dvě party sněmovních kašpárků hrají Stroupežnického Furianty pro své voliče a plní tím své politické úkoly. Obě strany hrají divadélko pro své dva fanouškovské kotle. Jediné, co ty dvě party voličů spojuje, je snaha použít tento stát jako nástroj boje proti těm druhým a pro své partikulární zbohatnutí, většinou na úkor těch druhých.

Dokud bude základní komponentou politiky nenávist chudých a arogance bohatých, fungovat to jinak ani nemůže. Společný, celospolečenský zájem neexistuje, místo toho tu máme permanentní politiku pomsty na "těch druhých" a to platí oboustranně.

Obávám se, že tohle je chronická nemoc české politiky již od roku 1918.

P.S. tohle je třetí pokus vložit příspěvek tak, abych nečetl, že "redakce si nepřeje...." Vidím, že třidní boj na straně Agroferdů přituhuje....

2 0
možnosti
OU

Tak úplně to neplatí. Například superhrubou mzdu pomohla hnutí ANO zrušit opoziční ODS, a dnes asi za to bije do hlavy, protože podle tehdejšího vyjádření ministryně Schillerové to stát připravilo o 130 miliard (jak by se dnes hodily).:-)

1 1
možnosti
JH

J11a98n 57H98a92r57v83a37n

5. 3. 2023 10:29

... smrdí to oboje - a to je právě ta ZMĚNA :-/

3 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma :-)R^

6 1
možnosti
RJ

Tentokrát plný souhlas.

2 0
možnosti
JH

J64a86n 68H10a67r72v17a13n

5. 3. 2023 9:53

- I já souhlasím, dnes pan Flaška lidi spojuje R^;-)

1 0
možnosti
Foto

Přesně tak, platí to pro oba tábory. Přiznávám, že pro mě je to obrovská deziluze. To samé nepochopení je ted při valorizaci důchodů. Kdekdo píše o koblihadůchodcích apod. Přitom většinově není vůbec spor o tom, zda v době recese kdy reálné příjmy padají skoro všem valorizovat tak aby se jich nedotklo právě a jen jim.... Spor je o tom jestli pokaždé když něco zoackám, místo vyvození odpovědnosti ohnu zákony.... To je přeci strašně nebezpečnej precedens. Kvůli tomu jsem roky propagoval Chvilkařské ideály.... O skutečnosti, že pak ve vládě sedí Don Pablo, nebo Rakušan po kterých cokoli steče líp než po Babišovi nemluvě....

15 3
možnosti
AM

Přesně popsáno. Naprostý souhlas.

1 0
možnosti
SB

Já s vámi souhlasím, že opozice i koalice smrdí.

Však také jsem si to ve zdejších diskusích kolikrát odnesl od lidí, kteří během vlády Andreje Babiše zastávali názor, že smrdí jenom ten Babiš a nikoli i ta opozice.

Jakékoli mé námitky proti opozici brali někteří lidé automaticky jako názor, že si dělám iluze o Babišovi nebo o Zemanovi.

Smrděli jak ten Babiš, tak i ta opozice. A dnes smrdí jak tehdejší opozice ve vládě, tak i ten Babiš v opozici. Smrdí obojí i ve vyměněných rolích,

A pokud za pár let bude úplně jiná vláda, jakož i úplně jiná opozice, opět to bude zapáchat z obou směrů.

2 0
možnosti
Foto

Jestli to nebude tím, že smrdí celý slavný český národ. Ti politici sem totiž nepřilétli z Marsu.:-)

5 1
možnosti
  • Počet článků 1313
  • Celková karma 33,86
  • Průměrná čtenost 2995x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.