Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J96o25s82e60f 96P45o33t69r

4. 2. 2023 20:41

Dovolím si dát příspěvek, z události z minula, jak autor připomíná v článku :

"Při čtení těchto slov se mi vybavují tváře mých duchovních sourozenců, kteří se v době komunistického útlaku nebáli přiznat ke své víře, přestože tím riskovali ztrátu výhodného zaměstnání."

Mého dobrého známého učitele, požádaly jeho matka a babička, aby je dovezl do sousedního města, kde měl být instalován nový kněz.

To bylo v neděli. V pondělí ráno si Honzu předvolali do ředitelny, kde byl ředitel školy, okresní inspektor a předseda školní organizace KSČ. A že s ním okamžitě rozvazují pracovní poměr protože se projevil jako tmář a zpátečník a nepřítel socialismu.

Kolem toho kostela totiž úřadoval donášečský fízl, podle SPZ identifikovali řidiče aut a okamžitě rozjeli akci. A tak se Honza začal potit, koktat, vysvětlovat, přeříkávat a když ho dostatečně ponížili tak se zdviženým prstem mu povolili učit dál.

Honza byl chytrý, vzdělaný, muzikální, proč by se měl nechat zahazovat od těch nýmandů.

Nejhorší, ale je , že 80% obyvatel ČR se na svět dívá očima těch koministických nýmandů. Nakonec o tom svědčí i některé příspěvky zde v diskuzi

1 0
možnosti
Foto

Z minula- když jsme vdávali naší nejstarší dceru v r. 86,měla sńatek na úřadě i v kostele. Dva z hostů na úřadu s námi byli, do kostela však nešli. Omluvili se, že oni ,,jaksi" NESMĚJÍ. Řekl jsem jim, že chápu, že do kostela nemohou, když se upsali dˇáblu. Tak také do kostela vstoupili. Po čase mně vyčítali, že měli potíže údajně kvůli mně;-)

1 0
možnosti
Foto

Inspirující, děkuji R^

1 0
možnosti
Foto

Proč si připadáte jako v pasti? V závěru píšete o příkladu i pro Vás. Pokud si připadáte, že jste obklopen nepřáteli, je tomu skutečně tak? Či je to jen Vaše ,,vidění" života a světa?:-/

0 0
možnosti

Vy jste si nikdy nepřipadal jako v pasti?

0 0
možnosti

Fakt Vás lituji. Jak sleduji Vaše blogy, mám čím dál tím větší pocit (a tenhle blog to jen završuje), že Váš celý svět je taková bublina, či spíše bublinka, tvořena veršíky z BIble. Je to, samozřejmě, jen Vaše věc, ale já mám raději život v plné šíři, a ne sešněrovaný nějakými vymyšleninami. Ale to je asi odvěký konflikt pohledu víry a pohledu nevíry.

1 3
možnosti

Píšete " ... já mám raději život v plné šíři a ne sešněrovaný nějakými vymyšleninami".

Tak si ho žijte. (Žít a nechat žít.)

3 0
možnosti
  • Počet článků 3330
  • Celková karma 31,33
  • Průměrná čtenost 786x
Jsem spokojený důchodce, který má právo na svůj subjektivní názor i na pohled na svět.
Mám rád diskuze, ve kterých se dovím něco nového. Pochopím ale i ty, kteří si jen potřebují schladit žáhu. Pokud jim to pomůže jako terapie nebo detox, má to smysl.
Jsem jen člověk s právem zmýlit se, protože neomylný je prý jen Bůh.