Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ivanko, moc děkuji za nakouknutí.

0 0
možnosti

;-D Pavle, jako z románu o lásce( k lidem, k jídlu, ke světu) moc příjemné čtení do zimních dnů.R^R^

1 0
možnosti
Foto

Lucko, moc děkuji za návštěvu a krásný komentář. Přeji krásné dny.

0 0
možnosti
Foto

Horstíku, moc děkuji za návštěvu a přeji krásné dny.

0 0
možnosti

R^Mladí si pořídili ve svém baráčku několik slepic, děti je pojmenovaly, slípky běhali na okrasném trávníku po dvoře jako rodinný příslušník, nechaly se hladit... A teď když už přestaly nést vzniklo dilema jak se jich zbavit. Copak manžel by je zabil i oškubal je hoch z vesnice, ale vařit neumí a my všichni jsme na tom odmítli podílet natož je jíst... nakonec se udaly sousedům, ale byl to týden rodinného smutku;-(. Takže u nás slepce na paprice jedině z kuřete.

2 0
možnosti
Foto

Radko, zdravím Vás a děkuji za přečtení. No jsem na tom podobně, takže jedině z krámu. Já nic chovat nemůžu, to by mělo jména a péči. Radko opatrujte se a mějte se.

2 0
možnosti
Foto

Teď je, Pavle, nejvhodnější doba na pochoutky z domácí zabijačky. Dobrá silná světlá polévka (u nás se jí říká "bílá"), i ta ta druhá, "ovarovica", ve které se vařila jelita a jitrnice. Výborná omáčka z vepřového mozečku ochucená česnekem - a k tomu maso z drobů vařených z té světlé polívky. (Kousek ovaru, ledvinek, jater, brzlíku apod.) a další. Pak čerstvě vyškvařené voňavé a křupavé škvarky, a čerstvě uvařená,a neošizená domácí tlačenka. Jelita a jitrnice s kysaným zelím a čerstvým a s domácím chlebem nebo brambore. (Tak jak si to pamatuji z dětství v jihomoravských N... Náš pan řezník Oldřich Třeštík byl mistrem ve svém oboru, ochucené měl všecko na výbornou. Dejž mu pánbůh věčnou slávu. (A to stihl udělat i dvě zabijačky za den).

A tož dnes iji ve městě. Pár kt roků od nás je soukromé řeznictví, v zimě pořádají i zabijačky. Stojí ne ně před krámem fronty. Někdy tam zajdu, a koupím si jelita, jitrnice nebo kus domácí tlačenky. Ale škvarky, ty si děláme doma sami. Koupíme si půl druhého kila syrového sádla a uděláme si doma domácí škvarky, manžel se je naučil dělat perfektně. A přitom získáme dva litříky kvalitního domácího sádla. Na čerstvý krajíc cleba s ředkvičkami je to výborné. A další den- bramborové knedlíky se škvarkami a k tomu kysané zadělávané zelí. Polité smaženou cibulkou. je to výborné. Tož to je silné jídlo pro dnešní mrazivé únorové dny. Dobrou chuť. :-PR^

4 0
možnosti
Foto

Mirko, moc děkuji za návštěvu i krásný komentář. Jo jo, to už je let, kdy jsem měl poctivě udělanou jitrnici, ovárek.... To co je s krví, to nejím. Ale jak to píšu, půjdu si dojíst tu omáčku;-D;-D Snad tím přestanu slintat. Mirko, přeji Vám krásné dny a plno zdraví.

0 0
možnosti
Foto

Tome, moc děkuji za návštěvu a přeji krásné dny.:-)

0 0
možnosti
Foto

Jikro, moc děkuji za nakouknutí a přeji krásné dny.

1 0
možnosti
Foto

J37a91n 30Š63i68k

6. 2. 2023 13:25

Přesně tak, teď není období na květák! Jediná povolená zelenina je zelí . Se třemi knedlíky a nějakým tím masem :-) Ne, květák a Tomio rozhodně ne! Hezký den

2 0
možnosti
Foto

Nejlepším vitamínem je poctivej vepřovej řízek;-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 811
  • Celková karma 25,01
  • Průměrná čtenost 716x
Něco o sobě? Nic zajímavého, snad je dva citáty, které vystihují vše.

 

"Cokoli slyšíme, je názor, nikoli fakt.
Cokoli vidíme, je úhel pohledu,
nikoli pravda “.   Marcus Aurelius
 

"Kdybych se měl snažit číst -
o odpovědích nemluvě -
všechny útoky namířené proti mně,
mohl bych to tady celé zavřít
a nedělat nic jiného.
Dělám to nejlepší, co umím a znám,
a chci to tak dělat až do konce.
Jestliže mi dá konec za pravdu,
nebude na tom, co proti mně říkají, záležet.
Jestli se nakonec ukáže, že jsem se zmýlil
nepomohlo by, ani kdyby deset andělů
přísahalo, že mám pravdu."

                        Abraham Lincoln

Můžete mě zaslat i vzkaz : pavelblog@email.cz
nebo mě naleznete zde : https://twitter.com/PavelVrba3
Osobní stránky : http://pavelvrbaozivote.simplesite.com