Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zelenský a Lipavský nás neustále ujišťují, že Rusko prohraje, takže nechápu, jak můžete spekulovat pro vítězství Ruska.

I Fialova vládní propaganda nepřipouští jiný názor.

1 0
možnosti

Tak na tu ruskou porážku a dokonce prý už letos, jsem opravdu zvědavý. Vzhledem k té současné situaci na frontách si to oba pánové nejspíš spletli se sci-fi.

0 0
možnosti

"Ukrajina brání Západ víc, než si myslíme. " - ANO!

6 0
možnosti

Spíš Západ s Ruskem, prostřednictvím Ukrajiny, bojuje mnohem víc, než oficiálně přiznává.

;-)

1 5
možnosti

Rusko je rádo, že je rádo, a najednou bude schopné obsadit půlku Evropy? Ahá, ono se vlastně pořád říká, že na Ukrajině se bojuje za Prahu.

3 5
možnosti

Pane Šestáku, dívejte se kolem sebe. Teď to bude rok co Rusáci vlítli na Ukrajinu, ve všem měli chaos, ukrajinská pěchota jim rozbíjela tanky na cucky a tak, ručními zbraněmi. Tady u nás se po celý rok mudrovalo že tanky jsou výběhová zbraň a že Putin je smrtelně nemocný nebo že dokonce neexistuje a že včera umřel a že se Rusko hospodářsky a teda i vojensky zhroutí a podobné nesmysly byly slyšet. V Rusku za ten rok překopali tu svoji benzínovou pumpu na válečnou ekonomiku, pokročili ve výcviku půl milionu chlapů, pro začátek, a jsou připraveni teď během 2 měsíců vyčerpat Ukrajince lidsky i muničně a v tom dubnu znova zkusí ten Kyjev. Jasně, 100 nebo 200 tis. Rusáků to bude stát život, ale pokud se obrana Kyjeva zhroutí, kde se to zastaví? Nemyslím uprchlíky, Polsko nebo my prostě ještě 5 či 10 milionů lidí přijmout můžeme. Ale kde se zastaví ruská mašinerie? Oni odvedli třeba milion lidí, zatím, můžou odvést dalších 15 milionů. Kolik branců jsme odvedli my? V Rusku zjevně znásobili produkci munice a zbraní. Kolikrát? Ví to někdo? Co když 100x či vícekrát? Jasně, vytahují a repasují staré tanky. Ale co když jich už vytáhli a repasovali třeba 5000? Jasně, jsou to staré krámy, ale pokud k těm tankům budete mít dost pěchoty a leteckou podporu, tak se kvantita stane kvalitou svého druhu a toto vojsko postoupí. A když bude mít Kyjev na kahánku, poskytnou Američané /Poláci?/ leteckou podporu, třeba? Nebo ke Kyjevu přisunou 300 kusů Abrams a 800 kusů Bradley a 500 kusů A10? Se svými vojáky? Se servisem, logistikou, celou podporou, celým týlem? Ale to je třetí světová, ne? Hrozba pádu Kyjeva může přijít mnohem dříve, než si myslíme. A pokud se ta situace přiblíží, věřím tomu, že NATO bude muset zasáhnout. Ale to je holt třetí světová, už otevřená, ne jak doteď.

5 0
možnosti

Ani jsem ten Váš článek celý nečetl. Máte to dlouhé. Každopádně, pokud Ukrajina prohraje, tak lidi tady v Česku záhy uvidí, co se bude dít. Slabost vnitřní politiky na ose Bulharsko-Rumunsko-Maďarsko-Slovensko-Česko je naprosto zjevná a odpor jako na Ukrajině v těchto zemích nikdo klást nebude. A pokud si ruské kolony těchto států vymíní, že v NATO nechtějí být, tak s tím fakt nic nenaděláme a Rusové k nám hladce najedou s celou parádou, tak jako v roce 1968.

6 2
možnosti

Vy jste tou válkou úplně posedlý 8-o8-o8-o

3 4
možnosti

Je to těžké, když Západ čelí takovému nebezpečí, ale plýtvá zdroji na takové nesmysly, jako je sedmdesát pohlaví, zelená politika (k čemu je snižování emisí v Evropě, když zbytek světa na to totálně dlabe?), neprosto stupidní politika směrem k migraci apod.

Ty prachy, které Západ vynakládá na živení naprosto neproduktivních přistěhovalců ze zemí Afriky a muslimské části Asie, budou prostě chybět někde jinde. Například ve financování obrany.

A navíc si neumím představit dnešní mladou generaci, že by byla schopna si uvědomit ruské nebezpečí dříve, než se jí budou propjíždět ruské obrněné vozy pěchoty pod okny.

8 0
možnosti
Foto

Prosím pěkně, kolik to zavedení 70 pohlaví stálo?

2 0
možnosti

Úvaha je naprosto zcestná, protože Rusko potřebuje demilitarizovanou nárazníkovou zónu mezi Západní Evropou - potažmo NATem a Ruskem.

;-)

4 10
možnosti

O tu se teď spolehlivě připraví. Pokud Ukrajina prohraje, bude obsazena, v lepším případě bude Ukrajinu řídit nějaký vazalský poskok. Tedy se fakticky posune na hranice NATO. Pokud Ukrajina neprohraje, dostává se na pořad dne vstup do EU a případně i do NATO. Před zahájením války ani o jednom z toho nebylo ani pomyšlení. Ukrajina tím nárazníkem byla, ale s vysokou pravděpodobností v budoucnu už nebude.

6 1
možnosti

Ano. Realistický scénář. Bohužel.

5 0
možnosti

Snad se nenaplní.:-)

1 0
možnosti

Ostatně soudím, že Rusko musí být zničeno.

Nic nového, v podstatě od jeho samého vzniku.

Takže to rozeberme, ne ideologicky ale reálně.

Rusko je oligarchisticko kapitalistické zřízení. Takových jsou v současné době mraky, zhusta i našich spojenců.

Rusko se cítí ohroženo vojenským angažováním ze strany NATO No, vzhledem k počtu základen se ani moc nedivím. Jistě že jsou ty základny zcela demokratické. Ale to na věci nic nemění.

Rusko chce obsadit celou Evropu až po Lisabon. Chtít může, realita je poněkud jinde.

Může Rusko "denacifikovat" Ukrajinu, nemůže.

Může Ukrajina porazit Rusko, nemůže.

Může NATO porazit Rusko? Může, snadno, jen by za prvé poněkud popřelo své hodnoty, za druhé hrozba jaderného konfliktu nemá vítěze.

Celá tahle válka je zástupný konflikt, na jedné straně je třeba zničit Rusko, má příliš moc zdrojů, na druhé straně je velikášství a pocit nadřazenosti. Bolšaja rossia.

Ve finále dopadne tenhle konflikt patem, jeho důsledek na politiku bude spíše neutrální, nic se nezměnilo. O prachy jde v první řadě.

4 6
možnosti

Takové mafiánské zřízení jako je v Rusku se jinde jen tak nevidí.

4 2
možnosti
  • Počet článků 289
  • Celková karma 22,03
  • Průměrná čtenost 2242x
Každý má právo hledat své štěstí, pokud to není na újmu jiným lidem. Vycházím ze zásady, že stát je tu pro občana a nikoliv naopak. Každý z nás má právo hodnotit, zda pravomoci vykonávané státem by nešly vykonávat lépe nebo jinak, například zda je nevrátit občanům. Neustále je třeba hledat, jak věci dělat levněji, rychleji, přesněji, prostě efektivněji.

Seznam rubrik