Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Víte, já Vám nevím. Ta válka je svinstvo, tragérie pro Ukrajinu, rusové jednají skutečně jak svoloč. O tom žádná. Ale celkem často mi vytane na mysli jedna taková otázka... Dobře, velká část Evropy, EU, NATO pomáhá Ukrajině a jejímu lidu. Že je z toho velký konflikt, jehož konec je v nedohlednu a kde ve své podstatě hrozí mnohem větší konflikt, než je ten dnešní, o tom nelze pochybovat. Ale... rok 2014, obsazení Krymu Ruskem. V ROCE 2014!!! Před 9 roky! A jak se v té době zachovala EU? Velké nic, že... Jak reagovalo NATO? Velké nic, že... Co na to civilizovaný svět? Velké nic, že... Jakoby se nic nedělo, nějaká ta nóta, nějaký ten odsuzující projev, nesouhlasné vrtění hlavami. I těmi "mocnými". A výsledek? Nic se nestalo, svět vzal anexi Krymu na vědomí. A následek po 8 rocích? Hele, světu zabrání Krymu nevadí, tož pojďme a zaberme ještě toto a toto, ono to dopadne stejněm jako s tím Krymem.

Ale ouha, najednou to vzbudilo značnou odezvu a dějí se dnes ty věci, které se dějí. Rus na to kouká překvapeně, ale necouvne. Už se do toho jednou pustil a tak to prostě dokoná. Stojí hoto obrovské peníze, lidské životy, problémy... ale necouvne. To Rusko prostě nemá v povaze (nemluvím o Sovětském svazu, ale o Rusku). Tohle nedopadne dobře. A podle mne na tom velkou vinu má EU a NATO díky tomu, co udělalo/neudělalo v roce 2014.

Anebo jinak, vyvrátí mi někdo tenhle můj pohled?

8 2
možnosti
VF

Myslím, že právě proto, že Západ, včetně nás, vnímá svůj podíl na tom, co se stalo v minulosti, nechce chybu opakovat i teď.

17 0
možnosti
Foto

Divím se, pane autore, že to nevidíte. Dodávat zbraně je ovšemže svinstvo. Nad zemí s jadernými zbraněmi se totiž vyhrát nedá a tahle válka je příležitostí udat zbraně - ovšem opatrně, aby to nepřerostlo do většího konfliktu. Nemyslím si, že by to přerostlo, to Západ nedovolí.

4 28
možnosti
Foto

Nejde o to vyhrát nad zemí s jadernými zbraněmi, ale zabránit tomu, aby si ta země mohla beztrestně zabírat území svých sousedů a vraždit tamější obyvatele. Pokud jí to projde, zkusí to znovu.

Doma, uvnitř svých mezinárodně uznaných hranic, nechť si ta země vyrává co chce.

20 0
možnosti
KS

Znám lidi, kteří jsou proti pomoci Ukrajině. A ti tvrdí, že je lepší přijít o vlastní stát, ale být živý. A tím, že Ukrajincům pomůžeme prohrát, je zachráníme. A jiní pak tvrdí, že je Ukrajina zkorumpovaný stát, a proto nemá právo na existenci. Ještě že se na nás takhle nedívají státy na západ od nás. I když by vrchovatě mohly.

6 0
možnosti
JK

Ti Vaši lidi budou mít možnost se poválet v zákopech v bahně. Vlastní stát nikdy neměli /proč taky, když jej nemá ani Andrej Babiš - a to k tomu měl docela blízko!/ a ve válce přijdou i o život. Teda dočkají se a budou to mít kompletní.

0 0
možnosti
JK

Pořád je to 50/50. Na jedné straně to, že Ukrajina obhájí svou existenci /třeba bez krimu a donbasu, ale bude samostatná/ a na duhé straně ruský zábor a vyvraždění Ukrajinců, fakticky do posledního. Putin se celý třese, aby napravil Stalinovo "selhání". No a až s tím budou hotoví /dva tři měsíce? Kolik desítek či stovek tisíc lidí lze v praxi zastřelit za den?/, bude se napravovat selhání Gorbačova.

