Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

ČR suverenitu Tchaj-wanu neuznává a Čína se přirozeně ptá proč "naše činy neodpovídají našim slovům". Nejde o prokazování naší suverenity, ale degradovaní naší reputace pokrytectvím. https://zboril.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=797685

0 0
možnosti

Vsak to byla vec litevskych politiku, ze ukazali, ze jsou svobodni a mohou delat, co chteji a cinskych, ze jsou take svobodni a mohou si delat, co chteji zase oni. Pokud vim, Cina vymazala Litvu z celniho seznamu zemi cimz jedinym krokem dala na vse, co je "Made in Lithuania" embargo. No a to vcetne komplexu z Nemecka a pripadne dalsich zemi obsahujici komponenty z Litvy.

Jinak ten rozhovor nebyl az tak dramaticky, protoze to byla sefka Taiwanu volajici do CR zvolenemu prezidentovi a ne obracene.

0 0
možnosti

Bohuzel, Nemecko ci Francie hodi pres palubu kohokoliv kvuli par procentum hlasu ve volbach. To dost jasne poznala a stale poznava Ukrajina.

Ted Cina jen steka. Neni ji potreba venovat pozornost. Ale plane s Vami souhlasim, ze pokud by se udelali tvrdsi kroky (pro ktere bych byl), music byt promyslene

1 0
možnosti
Foto

Obdobným způsobem, jakým se "má" přistupovat k Číně, se dlouhá desetiletí přistupovalo k Rusku. Výsledkem jsou dnešní dny. je zapotřebí sundat klapky z očí a nezkoušet závislost na jednom autoritářském státu nahrazovat závislostí jinou ... kterou si už v mnohých případech ale pomyslný "západ" bohužel vytvořil díky levné námezdní síle a přesunu výroby do Číny. Změny v téhle oblasti jsou prostě nutné ...

2 0
možnosti

Mne by zajímalo, kde jsou ty čínské miliardové investice slibované Zemanem. :-)

3 1
možnosti

Mě by zajímalo, kde jsou ty 3linky na roušky, co přivezl Tajvanec

0 0
možnosti

Petr Pavel se svým úřadováním „bez mandátu“ může dopouštět trestného činu přisvojování pravomoci úřadu dle paragrafu 328 tr. zákoníku. Vykonává úkony, které jsou vyhrazeny orgánu veřejné moci. Mandát k nim získává až složením slibu, tedy 9. 3. 2023.

Sazba až 2 roky...

1 8
možnosti
Foto

Kazdopadne Cina to registruje a doplati na to patrne nektere exportni firmy. Navic od nich dovazime dost dulezitych komponentu i vyrobku. To muze byt znat. Delame politiku za pochvalu od USA, ktera nas hodi pres palubu stejne jako Cina a ktera si hlida loajalitu stejne jako Cina a rikame tomu hrdost.

2 9
možnosti
Foto

Telefonát s Taiwanem jeden dopad mít bude. Musí ho někdo zaplatit. :-)

2 0
možnosti

Politologové, kteří se dlouhodobě zabývají Čínou, už uvedli, že tento telefonát nebude mít žádný dopad na naše vztahy s Čínou. Jim věřím, zdejší amatérům nikoliv. Takže mnoho humbuku pro nic a typická čecháčkovská dopředu předpodělanost.

11 4
možnosti

Ukazovat svou suverenitu a zásady ano, ale .... Jako bych to už někde slyšel. Rezervovaný vztah k Číně má ještě jeden nezanedbatelný aspekt. Můžeme zavírat oči před jejich vnitrostátním děním, čile navazovat obchody, přijímat pozornosti, ustupovat, klanění se. Až se dostaneme do stadia, kdy na Číně budeme opravdu životně a materiálně závislí. Že už si bez vážných ekonomických ztrát nebudeme moci ani špitnout, proti ničemu se ohradit. Za mě je nutné dát najevo, že obchod ano ale za rovných podmínek. Máme tady svobodu vyjadřování a nemůžeme si dovolit, že nějaký obchod či investice skončí jen proto, že nekdo, někdy neco řekl, co se nelíbí čínským pohlavárům.

12 0
možnosti
Foto

...ano, ale... být si vědom důsledků, počítat s nimi a být na to připraven, tak jsem to myslela. Potom s dodržováním zásad a suverenitou nevidím problém. Ne se za každou cenu klanět, to rozhodně ne. O tom jsem také kdysi psala. Čína rozumí síle a silnému přístupu, ne lezení do zadku, a nezáleží tolik na velikosti a ekonomické síle, tedy pokud daný partner může alespoň něco nabídnout. U Číny obchody i investice skončí jednoduše proto, že někdo něco řekl, tak to prostě je. Jednotná EU by mohla něco změnit, ale tam je problém třeba to Německo...

2 0
možnosti
Foto

Hezky jste to napsala. Ono to u naší vlády platí obecně: Výkřiky jsou, ale případné dopady nejen, že neumí odhadnout, ale ani se o nějaký odhad zpětné vazby nepokouší. Jakoby je zajímalo jen to, že za zády mají USA, případně EU.

A důsledky jsme viděli: Když nám z Číny přišly respirátory, museli se někteří členové přijít na letiště potupně poklonit (což jiné státy nemusely).:-)

4 10
možnosti

Museli? Já to vidím tak, že se byli předvést před kamerami, co se jim podařilo zajistit.

9 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS