Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J63i77r36i 46T96i92c62h16y

27. 1. 2023 16:14

Skutecnost je takova, ze 32 let po padu komunismu se nenasel schopny kndidat bez komunisticke minulosti. Navic zavila, jdnostranna a lziva propaganda vyrazne tlaci pro jednoho kandidata. Rozdeleni spolecnosti - ktere je mimochodem tak bezne v zapadnich demokraciich, treba v USA a bezi u nas od obdobi Klause pres Zemana - dale pokracuje.

0 0
možnosti

A je čím dál dál větší ve prospěch schvalovatelů angažovanosti v NATO !

;-(

0 0
možnosti

Chápu, že někdo neumí volit mezi dvěma komunisty. Strávil jsem v komunistickém režimu třicet let života a jako produkt politicky nespolehlivé rodiny jsem si užil svoje. I když to nebylo zas tak děsivé drama. Prostě mi házeli klacky pod nohy, takže jsem se musel víc snažit, a někdy to taky nevyšlo. Všechno.

Přesto pokládám "hrdinný" postoj "ani jednoho komunistu" za alibismus.

Exkomunista na Hradě bude, s tím se už nic dělat nedá. A tedy bychom si měli položit otázku, který je přece jen lepší. Dnes a denně volíme mezi dvěma nebo více zly, případně variantami, které mají do ideálu daleko. Nechat se zaslepit jediným argumentem je přinejmenším krátkozraké.

Pokud dopustíme, aby byl zvolen Andrej Babiš, prodloužíme o dalších pět dvě desítky let, kdy je Hradní pán prospěchářský sebestředný demagog a lhář. Pokud tam zasedne Petr Pavel, je naděje, že se za pět let vrátíme k rozumnému vnímání tohoto úřadu. A za pět let budu s radostí volit lepšího nekomunistického kandidáta, byť na pana Pavla budu vzpomínat s vděkem.

0 3
možnosti

Hodně mi vadí, že se k moci dere lůza. To, co prohlásil místopředseda ODS v Děčíně je hodně přes čáru. Pan Čečrle se chystá mlátit ,,senilní dědky". Chování voličů pana Pavla na setkáních pana Babiše je děsné. Takže máme vládu, která chystá tvrdou cenzuru, poslaneckou sněmovnu a senát, který tyto paskvily určitě posvětí, a budeme mít prezidenta podobného ražení. Bůh s námi.

4 0
možnosti

Tak co si budeme povídat, křiklouni a burani jsou hodně vidět a slyšet v obou táborech. Bohužel se vždy média chytnou těchto exotů a staví na tom profil voliče. To, že na akci byly stovky normálních lidí, kteří v klidu přišli podpořit svého kandidáta, to netáhne. S tím, co píšete na konci souhlasím

1 0
možnosti

I57v45a98n 18M90i54n77á86ř

26. 1. 2023 19:41

Kocábův postoj k současným volbám určitě není ojedinělý a neměl by být ani nepochopitelný. Velmi dobře chápu pocity těch, na kterých komunistický režim zanechal nenapravitelné následky. Pracovní lágry, popravy desetitisíců nepohodlných obětí, zařazení mladých mužů do trestně-pracovních vojenských útvarů PTP atd.. Dodnes existují lidé, kteří tento teror fyzicky zažili, dodnes jsou mezi námi lidé - kterým i následná normalizace zničila celý produktivní život !

Položil si snad někdo otázku, proč právě ONI by měli být nadšeni z faktu, že, po třiatřiceti letech klopotně nabyté Svobody - mají na výběr, zase jen komunistu ??

Omluva obou kandidátů za toto období jejich života by jistě měla být brána v úvahu - protože odpouštění, zcela jistě patří ke kladům lidské povahy. Měli bychom si však také uvědomit, že dojde-li kdykoli v budoucnu na opětovné a varovné odsuzování marxisticko-leninské ideologie - nezbyde oběma prezidentským adeptům jiná volba - než raději MLČET.

Svou občanskou povinnost, volební účastí přesto splním. Rozhodně však nebudu volit notorického lháře, licoměrného manipulátora a politika - posedlého mocí !

4 1
možnosti
Foto

J67a87n 50S61v78a25t51e33k

26. 1. 2023 10:06

Můžeme si prostě proti sobě dát všechna plus a mínus u obou kandidátů.

Co se týče předlistopadové minulosti se to +- vyruší, tam jsem na nule.

A máme tu historii nedávnou (90. léta do doby, než Babiš "procitl" a rozhodl se vstoupit do politiky)...

Zde Babiš začal budovat (ne vždy zrovna transparentně) své podnikatelské impérium (a využil přitom v souladu s tehdejšími zákony/nezákony atmosféry "zhasnout a neptat se" - kterou později vehementně kritizoval).

Pavel mezitím sloužil vlasti na Balkáně, dělal čest naší armádě (minimálně tím, že zachránil ty francouzské vojáky, za což byl odměněn vysokým francouzským státním vyznamenáním) a začal úspěšně budovat svou vojenskou kariéru, která vyvrcholila v době následující, v době relativně nedávné.

A nedávná doba? Babiš vstoupil do politiky (nic proti tomu, nikdo mu nemůže bránit, taky proč vlastně?) a pustil se do "tradičních politických stran" a využil tak nálad ve společnosti, která už měla neustálého soupeření mezi ODS a ČSSD plné zuby (nehledě na to, že si každý pamatoval, jak se svými voliči ve jménu udržení se u koryta vyběhly obě strany opoziční smlouvou). Výsledkem bylo podezření, že Babiš není tak "čistý politik", za kterého se vydává...

Pavel mezitím dosáhl v té době na asi nejvyšší post, který kdy někdo z občanů naší republiky v rámci mezinárodních společenství (od dob Beneš, který předsedal Společnosti národů před 2. světovou válkou) dosáhl. Výsledkem bylo uznání celého NATO...

A "doba covidová"? - Babiš na vrcholu moci přesvědčen o své pravdě nejprve na základě zvládnuté první vlny byl téměř za vzor pro ty evropské země, které v první vlně neměly to štěstí. Jenže na podzim bylo před volbami a nebylo vhodné tedy "utahovat šrouby" (jakkoli mnozí odborníci tvrdili cosi o pokračujícím riziku Covidu... výsledkem bylo chaotické vedení a výměny ministrů zdravotnictví... a mrtví, mnoho mrtvých.

Pavel odešel do důchodu, aby později vstoupil do politiky v rámci prezidentské kampaně. - A výsledkem bude (Babiš nebo Pavel)?

17 1
možnosti

Obdivuhodné poskladání, aby to vždy vyšlo úhledně. Zkrátka, když milujete není co řešit a volba je jasná.

6 5
možnosti
Foto

Vy prostě nezklamete. Nejste schopen ani opsat čísla.

Podívejte se ještě jednou na dnešní kurzy a pak to v článku opravte.

4 7
možnosti

A večer ty kurzy budou zase jiné, zítra ráno zase jiné?

Co s tím? ;-D;-D;-DRv

9 3
možnosti
Foto

Když nejde o život, jde o ".....".

5 0
možnosti
  • Počet článků 2650
  • Celková karma 31,94
  • Průměrná čtenost 2023x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články