2 0
možnosti
Foto

Rusko asi nemá v plánu Ukrajinu obsadit. K vlastním problémům, které nejsou malé, by si pověsilo na krk další těžké závaží, které by už nemuselo ustát. Kromě toho by bylo na území, jehož obyvatelé Rusy historicky nesnášejí a co by to vyvolávalo, je snadné si představit.

4 8
možnosti
RC

"Než pomáhat nějakým Čechům, tak raději dejme Čechy Němcům.“

nechci se hadat ale spis to bylo umlatit Nemce co to pude aby se dlouho nevzpamatovali

stejny problem je s Rusama, i kdyz je vyzenou za hranice, budou mit stale choutky to zkusit znovu

jak s ditetem, nestaci rict "Nesmis", je treba i potrestat, at se vam to libi nebo ne

1 0
možnosti
DR

A on zde vojenskou pomoc Ukrajině někdo kritizuje? Ale i kdyby ano, tak je to jeho názor, se kterým samozřejmě nemusíme souhlasit.

1 1
možnosti
RC

ale muzem na nej patricne reagovat, ze?;-D

5 0
možnosti

R^Dík za moudrá slova!

Putin a Hitler jsou destruktivní dvojčata! A mají stejný styl. Oba vedou světovou válku v zájmu míru! Oba porušují mezinárodní smlouvy a dohody! Když budete rozumní a vzdáte se, nic se vám nestane. Realitu známe! Hitler si nechal odsouhlasit zabrání Sudet a po zabrání Sudet šel dál. Putin si nechal odsouhlasit zabrání Krymu a pak šel dál. Hitler se zastřelil v krytu. Co udělá Putin?

Novinkou je jen ruská hybridní válka s destruktivním narativem, který přijali i naši státní vrcholní politici. Putinův petrohradský trolling se u nás naučili zvládat i celé strany, které proto vnímám jako anarchistické. Jsou ohavným protikladem toho, co proklamoval Václav Havel. Lžou a lžou a lžou! Podle hesla, že opakovaná lež se stává pravdou! A u hloupých lidí to funguje! Stydím se za všechny, kteří odmítají pomoc Ukrajině, a myslí si, že za Ukrajinu budou mít mír! Hitler za Sudety pokračoval dál a Putin sní o Veliké Rusi sahající od Lisabonu po Vladivostok! Nejsou odmítači pomoci Ukrajině ve skutečnosti vlastizrádci?

:-)

18 1
možnosti
Foto

Dobře, srozumitelně a pravdivě shrnuto, tohle snad pochopí každý. No, nepochopí, já vím.. Ale fakt dobrý pokus.

30 0
možnosti
Foto

Uzavřít mír s územním ziskem ruSSácka by byla ta největší chyba. Byl by to pro ně návod, jak získávat další území: napadnout, obsadit a pak to v mírových jednáních legalizovat. Návod k další válce, nic jiného...

21 1
možnosti

Máme již své zkušenosti s Hitlerem! :-)

5 0
možnosti
Foto

Prohoďte si tam Norsko za Finsko. Jinak pochopitelně karmaR^

8 0
možnosti
VF

Děkji za upozornění i za karmu.

3 0
možnosti
  • Počet článků 3331
  • Celková karma 30,83
  • Průměrná čtenost 786x
Jsem spokojený důchodce, který má právo na svůj subjektivní názor i na pohled na svět.
Mám rád diskuze, ve kterých se dovím něco nového. Pochopím ale i ty, kteří si jen potřebují schladit žáhu. Pokud jim to pomůže jako terapie nebo detox, má to smysl.
Jsem jen člověk s právem zmýlit se, protože neomylný je prý jen Bůh.