Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

A poslední příběh z volební místnosti.

Do volební místnosti přišel důchodcovský pár, byli to mí vzdálení příbuzní. Shodou okolností byli i na části seznamu voličů, který jsem měl na starosti já. Když mi předložili občanské průkazy, zjistil jsem, že oba průkazy mají už asi 5 let (!!!) propadlou platnost. Na začátku jsme byli upozorněni, že voličům s propadlým občanským průkazem nesmíme volbu umožnit, přestože je třeba dobře známe. Těsně předtím můj soused u stolu musel jednoho takového voliče odmítnout. Proto jsem musel odmítnou i já své příbuzné.

Podivoval jsem se, jak mohli 5 let fungovat s neplatným občanským průkazem. Oni prý nikam nejezdí (neměli ani cestovní pasy), žádné půjčky od banky nebrali, důchod jim nosí domů pošťačka, která je dobře zná.

0 0
možnosti
Foto

Ještě jeden příběh z volební místnosti.

Do volební místnosti přišla pěšky starší paní ze statku vzdáleného asi 3 km. Paní jsme znali, byla trochu svérázná. Bohužel však neměla občanský průkaz a tak jsme ji nemohli nechat odvolit. Paní nám sprostě vynadala (ženská ze statku) a odešla. Považovali jsme to za uzavřené.

Asi za dvě hodiny se paní ve volební místnosti objevila znovu a v ruce držela svůj občanský průkaz. Paní tedy šla pěšky 3 km domů a pak zase pěšky 3 km znovu do volební místnosti. V tom okamžiku jsme se všichni modlili, aby ten její občanský průkaz byl. Naštěstí byl a paní odvolila.

Takový příklad voličské obětatosti jsem nezažil. Paní absolvovala dvě cesty do volební místnosti a pěšky tak musela ujít celkem 12 km.

1 0
možnosti
Foto

Mám podobné zážitky.

Také jsme ve volební urně našli občanský průkaz.

Nebo volič byl za plentou, pak vyšel ven, řekl nashledanou a chtěl odejít. Volali jsme na něho:

- Pane, vy jste nehlasoval.

- Ale já jsem hlasoval.

- A kde je vaše volební obálka?

- No, hodil jsem jí tam.

Pán jí hodil do odpadkového koše za plentou.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS