Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Obrovská karma. Jsem důchodkyně s podprůměrným důchodem, a přesto nesouhlasím s touto nemravnou valorizací.

5 5
možnosti
JK

Plně souhlasím. Karma.

4 6
možnosti
RK

Při současném tempu růstu důchodů vůči průměrné mzdě dojde k vyrovnání za cca 15 let. To pracující dlouho neoplatí.

0 0
možnosti
PR

P23a16v11e26l 23R72y42š54k63a

28. 2. 2023 14:29

Hlavně aby pracující stačili vydělávat na dotace.

0 0
možnosti
Foto

:-)Dědeček a babička ujídají chlebíčka;-) Autorovi jde sice o jeho(!) důchod, neb bližší košile, než kabát. Ovšem na košili má asi poněkud bláto, a tak se ohání budoucností dětí. Mnozí asi zapomínají, že průběžný je nejen důchod, ale i život. A to generačně, tedy v rodinách. A že pokud jsou generačně rodiny přetrženy, zákonitě dochází k disproporci. Ona budoucnost se odvíjí od množství potomků, a pokud nejsou, či ubývají, tak je pak holt více těch starších:-)

12 2
možnosti
Foto

Chlebíček už je ovšem snědený a na další generace zbydou jen drobky....

1 5
možnosti
LH

Proč vláda půl roku spala? Rv

10 1
možnosti
Foto

Pořád je lepší probudit se na poslední chvíli než spát optimisticky dál....

2 6
možnosti
JV

J10i94r89i 39V14r76a13b94e77c

28. 2. 2023 13:39

Se stejným problémem bojuje prakticky celá EU. Všude se rodí míň a míň a ti musí, jak je v generační smlouvě určeno, živit více a více důchodců.

4 0
možnosti
Foto

Problém to je, ovšem nesmyslným navyšováním důchodů na dluh se nevyřeší...

2 4
možnosti
RM

Pane Bárta, je vidět, že vás politické hrátky ohledně důchodu semlely. Za 8 let dostanete důchod vypočtený stejným způsobem jako současní důchodci. Žádný současný důchodce nemůže za to, že vládě vyhovuje inflace, která jí přináší do pokladny desítky mld. navíc oproti rozpočtu a že neplní své programové prohlášení kterým získala své voliče.

Níc lepšího než současný průběžný systém nikdo nevymyslel a pokud by v 90letech vláda ODS nepřevedla důchodový fond který byl v plusu více než 300 mld. korun do státního rozpočtu, nebylo by se teď o čem bavit. Současní zaměstnanci odvádí na sociální (důchodové) pojištění 6 % ze své mzdy. Např. v Rakousku zaměstnanec platí více než 10%. Zvýšením o 2-2,5% by důchody zúskaly další zdroj ve výši cca 50-60 mld.

Samozřejmě teď čekám že mi někteří budou slušně řečeno oponovat, ale byla by to nejsnazší a rychlá cesta. Ještě si dovolím připomenout že z důchodového balíku velmi silně ukrajují invalidní důchody, kterých je v současné době okolo půl milionů, což by znamenalo že každý 20 občan Česka je invalida. Jistě by bylo zajímavé zjištění jaká je struktura invalidních důchodců, což je ale v současné době nedohledatelné.

Pokud jste si vybral toto horké téma z jiných důvodů než jsou vaše obavy, myslím, že se opravdu nemáte čeho bát.

11 5
možnosti
Foto

Tak důchodový fond z 90 let v plusu 300 miliard.:-) To je často opakovaná nepravdivá báchorka a předpokládat co bude za 8 či více let pokud se zadlužování díky současným vysokým důchodům nezastaví je už jen věštění z koule...

3 3
možnosti
KP

Hospodaří státu - miliardy na válku, přizpůsobilým a doprchlíkum. Řizená inflace, vyvolaná státem /zelenej úděl a další pitomosti/. Pak je inflace, jak blázen. Milion lidí placených státem, kanceláře narvané atd.

16 6
možnosti
Foto

Miliardy na válku? Bezpečnost země je také jednou z priorit a mnozí z uprchlíků už vydělávají a pomoc vrací. I pomoc uprchlíků před skutečnou válkou a jsou to především ženy a děti jsou prioritou a vizitkou společnosti.

9 3
možnosti
JH

J92a25n 52H80a58r10v56a12n

28. 2. 2023 13:00

Hmm, podle fotky vypadáte, že už dávno jste důchodce - a ne že jdete do důchodu za 10, 20 let. :-/

2 0
možnosti
Foto

Pokud jste dobře četl tak píší, že 8 let....musím uznat,že ten starý paprika Bred Pitt vypadá líp než já.:-)

0 1
možnosti
  • Počet článků 574
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2114x
Pseudovesničan v "nejlepších letech", který se raduje z každého dne kdy může vnímat svět všemi smysly.Věčný optimista, který dobře ví, že život je krásný a je hloupé si ho kazit zlobou, závistí a nenávistí.