Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nenapadlo vás, že za slovem morálka by měla být čárka, aby to vyjadřovalo to, co hodláte sdělit? Ale proboha mi neodpovídejte.

0 0
možnosti

Je to jako vždy. Lidé vše zprasí. Jedná se o olympijské HRY. Hrají si přátelé. Nikoli úhlavní nepřátelé na život a na smrt. Ti tam nemají co dělat. Vrazi propagují své vraždy svými výkony a svými symboly. To nelze tolerovat. Mírové národy propagují mír, spolupráci a fair play. To nejde dohromady. Pokud se chtějí pohřbít olympijské hry a myšlenky na kterých stojí, pozvěte tam vrahy z Ruska a Běloruska. A bude od OH definitivně pokoj. Nebo jsme všichni nechutní pokrytci a celé je to jen taková šaráda...

3 0
možnosti

J80a14n 88R83á63ž

8. 2. 2023 19:29

Nesouhlasím. Je to stejně plané politické gesto poškozující jen sportovce a nikoho jiného, stejně jako byl v roce 1980 bojkot západu letních her v Moskvě a následně reciproční bojkot východu letních her v Los Angeles. Říkat, že sportovci jsou odpovědní za zločiny moskevského vedení je stejně hloupé, jako kdyby se v roce 1952 nemohli čeští sportovci zúčastnit OH v Helsinkách, protože jsou odpovědní za masakry, které páchala pražská vláda na vlastním obyvatelstvu, popřípadě se nemohli američtí sportovci zúčastnit v roce 1964 OH v Tokiu, protože americká armáda páchala válečné zločiny ve Vietnamu.

3 3
možnosti

Když jsou tak čistí jak lilie, tak proč tak s velkým nadšením exhibovali na té tehdejší trapné estrádě ohledně Krymu v Lužnikách?

1 0
možnosti
Foto

Ještě dodám, že při tomto podniku s absencí vyššího morálního principu budou nadála platit striktná sportovní technická pravidla. Například skokan do dálky přešlápne odrazové prkno o pouhý 1 cm - neplatný pokus. Komára budeme cedit, velblouda pojídat.

9 0
možnosti
Foto

Sport by měl být zcelamimo komerci, aby ho peníze nepokřivovaly a aby nebyl objektem mafiánských praktik.

Mělo by se v plné šíři aplikovat heslo Pierre de Coubertina (to je určitě): Není důležité zvítězit, ale přivézt domů prachy.:-)

2 0
možnosti

I45v95a56n 91M17i42n86á65ř

8. 2. 2023 14:37

Demokratický Svět by měl být v otázce vyloučení ruských sportovců z jakéhokoli sportovního klání - naprosto jednotný. Jakoukoli tolerancí v tomto směru, bychom zločinnou Putinovskou zpupnost - jen podporovali. Rusko a Putin je v současnosti stejným zlem, jako někdejší hitlerovské Německo.

Bohužel, jak výstižné - Morálka nebo prachy ? Díky za podnětný článek !

15 0
možnosti

S tím se dá naprosto souhlasit. Bohužel to tak ale není a ty vidle do toho hodili právě ti, kteří mají jinak plnou hubu morálky.

0 0
možnosti
Foto

J81a35n 37Š42i84k

8. 2. 2023 14:33

Politika do sportu nepatří je jenom fráze, protože politika ve sportu dávno je. A to nikoliv v posledních pár letech, ale hezky daleko do historie. Německo bylo z OH vyloučeno už v roce 1916 jako válečný zločinec. V roce 1936 se nacistům podařilo do olympijských her v Berlíně dostat tolik politické propagandy, že hry se z toho úderu nikdy nevzpamatovaly a politika ve větším či menším měřítku do OH vstupovala i později. Je to logické. Hry jsou nevýdělečné a bez podpory státu se nikdy neobejdou. Národní pokladny pláčou, ale politici jsou šťastní. Není pro ně větší reklamy než se zviditelnit na sportovní akci. Co se týče účasti Rusů na hrách, nemají tam jednoznačně co dělat. Kdo se bude u TV rozplývat blahem nad skvělými stadiony a atmosférou a chrochtat přitom blahem, jak je skvělé, že Rusové jsou na hrách a jak je krásné, že politika ve sportu není, nechť si chrochtá. Ve skutečnosti se jen nechává oblafnout pozlátkem. Jedno české přísloví říká: Navrch huj a vespod fuj. O tom celé slavné "nezávislé" a "odpolitizované" hry jsou. Hezký den

12 0
možnosti

Malinko odbočím s dovolením . . .

Vzpomínáte si pane Šik na jisté vedení Prahy, již ani nevím z jaké partaje, které mělo snahy dostat Prahu, potažmo ČR jako pořadatele ?? To by byl za státní prachy vejvar. Tedy jak pro koho . . . Ale co to bylo za lidi už fakt nevím . . :-( Ale víte, jak by si na tom namastil kapsu Agrofert?? Hřebíčkův Viamont je prd . . . . .

0 0
možnosti
Foto

Souhlasím s autorem článku.

7 0
možnosti

Pokud bude Russákům umožněno se her zúčastnit, zahájím soukromý bojkot her. Nikoho to sice nebude zajímat, ale já budu mít lepší pocit. Pokud nejsou představitelé našeho sportu srabi, měli by bojkot vyhlásit i oni.

12 0
možnosti
Foto

Budeme nejméně dva. Mne opravdu nezajímá výsledek, kde bude zápas Ruska (ať se skryje pod cokoli) třeba s republikou Togo, protože další soupeři nebudou.

9 0
možnosti

D38a95v84i94d 37V11l36k

8. 2. 2023 12:03

Souhlasím a podepisujiR^

9 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS