Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pre drobného podnikateľa na Sk by vysoké odvody boli zničujúce, a len by narástla nezamestnanosť. V súčasnosti slovenský živnostník s ročným príjmom 30-tisíc eur zaplatí štátu 3 843 eur. Po presadení „daňovej revolúcie“ to bude až 8 700 eur. Na porovnanie, z rovnakého príjmu si štát v susednej Českej republike zoberie 2 588 eur a Maďarsku len 1 649 eur.Tak sa uvádza v našich médiach.

1 0
možnosti
OD

To je jedno, stejně to zaplatí zákazník - od toho na trhu je. Prostě končí život ve Slevomatu. Bude revoluce -) Češi jsou postižení, za slevu udělají kotrmelec, hra na chudáka je národní sport a nenávist k bohatým by se dala krájet. Inu, dobře je Gustáv a Miloušem vychovali.

2 2
možnosti
OD

Milej Filipe, v tomhle Vám budu trochu odporovat. Podotýkám, že od školy jsem OSVČ. Odvody jsou hanebně nízké, stejně je podivná idea, že OSVČ nemá důchod. Nejsme už dávno v devadesátkách a tenthle systém nefunguje, protože tu vzniká oprávněný pocit zaměstnanců, že jsou oholeni o třetinu hrubého příjmu erárem, zatímco my "neplatíme daně a krademe".

Jsem proto, aby se podmínky narovnaly - platba i důchod. Pokud bych totiž chtěl "normální důchod", musel bych platit Sociálce cca 40k měsíčně - takhle to vychází dle současné legislativy.

Dále se obávám, že živnost už dávno není to, co bývala. Když se dnes podívám na to, kdo je tu OSVČ, tak mne zaráží, že většina profesionálních sportovců u nás jsou OSVČ i když hrají vždy jen za jeden klub. Ono není jednoduché rozeznat, kdo je živnostník a kdo pseudo zaměstnanec a jen se vyhýbá platbám.

Doba malému podniku nepřeje, globalizace znamená, že místo trhovců máme řetězce, místo taxíkářů máme Ubery místo ubytovatelů máme AirBnb. Korporát vysává každý prostor lidské činnosti a snaží se z Osob samostatně výdělečně živých udělat kvazi zaměstnance, kteří jsou mimo pracovní zákony a mohou být daleko více exploatováni než standardní zaměstnance krytý Zákoníkem práce.

Dnes se práce s osobním podpisem nenosí, dnes je v módě "založit inkubátor" najmout lidi, rozjet byznys a pak to střelit korporaci, která z toho udělá další způsob jak plošně exploatovat co nejvíce lidí v šedé zoně mezi podnikem a zaměstnaneckým poměrem.

Nebojte, zdražíte, nakonec všechny skvělé nápady korporace a jí bačovaných vlád zaplatí občan spotřebitel. Dobře mu tak. On mu to žádný korporát levněji než vy neprodá (i když to levněji ve velkém někde v Asii vyrobí). Za vše v životě se platí a penězi jen v tom lepším případě.

5 0
možnosti
OD

P:S: Z Fialy odvázaný nejsem, akadekomik a ještě k tomu z Brna....

Ale fandím mu, důchodová reforma a narovnání nesmyslů, které fungovaly kdysi a dnes už jsou přežité, má chlapík odvahu.

Tu neměli od začátku století žádní z těch, kdo "to s lidmi mysleli dobře", tak nedráždili s nepopulárními kroky.

Včera se tu rozčilovali hned tři bohatí důchodci, že "jim vezmou to, na co si vydělali". Máme průběžný systém, takže jejich odvody platily důchod těm, kdo v něm byli, když tihle matadoři ještě tahali. Dnes je živíme my a oni ještě budou pyskovat, že nemohou mít "řecké důchody" a chodit na golf. Blil bych z nich, šmejdi, kteří přešli z rodné strany rovnou do kapitalistické korporace, nažrali se a teď pyskují.

V tomto státě je bordel jak v tanku, krade každej šmok s kulatým razítkem, ale všichni to svedou na Fialu. Je čas obrátit pozornost na těch 300 tisíc úředníků, kteří nám mrví životy svou levotou a neschopností a všechno svalí na vládu a EU. Já být na jeho místě, tak chodím erárem s vlčákem a odjištěnou brokovnicí, to je jediný způsob, jak tyhle šmejdy donutit sloužit. Musejí se bát... jinak tu líp nebude.

Ale na to je on moc slušný člověk a na to dojede.

1 1
možnosti
Foto

R^Dal sem palec. S ,,dovětkem" MARNÉ VOLÁNÍ. Žádní z politiků nepřiznají, že si neví rady, a jen vytloukají klíny jinými klíny ve snaze udržet ,,systém" v chodu.;-)

5 0
možnosti
PN

Hmm, tohle před volbama neříkali. Divné, stačily prázdné fráze a namluvení lidem, že ANO s Babišem je zlo. Jen ať zvedají daně a odvody. Stejně to na konsolidaci rozpočtu vliv mít nebude. Jen více obchodních vztahů zešedne a vyberou stejně nebo méně. Nejvíc to odskáčí zaměstnanci a lidé, kteří musí být v nájmu jak s bydlením, nebo provozovnou.

:-) a moc nevěřím tomu, že byste slepenec nevolil. Všichni mimo slepenec spíše stranili koblihám...a kdo ví zdali ještě bude možnost volit někoho jiného

3 1
možnosti
JD

Nabídka stran je široká. Kvalita ovšem pokulhává.

