Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

"Jsem vděčný vojákům Rudé i americké armády, že si v době 2. světové neřekli: „Než pomáhat nějakým Čechům, tak raději dejme Čechy Němcům. “To je sice pravda, ovšem už si to neřekli v roce 1968. Na druhé straně, těch 21 roků rudé totality jsme nějak přežili, svým způsobem "díky," našim kolaborantům, včetně aktuálně zesnulého Štrougala, včetně různých ministrů, ba i premiérů, či dokonce prezidentů. Důsledkem jsou sice přetrvávající zejména morální škody, ale pořád lepší, než aby se tady válčilo jako nyní na Ukrajině, a třeba pár set tisíc našinců by bylo zabito, a Československo zdemolováno.

1 0
možnosti
Foto

Jak by vypadal život Ukrajiny jako součásti Ruska? No, podívejme se, jak vypadal život v těchto zemích před válkou, co se týče HDP na obyvatele v paritě kupní síly:

Rusko - 25 553 USD (2017)

Ukrajina - 7 940 USD (2015)

Pro srovnání:

Česko - 40 027 USD (2017)

0 0
možnosti

Takže Ukrajině by se rozhodně lépe dařilo, kdyby byla součástí Ruska.

;-DR^

0 0
možnosti
Foto

Zde se řeší varianta - budeme dodávat zbraně, Ukrajina vyhraje a vyžene Rusko ze svého území. Ale existují i další dvě varianty. První je okamžité ukončení bojů a sjednání míru i za cenu územních zisků Ruska. Druhá varianta, ta nejhorší, ale bohužel ne nepravděpodobná, je ta, že budeme dodávat zbraně a Rusko vyhraje a obsadí větší část Ukrajiny včetně Kyjeva. No, nejhorší je vlastně ta možnost, že se to překlopí v globální jaderný konflikt,ale na to nechci ani myslet. Otázka je, která varianta je nejpravděpodobnější. Podle všech indicí, které jsou k dispozici, naše svazácké nadšení stačit k vítězství Ukrajiny nebude. Pokud Rusové zničili Ukrajincům od začátku konfliktu na 2000 tanků, pomůže několik dalších desítek? Nebo to bude jen prodlužování agonie se zabíjením mužské populace a ničením hodnot? Mě osobně se nejvíc líbí návrh Elona Muska, který sice není spravedlivý, ale je vůči Ukrajině a jejím obyvatelům nejhumánější.

2 1
možnosti

"První je okamžité ukončení bojů a sjednání míru i za cenu územních zisků Ruska."

Mě zaujalo jak jste jedinou větou odbyl tuto variantu. A co by bylo dál, no schválně, přemýšlejte, pane Brzobohatý.

0 0
možnosti

J60i38r74i 62T35i69c21h79y

3. 2. 2023 15:46

Staci se podivat na ten titulek a je jasne, ze diskuze bude uplne marna.

1 2
možnosti

Máte pravdu, byla.

0 0
možnosti

V roce 2014 nebyla Ukrajina připravena Rusku vojensky vzdorovat. Loni v únoru po začátku okupace nabídly USA Zelenskému bezpečný odchod ze země (útěk před Rusy). K překvapení všech to Zelenský rázně odmítl, Ukrajinci ubránili Kyjev a svět pochopil, že toto není rok 2014. A pomoc bránící se Ukrajině začala.

15 0
možnosti

P28e58t63r 36T52e44s21a26ř

3. 2. 2023 12:00

Co chcete dát Rusku, když většinu půdy už Ukrajinci prodaly nadnárodním korporacím z USA8-o8-o8-o

3 22
možnosti

A nezapomeňte na židozednáře a vrahy z vólstrýtu.

10 0
možnosti

Je třečba si uvědomit, že Rusko je mafiánský stát, v němž neexistuje nezávislá justice a kde státní úřady jsou na úrovni pouličních zločineckých gangů. Z této pravdy je třeba vycházet.

18 0
možnosti

Zároveň je třeba si přiznat, že Ukrajina na tom není o mnoho lépe - o trochu ano, ale ne o moc.

Nevím, jaká zkušenosti máte vy, ale já pracuji s cizinci (tedy i Ukrajinci) už dvacet let. A jejich historky by se našinci mohly zdát leckdy až neuvěřitelné. Stejně jako historky Rusů.

Plyne z toho něco?

2 8
možnosti
Foto

Už jednou byly ruské tanky vítány šeříky. Jestli velká ruská ofenziva začne v únoru, možná to k nám do šeříků zvládnou dojet a zopakujeme si to.

1 5
možnosti
Foto

Bez šeříků to už bylo minule, zpíval o tom Karel Kryl :-)

https://youtu.be/ZsXQlB1aNt8

4 0
možnosti

Ono je to těžké. Možná kdyby nedošlo k násilnému (protiústavnímu) puči na Majdanu, Ukrajina by zůstala neutrální a dneska by byl klid. Jenže to už je jen takové "kdyby"... a o prapříčinách celého konfliktu se moc mluvit nemá (to dělají jen proruští trollové, to je přece jasné;-)).

Nicméně: USA (jsem četl) zvýšily v roce 2022 oproti předchozímu roku zásluhou bojů na Ukrajině prodej zbraní do zahraničí o 49,1%.

Za americké zbraně už teď platí Evropská unie z fondu zvaného "Nástroj míru" Američanům za zbraně dodávané na Ukrajinu (Financial Times). Platí evropští daňoví poplatníci, vydělává americký zbrojní průmysl.

S další poptávkou po stíhačkách už podle listu The Financial Times (FT) pracuje americká zbrojovka Lockheed Martin. Ředitel společnosti Frank St. John uvedl, že zbrojovka ve své továrně v Greenville navýší výrobu stíhaček F-16, aby mohla pokrýt předpokládanou poptávku evropských států. Tady teprve uvidíme, jak to dopadne.

V každém případě je jasné, že bez účasti USA k žádnému jednání nedojde. A USA zkrátka nemají jediný zájem na tom, aby válka skončila.

POZOR! - tím se nikterak nezastávám Ruska, samozřejmě na Ukrajině nemají co dělat, měli by okamžitě vypadnout a platit reparace jak mourovatí. Chci tím jen naznačit, že věci nejsou černobílé.

Ostatně Ukrajina není jediná země v Evropě, která je okupovaná, jenže co je dovoleno Jovovi...

3 14
možnosti

Jenom by mě zajímalo, co říkali místní vlaječkáři na to tajné lednové vyslání šéfa CIA prezidentem Bidenem do Kyjeva a Moskvy s cílem pokusit se vyjednat dohodu o míru s tím, že Ukrajina za něj obětuje část svého území.

1 12
možnosti

Pane Fürste díky za výtečný text, zcela souhlasím.

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS