Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pokud někdo, kdo už válčí, vyhrožuje kde komu, je to vážná hrozba . Pokud Babiš uráží kde koho, že chce válku, je pro společnost hrozbou ON. Po křivoústém Babišovi to ochotně opakují tisíce lidí. Metoda desinformátorů je zřejmá.

2 1
možnosti
Foto

Od nástupcu socialistických vlád v Evropě a v USA v sedmdesátých letech začala politka dé tente vůči SSSR. Jak se ukázalo tato politika nevedla k tomu, aby SSSR zmínilo své imperiální touhy. Teprve nástup Regana, Thatcherové, Regana, Kohla, která nazývala věci právými jmény vedla k rozpadu SSSR. Nástupem Merklové a socialistických vlád v Evropě v 90 letech opět vedla k politice dé tente a Ruská redarce zahájil vměnšování do vnitřních záležitostí jiných zemí a k vojenských zásahům. Evropa v zájmu této politiky neudělala nic důrazného a to vedlo k obsazení Krymu a k válce na Ukrajině.Za válku na Ukrajině může Evropa, protože ona svým postojem vzbuzoval v Rusku její imperiální touhy, kterou jsou v Rusku zakodovany od 16 století. Chtít po Ukrajině aby s Ruskem uzavřela mír je jenom k pokračováním této politiky, která nikdy ke skutečnému míru nevedla.

3 1
možnosti

Kde jste tuto blbost zase opsal ?

;-D

0 3
možnosti

Dobře napsáno. Že máslo na hlavě ohledně vypuknutí tohoto konfliktu má i Západ a Ukrajina samotná, není nic nového. Pouze to někteří vlaječkáři nechtějí slyšet.

4 4
možnosti

Ano. Ukrajina je darebácká země, která si myslí, že si může sama určovat svou vnitřní - ba co víc - i zahraniční politiku! Kam bysme došli, kdyby si každá země dělala, co chtěla!

Ještě, že jste nepřipsal, že Rusko jako jaderná velmoc má právo na svou sféru vlivu...

1 1
možnosti

A už je to tu zas. USA jako původce a největší profitant války na Ukrajině.

Prohnilý Západ jí nedokázal - nebo snad nechtěl? - zabránit.

Který Západ myslíte, pane Merto? Ten, který se dobrovolně uvrhl v téměř absolutní závislost na ruských energetických surovinách, předpokládaje, že Rusko je spolehlivý partner?

Dál jsem to nečetl, je to zas jen snůška blábolů vykladačů "alternativní pravdy, kterou se v mainstreamu nedočtete".

To jsem si po ránu zase naběhl...

7 5
možnosti
Foto

Ano, pravda je jen jedna a tu máme my, Tak nějak jste to myslel:-)

1 0
možnosti

Budapeštské memorandum se vnitropolitických poměrů na Ukrajině vůbec netýkalo, takže jeho připomínání zde nechápu. Nebo chápu...:-(? Stylem "já to jednání ruska samozřejmě a plně odsuzuji, ale... " přičemž teprve vše za "ale" je klíčové a upřímné. Tím papežovým "okopáváním kotníků" je zřejmě myšlen drzý názor, že Ukrajina je nezávislá země, která by si mohla sama určovat svoji zahraniční politiku?

Nechat se vydírat (atomovou) válkou, aby se ustoupilo agresorovi, je cesta do pekla. Kdo jiný než my by to měl vědět?

0 0
možnosti

Pro ruský režim představuje smrtelné nebezpečí každý (samostatný) stát v jeho okolí, který se rozhodne odpoutat se ze zhoubného vlivu svého "slovanského staršího bratra" směrem k civilizaci. V případě úspěchu by se totiž takový stát stal možným příkladem pro ruské poddané, a to ruská politická a ekonomická mafie s Putinem v čele nesmí v rámci zachování své absolutní moci dopustit. A protože s jídlem roste chuť, je v zájmu euroatlantické civilizace utnout ruské imperiální územní choutky v počátku. Už po záboru Krymu bylo pozdě.

2 0
možnosti
Foto

Dnes jsem slysela na webu Zakony bohatstvi o udajnem rozhovoru s beznymi Indy. Indie podava nezavisle zpravodajstvi. A Indove (a s nimi cast sveta) skodolibe sleduji, jak se namyslena Evropa oslabuje. Kdyz jsme byli letos v Indii my, domorodci se tematu valky dusledne vyhybali, asi ze slusnosti. Svet vidi konflikt jinak a radi Americko-Evropsky pakt rozhodne nemaji.

1 8
možnosti

Sice to schytáváte a ještě schytáte od zastánců té jediné pravdy, jediných zásadových morálních majáků ale fakta jsou nasnadě.

Pravidlo jedna: geopolitické mocnosti si na morálku nehrají.

Pravidlo dvě: touhy, mediální vyjádření a propaganda bývají v přímém rozporu s realitou.

Pravidlo tři: každý konflikt ve kterém nemá ani jedna strana drtivou převahu skončí nějakým jednáním a kompromisem.

Pravidlo čtyři: jaderná mocnost nemůže být drtivě poražena.

Tahle pravidla jsou jednou daná a to zda se nám líbí, či nelíbí je věc zcela jiná.

To co jste napsal je jistě jeden úhel pohledu na skutečnost, druhý pohled vám poskytují mnou zmiňovaní. Který je blíže "pravdě" je otázka , osobně si myslím, že ten váš, ovšem to vůbec není důležité.

Důležité je, jak se k tomu postaví ti, kteří skutečně "hýbou událostmi". Ti skutečně "mocní". Politici, nadnárodní holdingy, lobbisté, prostě ti kteří skutečně "vědí".

7 2
možnosti
Foto

A45l94e93š 67M50e48r27t25a

30. 1. 2023 20:24

Je mi jasné, že mnoho diskutujících sdílí názor mainstreamu, že jediným řešením tohoto konfliktu je vojenská porážka Ruska a osvobození okupovaných území. OK, já to nikomu neberu, ale mám za to, že legitimní je i názor, že by se mělo dojednat příměří a začít řešit konflikt diplomatickou cestou. Eskalace konfliktu je velmi nebezpečná, což si ovšem někteří "válečníci" odmítají připustit.

5 4
možnosti

Vaše diplomatická cesta se blíží Mnichovské zradě. Když Hitler dostal Sudety, šel dál do války až k Moskvě! Evropská unie se zatím chová jako zrádce Ukrajiny. Mlčela na anexi Krymu Putinem. A tak Putin jde dál jako Hitler! A dělá si nárok na všechny státy Varšavské smlouvy! Putin s Medvědětem se dokonce přiznali, že sní o Veliké Rusi sahající od Lisabonu až po Vladivostok! :-)

6 3
možnosti
Foto

Probudit by se měla diplomacie - No to by měla, ale hlavně ta Ruská.

Nezlobte se na mě, ale používáte smyšlené a bohužel nepravdivé konstrukty. Pak jsou Vaše závěry chybné.

9 4
možnosti

P68e76t31r 81N56e51d11v45ě35d

31. 1. 2023 12:18

Myslíte si diplomaté rusáku se probudí sami?

0 0
možnosti
  • Počet článků 270
  • Celková karma 31,72
  • Průměrná čtenost 1987x
Mediální prostor je plný zajímavých názorů, ale možná v něm chybí ten můj.

Seznam rubrik