Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dost se bavím u vašich blogů v diskuzi.;-D Držitelé té jediné správné pravdy v drtivé většině nechápou o čem vlastně píšete. Což jim nebrání to tvrdě rozporovat.R^

9 2
možnosti
Foto

Je to řehole, ale dělal jsem i pedagogické minimum, tak to beru jako osvětu. V poměru cca 50:1 dostanu ale porad dobrou zpětnou vazbu co mě v něčem posune, tak i tak se diskuse vyplatí. Zde jsou registrovaní diskutující, tak to cením a je to správná cesta, než hejty anonymu z twitteru. Takže vždy otevřená diskuse a když už někdo strávil čas mým článkem a komentatem tak si zaslouží i odpověď v diskusi. To zas pokora.

3 0
možnosti
Foto

Mluvil jsem se Sim o Tchaj-wanu. Shodujeme se (...), že budeme dodržovat dohodu o Tchaj-wanu,“ řekl Biden v úterý novinářům v Bílém domě.Podle Reuters měl Biden „dohodou o Tchaj-wanu“ nejspíše na mysli dlouhodobou americkou politiku jedné Číny, kterou Washington oficiálně uznává Peking, a nikoliv Tchaj-pej za legitimního představitele Číny.

https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/biden-usa-cina-si-tin-pching_2110060744_pj

Přijde mi, že jediný výsledek může být omezení exportu i importu z Číny a převzetí těchto zakázek americkými firmami. Tedy převzetí dodávek např. léků farmaceutickými společnostmi USA/EU. A Škodovka už zase nebude mít čipy...

4 4
možnosti
Foto

Další všeznalkyně, která si myslí, že všechny čipy se vyrábějí v Číně. Do hraček, aby to kvíkalo a vrčelo, to ano. Zkuste si najít, ve kterých zemích se nachází výroba čipů vysoké integrace. Napovím - třeba na Taiwanu. :-P

8 2
možnosti

Marně hledám v Pavlově výroku slovo “nezávislost”

7 1
možnosti
Foto

Obecně pro pochopení mých článků doporučuji mít páteř a morální postoj se západními hodnotami. Zkuste to s tím. S čecháčkovskou malostí to moc kompatibilní není. Při čtení pročíst tedy znovu a lépe a třeba i narazíte, že ani slovíčkařením neoddiskujete: "Petr Pavel Tchaj-wan proti-unijně a dezinformačně označil ve smyslu nezávislé země."

4 4
možnosti
Foto

Europoslanci v úterní rozpravě o vztazích Evropské unie a Tchaj-wanu apelovali na posílení obchodních i osobních vazeb s ostrovní demokratickou vládou a odsuzovali agresivní kroky Číny z posledních měsíců. Parlament debatoval o zprávě švédského europoslance Charlieho Weimerse, která doporučuje šéfovi unijní diplomacie Josepu Borellovi řadu kroků k posílení spolupráce mezi Bruselem a Tchaj-pejí. Weimers označil svou zprávu za historickou vzhledem k tomu, že jde o první podobný dokument na úrovni EU, který je zaměřený výlučně na vztahy sedmadvacítky s Tchaj-wanem. „Parlament dláždí cestu vpřed,“ řekl.Ostrov v jihovýchodní Asii je podle něj partnerem, který je naladěný stejně jako EU a je proto důležité, aby s ním blok udržoval hluboké vztahy. Europoslanec připomněl nedávná narušení tchajwanského prostoru čínskými bojovými letouny, největší za mnoho desetiletí. EU podle něj musí odsuzovat „válečnický přístup“ Pekingu a jasně dát najevo, že bude mít negativní dopady na obchodní vztahy Číny a Evropské unie.

7 0
možnosti
Foto

Jak vypadá politika jedné Číny je zřetelné z nedávné historie Hongkongu. Slib "jedna země, dva systémy" už raději nikdo nevzpomíná.

A že se Tchaj wanu nechce vstupovat pro profízlované země, kde existují "převýchovné" tábory pro Ujgury a třeba i Tibeťany....celkem jim rozumím....

17 0
možnosti
Foto

Založte stranu. V ČR nekandidovala žádná strana s programem uznání suverenity Tchaj-wanu, aby jej pak z vládních pozic prosadila. Máme demokracii.

Čínská republika na Tchaj-wanu v období 1947-1987 nastolila na světě jedno z nejdelších období stanného práva, označovaným jako „Bílý teror“, kdy bylo uvězněno na 140 tisíc obyvatel a cca 4 tisíce popraveno. Prosazuje, že je nástupcem vlády na pevnině a jediným dědicem čínské kultury s územními nároky např. i na Tibet.

0 2
možnosti
Foto

Trapná snaha o zviditelnění a vytvoření si image "neohrožených" bojovníků za lidská práva či svrchovanost kohosi. V podstatě však jde jen o provokování země, která není na našem břehu fronty a to vše na úkor prosperity země, na jejíž strukách visí.

7 10
možnosti

Pane Zbořile, stádo tomu ovšem tleská.:-(

Karma.

7 9
možnosti
  • Počet článků 280
  • Celková karma 13,84
  • Průměrná čtenost 1774x
Ing. Josef Zbořil, Ph.D. (1979, Prostějov) je moravský technický manažer v železničním průmyslu, bývalý olomoucký krajský předseda a lídr Strany svobodných občanů (2012-2015), překladatel a autor americko-izraelského Gatestone Institute (2015-2022), zakladatel občanského hnutí ESG participace KYBER-OBČANÉ a představitel kybernetického občanského humanismu. Popularizuje odkaz osvětových uměleckých snah z přelomu 19. a 20. století českého loutkářství s heslem "Vychovávej loutkou, ne loutky".