Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tak ČT je fascinující ím, že za peníze, které ji povinně davají nevzdělaní chudí z venkova, propaguje myšlenky bohatých městkých obyvatel.

Trochu perverzní, ale zjevně funkční.

11 0
možnosti

Já nesledoval jen ČT ale i CNN Prima News. Ti tam měli agenturu, která spočítala konečný výsledek už po sečtení cca 15% voličských hlasů a kupodivu správně. Jejich předpověď "seděla" na desetiny procent. V 15.30 byl rozdíl hlasů pro oba kandidáty takový, že už bylo tak říkajíc vymalováno. Takže Váš blog je nejen nespravedlivý, ale i nesmyslný. Když ono do ČT se tak krásně kope, že? Vy jste opravdu zářný příklad neználkovské objektivity. ;-)

1 13
možnosti

Vy snad musíte být mentálně jednodušší. O tom počítání výsledků blog vůbec nepojednává. Píše o radování se novinářů. Což je prostě špatně a neprofesionální. vaše odpověď je úplně mimo.

14 0
možnosti

V zásadě souhlasím, novinář by měl podávat objektivní, nezkreslené informace bez emočního náboje. Může se však stát, že informuje o lžích, nelegálním nebo neetickém jednání. V takovém případě v nejednom čtenáři/posluchači/divákovi vznikne dojem, že je zaujatý proti osobě, o níž informuje.

2 0
možnosti

V 15.30 bylo už jasné kdo vyhrál, co je tedy neobjektivního na informaci novináře? 8-o

0 4
možnosti

V ČR chybí zákon, který by dával za povinnost jak lobistům, tak novinářům placených z veřejných rozpočtů deklarovat afiliaci k té či oné straně politického spektra. Hra na nezávislost je jen zástěrka a v podání ČT je to hlavně trapné divadlo.

13 0
možnosti

P97a58v28e54l 67O26t20t96l

1. 2. 2023 10:46

Přesně tak, nejlepší boj s dezinformacemi (což je sémantický nesmysl) je přicházet s důvěryhodnými informacemi a žádné budgety na boj s dezinformacemi je nevymýtí, je to úplně marný boj, který spíš zničí demokracii, než ty dezinformace.

9 0
možnosti

Považovat aktivisty ovlivňující veřejné mínění jedním správným směrem za novináře je chyba. Tudíž základní výchozí bod od kterého se tato úvaha dále odvíjí není validní. A ano, je už pozdě.

10 0
možnosti

rozlušujte zpravodajství a komentáře. zpravodajství bylo opravdu vyvážené, u komentářů je úplně normální, že novinář, noviny nebo televize někomu straní

7 12
možnosti

Veřejnoprávní medium by nemělo. Už z toho důvodu, že ho platí voliči všech možných směrů.

4 0
možnosti

Je pozde. Kvalitni novinarinu vytlacil internet. Ted na ni nejsou penize

Jinak, novinari zasahovali do politiky vzdy a vsude. Ale je pravda, ze se to asi celosvetove zhorsilo. Nicmene, neni se co divit. Pracovnici medii jen odrazi a zesiluji urcite pocity a tendence ve spolecnosti. Nejsou to roboti. Kdyz zasahe vetsi hnuti, woke ci antibabis, urcita cast novinaru bude angazovana, bude o tom vice psat, bude se o tom vice mluvit, bude vice angazovanych lidi kteri se mohou stat redaktory,...

0 0
možnosti

Kouzlo nechtěného je, že to píšete na médiu ze skupiny s dopadem asi 30% mediálního trhu, jehož novináři se k jednomu z prezidentských kandidátů chovají posledních 10 let naprosto devótně.

4 1
možnosti

Jsou to lidé a mají právo na názor - tedy mimo pořad nebo článek či rozhovor s politiky. Tam je třeba ctít nestrannost, proto tam chodí vyváženě koalice i opozice. Dnes ta dělící čára není ani tak bohatí - chudí, levice-pravice, ale vzdělaní-méně vzdělaní. Takže většina novinářů je názorově jinde než třeba obyvatelé Chánova, kteří v nebývale hojném počtu přišli volit Babiše.

3 7
možnosti

Nevím kde probíhá linie vzdělaní - nevzdělaní. Nedotáhnul jsem to dále než na VŠ ale slintat blahem z toho, že prezidentem byla zvolena bolševická guma s manželkou politružkou vážně nedokáži.

10 3
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS