Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MD

Hloupý,ufňukaný a zbytečný příspěvek. Ale třeba se autorovi ulevilo😀.

12 1
možnosti
KK

Co vaši rodiče? Ti zcela jistě pracovali za socialismu. Taky flákači? Jako ti, o kterých píšete?

12 0
možnosti
Foto

Nebudeme si tady předstírat, že za socialismu se nikdo v práci neflákal a všichni museli strašně dřít?:-)

4 4
možnosti
Foto

:-)

Zatracený důchodci!

30. 08. 2022 18:44:53

Dytˇ za všechno můžou, ti minulosti molodci. Tak leckteří novodobí molodci je vidí. Asi. Protože nevědí, že bývaly pro leckoho všelijaké časy.

Psal jsem zde, m.j., i o generacích ,,IX“ a ,,ZET“. I z,,ixů“ někteří již usedají na klozet. V ,,pozici“ důchodců. Totˇ údělem být může. U mnohých životem chodců. I to, že ,,zadci" nasazují na předky. Ač jak kterej to má uspořádáno. Ve své kedlubně či své ředkvi. Holt leckomu v kebuli až hrabe. Nejednou těm, co nechápou, že stárnutí je také zrání. A jen srab se toho bojí. Je nemálo těch, co marně se zrání brání. A dovolím si doporučit nevraštit nad tím vším čelo. Neb kdo tak činí, jinde otevírat se mu může jeho tělo. A nemusí to pak ani na ten klozet stihnout. I kdyby se mu, moc a moc, chtělo.

Zdroj: https://jiroudek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=791233;-)

2 0
možnosti
PC

Tak jestli se, autore, domníváte, že nezákonné zkrouhnutí valorizace důchodů vám za x let, až půjdete do důchodu vy, zajistí váš důchodcovský chlebíček, tak jste tedy velmi naivní, řeknu-li to co nejjemněji.

Proboha, vzpamatujte se ! Jestli vám někdo "prožere" váš důchod, tak to rozhodně nebudou dnešní běžní senioři, kteří x desítek let poctivě pracovali a odváděli nemalé daně, ale současní hubomlátiči, kteří nikdy pořádně nepracovali a nikdy ani pracovat nebudou, zato si ale nikdy nezapomenou průběžně valorizovat své statisícové platy (a vězte, že tady se nejedná o navýšení o pár stovek nebo tisíců!), dále soudci s horentními platy, církevní restituce, tučné výslužné k nadstandardním důchodům bývalých lampasáků (aktivních podporovatelů minulého režimu) včetně dalšich pracovníků ozbrojených složek a celý byrokratický moloch.

Ale vy budete šťastný a spokojený, když se současným důchodcům sebere to málo (ve srovnání s výše zmíněnými), na co mají ze zákona nárok....

Díky tomu si budete přece žít, pokud se tedy důchodu dožijete, také "nad poměry", jak tomu je u dnešních důchodců;-DRv

13 0
možnosti
ST

Prima příspěvek. Závist a demagogie.

5 4
možnosti
MK

Pane autore Váš článek je zcela mimo. Na důchody rodičů dělají jejich děti. Pokud Vaše generace měla jiné priority a nebyla schopna vychovat děti, tak si měla na důchod šetřit, aby nyní nemusela brečet že na ně nezbude. A to, že se dřív nemuselo makat, jste také mimo, protože po směně u pásu, nebo u soustruhu ve fabrice se většinou zrovna šlo makat na pole, nebo na stavbu baráku, aby bylo kde bydlet. Tak se trochu proberte u té klávesnice a nemelte takové nesmysly.

5 3
možnosti
PD

Vase vyjadrovani plné urážek, tomu pásu a aktivnimu zivotu v době minulé, naprosto odpovídá.

1 8
možnosti
TB

Důchodovou reformu musí vláda řešit komplexně a ne takhle zpackaně. Jedna úprava valorizace nic neřeší, navíc podle některých právníků řešena naprosto špatně v legislativní nouzi a dle některých i retroaktivně.... tudíž je nějaká pravděpodobnost, že to může ÚS shodit....

4 0
možnosti
Foto

To máte tak: předchozí vláda si uplácním dlůchodců (ale i zaměstnanců) ze státního rozpočtu zajišťovala svá korýtka. Nehájím současnou, jen historicky upřesňuji. A kritizovat tuto vládu, že měla konat o pár měsíců dříve při řešení problému známého víc než 30 let... ts, ts, ts....

Navíc jste evidentně nepochopil SOLIDÁRNÍ podstatu našeho průběžně financovaného důchodového systému. Potomci tedy zajišťují svým předkům důchody. Důchodci tedy nemohou projíst svým dětem budoucnost a jen málo záleží, jak jste se při práci činil. O tom, jak se budete mít v důchodu rozhodovaly a rozhodují minulé, současná a budoucí vlády.

Proto by všichni měli u volební urny přemýšlet dekádně (desítky let dopředu). A pokud to nedělali, tak ať teď nehořekují.

5 1
možnosti
JV

Určitě důchodci ohrožují vaši budoucnost. Zejména vaši rodiče, kteří vás vychovali, platili vám vaše školy, určitě máte i tu vysokou. Museli se hodně uskromňovat, abyste mohl vystudovat. Ale oni se flákali za socialismu, no to je strašné. A vaši rodiče teď na vás parazitují, tak je zabijte a budete se mít lépe. Budete žít do konce života na státní útraty.

5 3
možnosti
Foto

Moji rodiče už nežijí a vysokou školu nemám...pracuji od 18let a moc dobře vím jak se v takové socialistické fabrice pracovalo. Tu zkušenost mám. Pokud Vám nevadí, že na vysoce valorizované důchody nejsou peníze a vše bude na dluh dalších generaci, tak já s tím mám problém...

6 3
možnosti
VF

Opravte mě, jestli se mýlím. Valorizace je podle zákona, ne podle libovůle vlády. Nadávat na vládu je lehčí, než problém konstruktivně řešit. ;-O

Mám podprůměrný důchod, nenadávám, žiju podle možností.

6 1
možnosti
Foto

Jistě. Výpočet valorizace je podle zákona. Ten se mohl ovšem už upravit dřív než nyní. Vláda měla jednat rychleji a ne vše řešit na poslední chvíli....

2 1
možnosti
JV

S radostí se svým vysoce nadprůměrným důchodem projídám současnost a ještě svým potomkům zanechám nemovitosti a úspory.

Mimochodem před pár dny byl na webu zajímavý článek, dle kterého jsem já a můj zaměstnavatel za mých přes 40 odpracovaných let zaplatili na odvodech cca 15 milionů, zatímco si v důchodu přijdu na cca 8-9 milionů. Pokud tedy dožiji předpokládaného. To znamená, že z mnou odvedených peněz by v pohodě vyšlo ještě na jednooho dalšího.

Tak se také snažte.;-)

12 0
možnosti
Foto

K výši Vašemu důchodu Vám gratuluji. Jistě ho nutně ještě potřebujete zvýšit, aby jste jako chudinka důchodce nezemřel hlady....o tom to ovšem celé je, vysoká valorizace často pomáhá lidem, kteří to ani nepotřebují a na opravdu potřebné již nic nezbude.

2 8
možnosti
  • Počet článků 574
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2018x
Pseudovesničan v "nejlepších letech", který se raduje z každého dne kdy může vnímat svět všemi smysly.Věčný optimista, který dobře ví, že život je krásný a je hloupé si ho kazit zlobou, závistí a nenávistí.