Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pane Zieglere, vyhnul jste se problému Ukrajina, Rusko v daném kontextu. Podle Vás: patří nebo nepatří?

1 1
možnosti

Rusko nepatří v žádném případě.

0 0
možnosti

Skotsko je ve FIFA samostatným členem od roku 1910 a taky nikdo Brity nestíhá za britskou mapu se Skotskem v šatně. To je čistě účelová argumentace proti Srbům. Naše vláda sice Kosovo uznala, ale více jak stovka států zatím ne. Navíc uznání některé vlády začínají odvolávat. Takže vlastně nikdo netuší, jaký status Kosovo čeká.

1 3
možnosti

98 ze 193 členských států OSN Kosovo uznává. Nevím, jestli si angličtí hráči věší do šatny mapu Velké Británie, ovšem nikdo nezpochybňuje Skotsko jako součást Velké Británie. A hlavně, takové politické proklamace do sportu nepatří.

0 0
možnosti

No a hádejte, jak to dopadne s Marokem?

1 0
možnosti

S tou politikou je to těžké. Asi je možné jí vytěsnit ze soutěží jednotlivců. Ale v mezistátních soutěžích v kolektivních sportech každý tým reprezentuje určitou zemi a svým způsobem i její politiku. Tady zkrátka nelze politiku úplně vyloučit.

Záleží na organizátorovi soutěže a zčásti i na pořadateli, co jsou ochotni ještě tolerovat. Sám jsem zvědav, jak vyřeší to Maroko. Ale moc velké iluze si nedělám.

0 0
možnosti

Po fotbalové stránce mně udělalo Maroko radost, neboť vyřadilo Španěly, kteří zřejmě poslední zápas ve skupině s Japonskem prohráli schválně (na což doplatilo Německo). Španělé dle všeho kalkulovali s tím, že Maroko bude lehčí soupeř než Chorvatsko, a přepočítali se...

Propagování jakýchkoliv politických názorů však do sportu nepatří, v tom se tentokrát s autorem článku shodnu.

7 0
možnosti

Pane Nožičko, tady vám budu oponovat.

Ve světle toho, co předváděli Španělé s Marokem už tuplem nevěřím, že by s Japonskem chtěli prohrát. Navíc Japonci měli celkem zajímavý styl hry a jejich schopnost držet se taktiky, která byla naplánovaná byla naprosto pozoruhodná.

Navíc Japonci vyhráli právě nad Německem a to rozhodně nelze říci, že by byla chvíle, kdy by si Němci řekli "OK, tohle můžeme s klidem prohrát". To, že si Japonci pak zkomplikovali postup prohrou s Kostarikou je věc taky druhá, ale jinak si troufnu říci, že hru špatnou neměli. Ono ani s těmi Chorvaty to nebyla špatná hra, ale ano, ve chvíli, kdy došlo na penalty jsem tušil, že tady Japonsko končí.

Ale rozhodně nesouhlasím s tím, že Španělé schválně s Japonci prohráli. A to pominu samozřejmě vyjadřování různých "expertů" v diskuzích před zápasem, kdy bylo jasně řečeno, že Japonci končí, protože Španělé jim v klidu nasází pět až sedm gólů.

3 0
možnosti

Pane Zieglere, tady bych viděl to potrestání Srbska trochu na hraně.

Dobře, měli sice jak zmiňujete "mapu své země i s Kosovem jako její součástí", ale také jak píšete, měli ji ve vlastní kabině. Pochopil bych celkem pokutu, kdyby kupříkladu po skončení zápasu mávali srbskou vlajkou, kde by byl takovýto územní celek zobrazen. To se nestalo. A dle mého, to, co mají fotbalisté v jejich soukromé kabině je jejich věc a z mého pohledu FIFA do toho nemá co mluvit. Na rozdíl od vámi zmíněného mávání palestinskou vlajkou Maročany. Tam to bylo veřejné.

Nu a teď k tomu, co jste napsal dále. Ano, chápu že na to oba můžeme mít rozdílný pohled, ale...

Na šampionátu skončili s jedním bodem poslední ve skupině, což je fiasko a propadák.

Zdroj: https://ziegler.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=795176

Debatovat nad tím, že by snad Srbsko mohlo porazit Brazílii je myslím zbytečné, oba víme, že sice stát by se to mohlo, ale šance je to minimální. Zápas se Švýcary nebyl zase tak jednoznačný, samozřejmě můžeme debatovat o tom, že prohra je prostě prohra, ale rozhodně to nebylo něco, co by se dalo nazvat fiaskem. Nu a Kamerun, jo, nechat si vzít vedení 3-1 a skončit utkání remízou, jo, je to sice hodně špatné, ale nazvat to fiaskem?

Já nevím já si pod pojmem fiasko a propadák představím situaci, kdy máte tým plný hvězdných hráčů a prohrajete s papírově slabším týmem o tři góly. A to se nestalo.

A jen taková drobnost. Ať dopadli jak dopadli, tak se na MS dostali. Už to o něčem svědčí. Je zajímavé, že Češi jsou úžasní "experti" přes fotbal (a ne, to nenarážím jen na vás, stačily mi výroky od českých diskutujících na adresu kupříkladu japonského týmu), ale česká reprezentace neměla ani na to, se na MS kvalifikovat.

A závěrem k různým politickým gestům. Já jsem pro. Udělejme fotbal čistě o sportu. A trestejme jakákoliv gesta, od mávání palestinskou vlajkou, přes poklekávání, zakrývání si úst a podobně. Já jsem pro. Ovšem mám obavu, že opět by se na podobné věci nehledělo stejným pohledem.

10 0
možnosti

Každopádně ačkoliv v něčem s vámi nesouhlasím, celkově za článek karma.;-)R^

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS