Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J15a18n 35H55u50r62k46a

22. 1. 2023 9:00

že Modré straky zvýšili sociální byty z 38 tis. na 178 tis na m2 čímž 92 procent obyvatel postavili z hodiny na hodinu na nezaplatitelnou otázku přežití (Nikdo z úřadu nesociálnosti neříká pravdu o (ne)padnutí na ulici protože úřad vyplácí směšně neodpovídající částky a ještě s překážkami...nikdo...)) nějak Fiala a spol nezmiňuje pomáhat mají organizace jako my...ale jak? pořád Babiš...Babiš...Babiš..jako u ...ale nic Babiš může za vznik vesmíru...za ucpanou díru v záchodě...že se v květináči nic neuchytilo...sakr..kdy se podíváte do zrcadla a už vám dojde že za všechno v této zemi můžou jen a jen lidi kteří mají co si zaslouží a co si zvolili...ty Zločince co to tu vedou rozkrádají ovlivňují atd...všiml si někdo že vždy když vyhrají korupčníci se do rad a Trafik k Tunelům slétají z děr zákonů a kriminálů vylézají do nově vytvořených ...ale za to že mohou si můžeme jen a jen SAMI...MY JE STVOŘILI HNED PO SAMETOVÉ MY JE NECHALI PROSADIT ZÁKONY KTERÉ JIM ŠLI NA RUKU MY SE PEREME Z POPUDU JEJICH MANIPULACE MEZI SEBOU...

1 0
možnosti

Koupit si vlastní byt bude nedosažitelný luxus pro většinu obyvatel. Nezbývá než měsíčně platit doživotně pronájem - nebo něco někde zdědit.

;-(

0 0
možnosti

P32e18t54r 98N39e24d30v26ě14d

21. 1. 2023 10:15

Bravo, tohle ovce a vosy jistě okarmují.

Dovolím si pár drzých poznámek.

Není skutečnost taková, že všichni antibabiš se snaží vyvolat dojem, že pandemie covidu byla propadák? A současně zamlčují svůj obrovský podíl na tom, jak to dopadlo?

Babiš byl s Česanama ve vládě osm let, dva roky měl covid.

Účet za těch osm let je mínus 780 miliard. Osm let před ním vládla ODS, nebo měla pravice alespoň většinu ve sněmovně. Nic nenakupovali, nikoho neodškodňovali, natož aby někoho odměnili. (Dřoucí kobyly nepočítám) . Naopak zvyšovali daně a okrádali o 10 % platu koho mohli. Přesto nás zadlužili 880 miliardami. Tedy o 100 miliard více než Babiš za stejné období. Netuším proč tohle pořád vynecháváno. Píšete kolik stojí obsluha dluhu Babiše. Proč se nepochlubíte znalostmi a neřeknete, že Babiš si díky hodnocení ratingových agentur půjčoval "levné" peníze oproti třeba Kalouskovi. Kolik asi stojí obsluha dluhu po těch, kterým fandíte? Opět tu máme " demokraty" a jak sami říkají, rozpočtově odpovědné. Jejich čtyři roky nás budou stát bilión korun. Opět na vyšší úrok, neboť jsme přišli o vysoké hodnocení ratingových agentur, které se získalo za Babiše a udrželo i za Covidu. Je jasné, že férovost jde stranou. Je potřeba uzavřít kruh poslední volbou.

8 9
možnosti
Foto

Pokud se podíváte do statistiky tak zjistíte, že víc peněz na školství, vědu a výzkum, dala v době hospodářské krize třeba Nečasova vláda než vláda Babiše. Snad nechcete tvrdit, že máte větší znalosti než bankéří a odborníci, kteří hodnotí vládu Babiše,, jako to nejhorší co nás mohlo potkat. Já nechápu lidi, jako jste vy. Kde se bere ta úporná a demagogická snaha obhájit toho prokazatelného matlala, který pro stát neudělal ani to, co se za nehet vešlo. Stačí se jenom podívat, jak si přihrával stání zakázky, dotace, jak od našeho stáu tak i od EU. Vždyť na daních odvedl méně než získal z dotací. Jeho podnikaní si jenom rochnilo, jak prasátko v žitě.

6 6
možnosti
Foto

Nevím, co je to národní majetek. Možná ten, který komunisté ukradli. V roce 1989 naše hospodářství stálo před bankrotem. Komunisté od roku 1970 žili z podstaty z roku na rok. O naše výrobky nebyl zájem ani doma a dostat se na západ bylo nemožné, protože díky komunistům jsme západní trhy opustily a přenechaly jiným. Dováželo se do SSSR pod cenou a kolikrát se ani za zboží nezaplatilo anebo jednalo o baterové obchody, to je směna zboží za zboží.

5 2
možnosti
Foto

Dělal jsem šéfa obchodního oddělení jednoho nábytkářského podniku se 4200 zaměstnanci. O naše výrobky byl zájem jak doma, tak v cizině. V Kyjevě na ně měli pořadníky na 12 let dopředu. RU na Západ jsme měli 0,75 a do SSSR kolem 0,8. Rozdíl byl vyrovnáván ze státního rozpočtu a byla to obdoba dnešních dotací. Tvrdilo se, že podobně jsou nižší i ceny sovětských surovin, ropu nevyjímaje. To nedokážu posoudit. Chodila mi ročenka z Obchodní komory a v ní byl přehled o vyvážených i dovážených objemech. Byla to úctyhodná numera.

