Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Je to zaujímavé čo píšete. Tak u nás boli alkoholici murári, keď prišli niekomu pomáhať tak im naliali za kalíšok a naučili sa piť. Ale literáti to je fakt, že k tomu alkoholu inklinovali, asi preto, že sa cítili osamelí či prípadne sa uzatvárali do svojho sveta?

4 0
možnosti
Foto

Janka já nevím... možná i proto, že se čekalo bejt rozervanej a opilej....

1 0
možnosti
Foto

R^;-) ,,Měl bych se asi stydět, ale musím se spíš smát, když na ta léta vzpomínám" - zpíval již P. Bobek, ovšem o ,,zlatých" letech šedesátých:-)

3 0
možnosti
Foto

Zdravím Jíří, jasně... ona každá generace má svá zlatá léta :)

1 0
možnosti
MB

Na svou éru opilce? Vzpomínám velice rád. Zejména na studiích v Brně. Základem všech rekordů? Bylo kdysi zcizené razítko FN - generačně předávané. Absence omluvené, tělo mladé a pivo za 2 Kčs! Tedy rekord - 24 kousků Starobrna - Kabinety U Kata, Česká - Stopkova Plzeňská, Modrá Hvězda ...

Otec mne kdysi upozorňoval. Věkem se lidské tělo mění. Odmítá sůl - odvodňuje se. Stařík v předklonu s dlaněmi na zemi? Zhroucená páteř, povolené vazy. Cosi podobného se děje s alkoholem. Klasika popíjení syna s otcem. On záhadně střízliv, já se domáhal další lahve. Ranní stud! Pak mi to došlo - Taky by si dal, nicméně. Již tam viděl rozhozené tlaky a cukr, třasy ...

Učinil jsem závěr - U mládežníka při konzumaci? TĚLO předbíhá rozum. Klasika chtíče s následky. Nástupem věku se to otočí. Rozum chrání tělo. Dnes na chalupě se vážně brodím v alkoholu. Přísun lahví větší jako spotřeba. 30-40 leté ohnivé vody, žádný problém. Největší spotřeba konzumace? Po vyčištění zubů.

Podobně rodič, sbírky. Na dotaz, kdy bude likvidovat? V důchodu synu, v důchodu. Zase nic. Tedy se ozvalo - Choroby synu, choroby. Já chválabohu netrpím.Potvrzuji - Rozum nad tělem zvítězil. A tak ty flašky beru do rukou. Vzpomínám, směji se. Zvláštní fotoalbum života. Pít je blbost - nepít je blbost. Nu, upadl jsem. Tak dobře jsem měl našlápnuto ! Filipe dojeďte, alkohol léčí! Akce vítr do vlasů? Kulové, do flašek ... :-)

2 0
možnosti
Foto

Díky za tradičně bezva vstup....

1 0
možnosti
Foto

Bod tři je dostatečně odstrašující.;-DR^

Filipe, hezké čtení na nedělní ráno. Akorát jsem dostala chuť na něco ostřejšího.;-D

4 0
možnosti
Foto

Díky Šárko.... je to bod zcela nepřikrášlený... vlastně jsem si tak nějak zprostředkovaně sáhl na rozpálená kamna...

1 0
možnosti
  • Počet článků 647
  • Celková karma 25,09
  • Průměrná čtenost 2137x
Šéfkuchař na cestách a básník ve výslužbě.Dnes už spíš natvrdlý než tvrdý rocker , milovník dobrých věcí a časů.

Jak jde čas, stal se ze mne spolutvůrce dvou kuchařek, učitel a výrobce sušených, či fermentovanýchj lahůdek...

 

Seznam rubrik