Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

To by mě zajímalo, jaký důchod berete Vy?

5 1
možnosti
KB

K13a96r18e91l 12B35o94k

28. 2. 2023 20:38

Něco tak hloupého jsem již dlouho nečetl.

5 7
možnosti
Foto

Vám se zda chytré nesmyslne valorizovat a srovnávat inflaci skoro třem milionům lidí za cenu masivního zadlužení budoucí generace...?V tomto státě nežijí jen důchodci...

5 3
možnosti
PN

P46e93t60r 51N24e56d38v54ě45d

28. 2. 2023 20:31

Normálně musím dát karmu karmoucí. Jiný, takto uvědomělý článek tu snad ani není. R^

Jak by článek vypadal, kdyby volby dopadly trochu jinak a řešil se problém podobně, to si mohu jen představovat.:-)

7 0
možnosti
Foto

Pokud by volby dopadly jinak už by dluhy byly mnohem větší a veselé a bez zábran by se zadlužovalo dál...

5 4
možnosti
IL

I27v78o 72L74y12č70k38a

28. 2. 2023 20:10

No nevím. Rozpočet je v rozvratu, tak skrouhneme důchodce (a teď i školkovné). Není na mzdy poslanců a justice, tak skrouhneme důchodce a rodiče, co mají děti. Dálniční poplatky nestačí, tak skrouhneme důchodce a zase rodiče. Stane se z toho zvyk. Navrhuji zrušit důchody úplně, důchodci brzy vymřou a duha se rozklene nad Českou republikou. Jenže za pár let to odskáče jiná část spoluobčanů. Třeba brejlatí.

4 1
možnosti
Foto

Nekdo skrouhava důchodce?Někdo jim něco bere?Jen se přidává méně...

2 3
možnosti
JR

J44a38n 88R49á79ž

28. 2. 2023 19:45

To, že by se měl změnit vzorec valorizace důchodů, snad nikdo nerozporuje a věřím, že ani většina příčetných důchodců. Takže agresivní otázka v nadpisu blogu je zcela mimo mísu. Důchodci jsou v tom nevinně.

Co se týká kvalifikace ministra financí, tak zcela vážně o panu Stanjurovi lze prohlásit, že je naprostý diletant a na svůj post by měl rezignovat. Co mne k tomuto odvážnému tvrzení vede? To, že se budou důchody valorizovat pan ministr věděl už vloni, kdy bylo naprosto všem jasné, že vysoká inflace bude pokračovat v neztenčené míře minimálně v prvním pololetí 2023. Takže co jiného než diletantismus ministra financí způsobil, že valorizace tak, jak je v zákoně stanovena, nebyla zahrnuta do rozpočtu roku 2023 a že vláda nebyla schopna předložit návrh na změnu valorizací nejenom důchodců, ale i ústavních činitelů v dostatečném předstihu a musí to řešit ve velmi problematickém stavu nouze?

Co ovšem hněte mne , stejně jako mnoho jiných občanů je podezření, že projednání valorizací nebylo zahájeno už vloni schválně, protože by vláda musela navrhnout i změnu zákona o valorizaci platů ústavních činitelů. Takže je na místě úvaha, že až když si sami valorizovali své platy členové vlády a poslanci podle stávajících pravidel, přišla na řadu úprava valorizace důchodů. Jestli je to v souladu s morálkou, si musí posoudit každý sám.

18 0
možnosti
Foto

Tak já pisi především o důchodcich,kteří příčetní nejsou a za které má potřebu tzv.bojovat Dluzena a spol.Bez ohledu na to,že to může stát do budoucna desítky až stovky miliard a poškodí to především mladou generaci....a bez ohledu na to,že si ti příčetní a rozumní důchodci ani nepřejí,aby za ně někdo bojoval.Tohle mezigenerační pnutí nedopadne dobře a mnozí důchodci v tom budou nevinně.

2 7
možnosti
Foto

Průměrný důchod v roce 2021 za Babiše byl 15 336 korun měsíčně a a v roce 2022 je to 19 500 Kč nad rámewc inflace a v roce 2023 má opět vzrůst na 1 771 Kč.. V roce 2022 vydal stát na důchody 637, 6 miliardy a v roce 2023 na důchody vydá skoro o 82 miliard korun víc než v roce 2022. Pracujících lidí, kterí přispívají na důchody je stále méně a důchodců přibývá. Takže jsou dvě moýnosti lidem zvýšit daně, aby bylo na důchody anebo si půjčil Babiš si půjčil 270 milard. Z dluhů, které má stát v roce 2022 zaplatil 40 milard a za tři roky to bude 80 milard. Takže si má stát dál půjčovat a zadlužit další generace, anebo důchodců míst 1 771 Kč přidat 771 Kč.

2 2
možnosti
ZB

Stát musí hledat peníze tam,. kde jsou - obrovské zlodějny od roku 1989 připravily stát o obrovské sumy peněz. Politici musí brát mnohem méně peněz, musí se snížit stav státních zaměstnanců, snížit počet ministerstev. Vláda musí hledat peníze všude a nejen u důchodců.

1 0
možnosti
PC

Takže jaké vidíte řešení, pane Bárto? Postřílet stávající důchodce? Nebo se raději zavčas oběsit, abyste se, nedej Bože, nedočkal jen těch ubohých drobků, které tady možná po těch dnešních nenažraných, zatracených důchodcích zbudou?Rv

3 2
možnosti
Foto

Reseni této situace nevrhuje vláda.V průměru každému místo 1770 přidat 750.To se ufinancovat dá a nepřinese to do budoucna velkou zátěž na rozpočet.Tak dobře se už další důchodci mít dobře nebudou.Porad je to málo?

1 6
možnosti
JK

Mě taky vadí, že mi za takových pětadvacet let stát nabídne leda tak možnost stát se parťákem hlavního hrdiny v policejním akčňáku.

0 0
možnosti
ZB

Článek je natolik tendenční, že to svádí k otázce - Kolik peněz za tento nepromyšlený počin pisatele mu vláda nabídla? Kdyby vláda chtěla šetřit a získat peníze, pak by neměla zapomenout na zloděje, kteří od roku 1989 přemístili obrovské množství peněz a movitý a nemovitý majetek na svoje účty. Vládní ministři by si měli rapidně snížit platy. Vláda by měla řešit inflaci. Měly by se snížit stavy státních úředníků. Vláda by si měla udělat pořádek ve firmě ČEZ. Uvedl jsem jen některé věci, které by vláda měla mít na programu. Pokud by je měla v plánu, pak jsem se nížením valorizace penzí souhlasný. Bohužel fialová vláda ani neví co a jak udělat. Řeší jen důchodce, a to je opravdu špatně. Jsem tedy proti!

7 0
možnosti
Foto

Proč se důchody řeší v legislativní nouzi? Protože volby. A tak si tady žijeme s vládou nezmezného dobra, která najde peníze na dotace a nikoho to nebolí, tedy kromě důchodců.

6 0
možnosti
  • Počet článků 574
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2114x
Pseudovesničan v "nejlepších letech", který se raduje z každého dne kdy může vnímat svět všemi smysly.Věčný optimista, který dobře ví, že život je krásný a je hloupé si ho kazit zlobou, závistí a nenávistí.