0 0
možnosti
RP

Vzpomeňte si na dobu kdy byla ODS v opozici. Téměř v každém projevu Fiala zdůrazňoval že prioritou příští vlády ODS bude dělat vše hlavně pro drobné a středni podnikatele ktere minulá vláda opomíjela ve svých rozhodnutích. Tak to teď plní....

7 0
možnosti
OD

Vy nám raději popovídejte o tom, jak ta vaše "pravice" spolupracuje s komouši , Vrábelem a podobnými zjevy. Trikolora, největší joke mezi stranami....

1 5
možnosti
Foto

Když vidím některé hrubky, které tu trousím ve snaze odpovídat.... pověnuji se nějaký čas vydělávání na chleba, ale určitě se vrátím, vše podstatné odpovědět. Téma je pro mne blízké a živé.

2 0
možnosti
MB

Děje se očekávané. Vyhranou volbou prezidenta se vládě rozvázaly ruce. Tedy bude konat. Škrty, šetření, nepopulární opatření. Ruku na srdce - Když ne teď, tak kdy? Pochopitelně to vybudí nevoli- Ještě se nic neděje a již se děje! Pochopitelně, záleží na každém, v jaké fázi života se nachází ...

Ideální je být důchodcem. Naprosto chráněná skupina populace. V životě by mne to nenapadlo. Chvála, jsem v klubu. Nelíbí se mi to. Jsem ovšem rozumně schopen uznat, - tak to dále prostě nejde. Pořád se bavíme o ptákovině - Ročně ušetřit pouhých 70 miliard Kč ! To vše je letmá připomínka. Žili jsme a žijeme na dluh. Mánie, že dluhem se dá dobrat k nějaké prosperitě a tomulképe? Jistě, nesmysl. Nu, zase líbí se to ... :-)

2 1
možnosti
Foto

Dobrý den Miroslave.... No s tím prezidentem to mám tak, že jsem ho šel volit kvůli systému který tu máme. Jinak bych hlas někomu o kom mimo toho že je dobrým produktem kostymérů , kadeřníků a bůhví koho hlas nedal. Je chvilka po volbách a už čtu že se chystá podílet na důchodové reformě... Cožeeeeee ? Díky za obsáhlý komentář.

5 0
možnosti
JD

Zvýšit daně a odvody živnostníkům? Rozhodně ano!

2 0
možnosti
Foto

Dobrý den Juro. Jak píšu níže u pana hladíka. Jsem pro všemi deseti, až zaměstnanci, především ti státní ponesou stejná rizika jako živnostík.

8 0
možnosti
LH

Poroč zvyšit, stačí dát všem stejné odvody...

1 0
možnosti
Foto

Dobrý den Libore. Opravdu věřím tomu, že řadu věcí obslouží drobný živnostník k větší spokojenosti než stát, korporát, nebo obec. Určitě laciněji. Jsem zvědav, zda bude panovat spokojenost až budou tito živnostníci zničeni . Myslím, že nebude.... Je to stejné jako když dnes lidé tleskajízvýšení daní z nemovitosti. Nikdo jiný než oni to opět platit nebude. Na nájmech. Ale je to maličko jiný případ, lehké zvýšení tam nutné bylo, pokud byl výběr daně nákladnější než její příjem a pokud ten příjem neumíme zlevnit.... Čímž se dostáváme na začátek... Ke státu , který nemá potřebu omezovat se. To by byl řev, kdyby státní úředníci vytáhly ze šrejtofle to co já během posledních třech let. Pak bych jim tu rovnost ze srdce přál.

1 1
možnosti
Foto

J49a14n 92Š82i48k

15. 2. 2023 7:48

Nedávno jsem viděl rozhovor s jedním poměrně mladým ekonomem. Říkal, že odvody živnostníků na sociální a zdravotní jsou směšně nízké (mimochodem proto mají nízké důchody) a paušální daň byla chyba, protože snížila příjmy do státního rozpočtu. Obdobně jako u zaměstnanců zrušení superhrubé mzdy, i když tam sekyra do rozpočtu znamenala výrazně více. Na námitku, že živnostníci to teď mají těžké, s klidem odvětil, že Dánsko má podnikatelů polovinu než my a funguje. Já myslím, že podnikatelů máme podobně jako oni, jenže ve spoustě oborů stále funguje vylepšený švarcsystém z devadesátek, třeba ve stavebnictví. Problém má tedy opět širší souvislosti. Nezpochybňuji, že malí podnikatelé mají spoustu věcí těžší než zaměstnanci. Na druhou stranu nelze zvyšovat odvody jen jedné skupině, každý krok musí být vyvážený. Najít rovnováhu a spravedlnost je ale těžší než snížit deficit rozpočtu. Hezký den

3 0
možnosti
Foto

Dobré ráno, tomu všemu rozumím a chápu. Kladu si jen otázku zda je naším záměrem a zda bude lepší ekonomické i společenské klima pokud budou všichni jen zaměstnanci v korporátech. Za sebe se domnívám, že nikomu lépe nebude. O skutečnosti, že se jako volič pětikoalice cítím podvedenej nemluvě. Dneska bych jim svůj hlas už urřitě nedal.

3 0
možnosti
  • Počet článků 660
  • Celková karma 22,94
  • Průměrná čtenost 2138x
Šéfkuchař na cestách a básník ve výslužbě.Dnes už spíš natvrdlý než tvrdý rocker , milovník dobrých věcí a časů.

Jak jde čas, stal se ze mne spolutvůrce dvou kuchařek, učitel a výrobce sušených, či fermentovanýchj lahůdek...

 

Seznam rubrik