3 0
možnosti
Foto

Mrkněme na statistiku za působení Babiše ve vládě. Státní dluh 2014 činil 1,664 bil. Kč Před nástupem covidu v roce 2019 klesl na 1,640 bil.

5 1
možnosti
Foto

Mrkám, mrkám a zjišťuji. Babišova vláda státní dluh ze 1683,3 miliardy snížila na 1622 miliard. Ani v dobách růstu a prosperity se tím pádem nepodařilo zadlužení státu významněji smazat. Jak toho dosáhla ??? Dosáhla toho tak, že nebyly, žádné investice a reformy a v první řadě žádná reforma penzí, která do budoucna velmi podstatně zatěžovat státní rozpočet. Žádné investice do vzdělávání, podpory inovací, modernizace a digitalizace státu. Celé slavné Babišovo snižování státního dluhu tak bylo založené na tom, že se zvyšuje HDP, tudíž poměr zadlužení k němu klesá. Přesto nebyly výjimkou rozpočtové schodky. Přesto Babišova vláda z 1,6 bilionu korun státního dluhu na konci roku 2019 dokázala dluh zvednout na 2,5 bilionu korun na konci roku 2021. Česká republika se v letech 2020 a 2021 zadlužovala rekordním tempem, které nemá v jejích novodobých dějinách obdoby. Náklady na pomoc státu v boji s nemocí COVID-19 přitom tvořily jen 1O procent podle NKU. Úroky z peněz, které si vláda Babiše půjčila jsou ve výši 274 mld. .Prostě vláda Babiše státní peníze projedla slušně řečeno.

3 5
možnosti

R^ Komu ve skutečnosti Bureš slouží?!? Našim občanům určitě neslouží!!! :-)

10 3
možnosti

Našim občanům neslouží spíš Fialova vláda, která se evidentně zaprodala .

:-P

0 1
možnosti

Kdyby se v 90. neprodal, co prodat šlo, ekonomika státu by se zhroutila. V ČSR (Česká socialistická republika) bylo v roce 1989 73 % výrobních prostředků odepsáno. Mnohé z nich pocházely ještě z dob, kdy je komunisté po roce 1945-8 ukradli původním vlastníkům. Tahle země potřebovala obrovské investice, na které neměla. Důsledkem toho je samozřejmě odliv zisku do zahraničí. Je to jev patrný v celé postsovětské Evropě, a jeho příčinou je 40 let devastace regionu komunisty všech těchto zemí.

12 1
možnosti

Je to tak a zcela zřejmé. Nikdo následnou privatizaci do rukou zahraničních vlastníků nepřipravil lépe.Jako KSČ. Pracovali na tom 41 let. To je vlastně Celosvětový levicový problém. Jak si vytvořit zdroje? Kdo na to z rudochů přijde, dostane řád. Marxe i Nobela. I sranda v Číně. Komunistické blaho zajištěné kapitalistickou cestou. Řýádný soudruh je milionář ...

3 4
možnosti

Nechápu proč se Babiš angažoval tolik osobně do covidu (Trumpův China virus), stejně to řídili odborníci, nikdo tady ani v Evropě o tom moc nevěděl. Začalo to mrtvolami v severní Itálii a už to jelo. Při každé krizi se někdo napakuje, i nyní. Jen si mi zdá ten údaj že skoro celé navýšení výdajů nesouviselo s covidem za přehnané.

Jen dodám - já covid měl a nic a manželka přes měsíc v Motole a už jí odepisovali. Dnes každý dělá chytrého, nezlobte se, i Vy.

3 2
možnosti

Ten údaj o 90 % je že zprávy NKÚ. Dohledejte si to. Kdybyste nevěděl, co je NKÚ, je to Nejvyšší kontrolní úřad.

4 1
možnosti

Pane Vavřinci Karste. Vse je mozne v CR. Take Ustava to dovoluje (vytvor Klause st.) protoze dala vsechny penize statu do rukou vlady. Bez rozdilu kdo ji "tahne". Tak se nesmite divit. Jen je dobre znat tu nasi Ustavu a muzete delat divi. Pan Babis to vi.

0 3
možnosti

Ústava ČR je dílem týmu pana doktora Cepla staršího, a ten byl mnohem blíž Havlovi než Klausovi.

4 0
možnosti
Foto

Babiš byl oceněn jako nejlepší ministr financí rozvíjejících se ekonomik za rok 2016 a mi osobně nic nerozdával, když pominu zrušení superhrubé mzdy. Dávat 5 tisíc rodinám s dětmi a zvyšovat přídavky na děti, což činí současná vláda, tak na to si netroufl.

3 1
možnosti

Romane, ta věta je neúplná.Pokračuje částkou- "Stejně jako Kalousek". Babiš říkal, že vybral o 321 mld Kč více, vyžadovalo to tvrdou práci. Rozumně - Kalousek ministroval v krizi - Babiš v konjuktuře. Ty prachy mu samovolně přitékaly samy. Ideální doba na realizaci reforem! Skutečnost známe.Potištěné grafy, kecy a celkový zmar. André prohospodařil vše, včetně Kalouskových rezerv. Důchodovu vyhodil z okna a zvolal - Tak to bude lépe. To je ten problém. Na co se dá navazovat ? ... :-)

2 1
možnosti
  • Počet článků 159
  • Celková karma 14,28
  • Průměrná čtenost 1159x
Jeden z těch, kteří si vývoj po roce 1989 představovali jinak.

Seznam rubrik