Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZB

Hned se pozná, že jste špatný kuchař. Napsané to je jak příspěvek od mladého soudruha pro Mladý svět.

A že něco tvrdí i hlupáci neznamená,že je to hloupost nebo lež. Bohužel.

2 3
možnosti
Foto

Popravdě , nepřekvapuje mě to pane Bednáři. Já už zažil ve svém životě kdeco. Kdysi dávno na Literárkách ve Františkovejch Lázních i člověka, který tvrdil, že nepotřebuje číst knihy, pokud zná název, autora a může vzít knihu do ruky aby se naladil na stejnou vlnovou délku jako on. Máte očividně stejné nadání. Já jsem jen prostý člověk a tak děkuji za návštěvu.

1 1
možnosti

Řeklo by se, že "pravdu" z informací by si měl najít tu svoji. Bohužel to tak není, protože jde vždy jen o názor dotyčného. Ty jistě můžeme různé. Jsou však mezi námi i tací, kteří si dané informace překroutí dle svého nízkého IQ a posílají dál jako jedinou pravdu. Toto je třeba vyvracet i za cenu restrikcí. Ano, i demokracie má své hranice.

1 0
možnosti

Je hodne subjektivni, kde ty hranice lezi. Bohuzel, pro mnoho lidi je ta latka hodne nizko “ja bych vsechny ty internety zakazala”

Mimochodem, rozlisoval bych mezi demokracii a svobodou(slova). Treba v Rusku mate demokraticke zrizeni. Neni to zadna diktatura. Ale ta svoboda kulha na vsechny ctyri

0 0
možnosti

Cesta do pekla je dlazdena dobrymi umysly

My skutecne nevime jak cenzurovat informace, ktere jsou skutecne skodlive. Uz soucasne cenzurni zakony postihuji hloupe, ale neskodne chovani. Kdyz na netu napisu, se je dobre, ze nekdo nekde vystrilel mesitu, jedna se o hloupe, ale neskodne jednani. A byl bych odsouzen. Kdyz dva hlupaci nadavali na Ukrajince v Cechach, byli odsouzeni. Hloupe, ale neskodne chovani.

Jestlize soucasne zakony postihuji neskodne chovani, jak to asi bude vypadat, az se utahnou srouby? Hodne lidi je treba pro zakaz a trestani propagace nacismu. Ne proto, ze by to bylo nebezpecne, ale proto, se se jim podobne chovani nelibi a urazi je. Jenze zakony by meli postihovat nebezpecne jednani. Ne to, se se nam neco nelibi. Coz si malo lidi uvedomuje

2 0
možnosti
TP

Není to tak jednoduché, jak píšete. Jednotlivci se takto daji zastavit. Ale větší skupina je problém a nejsem si úplně jistý, že je dobré řešení, nechat v klidu skupinu lidí (čím větší, tím horší), která bude chtít třeba likvidovat lidi podle špatného rodného listu, příjmení apod. Není snadné nastavit hranice, nevím, jak to udělat a myslím si, že každé řešení má nedostatky. Jde spíš o to, vybrat takové, které jich má nejméně a uplatňovat je s rozumem. Jenže to nejde, protože neumíme dopředu posoudit následky, které to nebo ono v delším horizontu vyvolá.

1 0
možnosti
Foto

R^Jen si tu odložím palec a mizím;-D

1 2
možnosti
Foto

Díky Šárko, máš pěknej palec ;-D

1 0
možnosti
Foto

K19a33r74e71l 88C93a87c51h

2. 2. 2023 20:07

Pokud neumíte rozlišit propagandu z jedné a z druhé strany, nutně se musíte stát obětí jedné z nich. Normalizace po r. 1969 měla za cíl zavést do praxe metody vlády kliky, která se s požehnáním Brežněva chopila moci v Praze, po potlačení Pražského jara vstupem vojsk VS. Dnes je to trochu odlišné. Žádná vojska k nám nevstoupila a ke změně politických poměrů došlo parlamentní cestou, které bylo poněkud pomoženo cestou problematického rozhodnutí ústavního soudu, jenž upravil volební zákon. Jen tato malá drobnost stačila k vychýlení volebních vah. A to, co nyní činí vítězná koalice, není normalizací poměrů z pozice vítěze, za kterým stojí prakticky nepřemožitelná síla, ale je to soubor obranných mechanismů, který má ochránit sice vítěznou, ale slabou stranu, před reálně hrozící příští prohrou. A to lze rychle zajistit, jen s použitím totalitních praktik, které však musí být nazývány jinak, než jsme je znali z dob totality, aby je pomaleji chápající na první dobrou neodhalili.

6 3
možnosti
Foto

Dobrý den, věřím tomu, že píšete zcela upřímně, ale zkrátka se tohle nedomnívám. Díky za návštěvu a obsáhlý komentář.

1 0
možnosti
Foto

Dala jsem karmu, protože s vaším článkem souhlasím a chápu ho.

Co nechápu je to, že za 14 dnů dokážete napsat článek, pod kterým se zhádáme do krve.

1 2
možnosti
Foto

;-DZdravím ťa, Maruška, ale nezhádateV

0 0
možnosti
Foto

Filipe, při čtení Tvého blogu jsem se zamyslel nad tím, proč se tomu procesu v Československu říkalo normalizace. Toto jsem nyní dobře nechápal.

Na Wikipedii

https://cs.wikipedia.org/wiki/Normalizace

jsem si našel toto:

"Termín normalizace pochází z Moskevského protokolu, prohlašujícího faktickou kapitulaci ČSSR, zakládajícího okupační režim a podepsaného 27. srpna 1968. Poučení z krizového vývoje zakrývá a přejmenovává obsah protokolu jako normalizace takto: „Českoslovenští představitelé v tomto dokumentu vyjádřili své odhodlání dosáhnout normalizace poměrů v naší zemi na základě marxismu-leninismu, obnovit vedoucí úlohu strany a autoritu státní moci dělnické třídy, vyřadit kontrarevoluční organizace z politického života a upevnit mezinárodní svazky ČSSR se Sovětským svazem a dalšími socialistickými spojenci. (...) Na celkových pozitivních výsledcích moskevských jednání se z československé strany aktivně podíleli L. Svoboda, G. Husák, V. Biľak a další politici zaujímající jasné třídní internacionalistické pozice.“

Po celou dobu normalizace byla na československém území umístěna sovětská okupační vojska. Režim byl nadále zcela nedemokratický, útlak byl však v 70. a 80. letech uplatňován mírnějšími nebo skrytějšími metodami než v 50. letech, šlo o aplikaci sovětské verze neostalinismu v našich středoevropských podmínkách."

Takže šlo o normalizaci na základě marxismu leninismu.

2 0
možnosti
Foto

Už len to slovo normálizácia je škaredé, najhoršie na normalizácii boli čistky...

3 0
možnosti
Foto

O plizive normalizaci jsem psal jiz v roce 2006. Ale ani tenkrat by mne nenapadlo, ze dojde k nejakemu "blokovani webu", nebo tvorbe "zakona o dezinformacich". Neco podobneho "normalizaci" jede v CR na plny plyn, rekl bych. No, zvolili jste si to sami, tak si to uzijte, preji prijemny vecer z Nizozemskeho kralovstvi. :-)

7 3
možnosti
JK

Tak to se plíží už hodně dlouho.

1 0
možnosti
Foto

Súhlas, super glosaR^Len čo všetko sa šíri u nás na sk zo zdrojov dezinformačných webov... človek len žasne...

6 0
možnosti
  • Počet článků 648
  • Celková karma 25,55
  • Průměrná čtenost 2134x
Šéfkuchař na cestách a básník ve výslužbě.Dnes už spíš natvrdlý než tvrdý rocker , milovník dobrých věcí a časů.

Jak jde čas, stal se ze mne spolutvůrce dvou kuchařek, učitel a výrobce sušených, či fermentovanýchj lahůdek...

 

Seznam rubrik