Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R^

A souhlasím s tím, co psal dole Tomáš Vodvářka.

0 0
možnosti

Syn mal 40 rokov, keď temer 90ročná matka zomrela? Vážne?

0 0
možnosti
Foto

cca. Je to fakt to nejdůležitější v blogu?

0 0
možnosti
Foto

Také mě toto téma trápí, snažila jsem se pomoct jednomu spolužákovi, který skončil na ulici kvůli alkoholu, na chvíli se to zlepšilo, ale pak zas zhoršilo a už je po smrti. Taky jsem pracovala v Klokánku, a tady jsem zažila smutné příběhy dětí, jejichž rodiče si nedovedli udržet bydlení. Jeden takový chlapec už je naštěstí v pěstounské rodině, a jeho život se tudíž odvíjí doufejme že hlavně dobře. Vzpomenu si kolikrát, taky jsem uvažovala o tom, stát se pěstounkou. Protože děti, ty jsou na nás opravdu závislé. Někteří dospělí též, ale o tom jsou vaše příběhy. Takže pomozme tam, kde můžeme, a neodsuzujme tam, kde nechápeme. A nechodili jsme v něčích botách, jak se říká.

1 0
možnosti

To je fakt hrůza. Dříve se děti z DD vyučily pro blízký podnik, tam dostaly místo a minimálně ubytovnu, časem byt a byl nad nimi jakýsi dohled. Po revoluci staré principy zanikly a nové jaksi chvíli nefungovaly, teď je to snad o něco lepší, ale jak se má to dítě odolat vábení "maminky". Stejně tak postižené děti dnes podléhají vzdělávání, kde se jakžtakž naučí samostatnosti, ale pokud nejsou zachyceny systémem, je to průšvih. Já se snažím bezdomovce podporovat jinak než penězi, ty jim často "pasák" sebere. Koupím jim jídlo nebo dám teplé oblečení. Teď jsem si říkala, že koupím pár těch leženek či jak tomu říkají.

3 0
možnosti
Foto

Skvělý přístup, Dášo:-)R^

0 0
možnosti

J53o67s19e30f 48M66i18l33e17r

10. 12. 2022 10:49

Že by si v dnešní době nebyli schopni sehnat práci ? Není to jen jejich lenost a nedostatek vůle chodit do práce ? A pokud mám práci, tak mám peníze a mám možnost bydle třeba v ubytovně apod. Pokud ovšem vydělané peníze nepropiju, nebo neprokouřím. Znám jeden dům, kde bydlí bezdomovci. A jsou to statní chlapi, kteří by zastali hodně práce. Ale několikrát ročně tam hoří, jak si bůhvíčím topí, pořád je tam policie kvůli šarvátkám a alkohol si tam nosí pořád. Když mají na pití, tak až zase takoví chudáci nejsou.

3 0
možnosti

R^

Dík, Ivanko! Je mi z toho smutno. Asi je nás moc. Ještě v devatenáctém století se každá obec o svoje chudé, slabé a nemožné postarala. Dnes to neumíme. Proč? Vždyť jsme bohatší!

:-)

5 0
možnosti
Foto

Možná právě proto, Bohoušku;-(

3 0
možnosti

Hodně smutné čtení...

4 0
možnosti

Ales se moc nestava, Alena vice. Ale je dulezite si rici, ze vetsina je jinde. Co vim, za vetsinou pripadu je alkohol. Takze typicka story

Chlapek chlastal v mladi a byl OK. Kdyz zestarnul, chlast se stal problemem. Rozbroje v rodine, ztrata prace, ulice.

V Cechach je asi 70 000 bezdomovcu a co mi v hlave uvizlo, a muze to byt spatne, zhruba 70 % z nich kvuli alkoholu. Ale to uz takovou litost nevzbudi

6 0
možnosti
Foto

Pár Alešů znám...;-(

1 0
možnosti

Jsem možná leckdy naivní, ale při podobným setkání kacku pustím. Nepatram, k čemu poslouží a nedám na řeči typu "sami si za to můžou". Peníze jsem vydělal a každýmu je prd do toho, jak je "rozhazu". Karma za text, Ivano. Moc zdravím.

8 0
možnosti

Ano, dnešní svět je v podstatě cynický ... dík "pseudohumanistům", kteří na jedné straně prosazují skoro absolutní svobodu jednotlivce a na druhé pláčou nad osudy například právě bezdomovců. Díky nim a jejich zákonům v podstatě nejde takové lidi zachránit. Protože je nikdo nezbaví svéprávnosti. Určit opatrovníka a v podstatě je vzít pod kuratelu. Vše podstatné za ně rozhodovat a řešit. Takhle jsem to neoficiálně řešil ve svém okolí a fungovalo to velmi dobře. Ovšem tím jsem v podstatě "pošlapal" jejich svobodu ... umřít na ulici. :-P

5 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS