Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R^R^R^R^R^R^R^

Díky! Dvacet pět let jsme na to upozorňovali. Marně. Naopak! Místo přirozených vztahů, nám zde politici obnovili komunistické zdravotnictví se všemi jeho neduhy! Dvacet pět let jsem o tom psal, že tento systém bude asociální především pro chudé. Marně. Teď už je pozdě!

:-)

0 0
možnosti

Na co jste upozorňoval ?

Že sestry po absolvování zemědělské školy nejsou sestry, ale jen pomocný zdravotnický personál ? Že získání atestací pro lékaře je u nás těžší něž Německu ? Že Česká lékařská komora, LOK a lékařské špičky si udělali z následného zdravotnického vzdělání zlatý důl a úspěšně tak vytlačili naše mladé lékaře do zahraničí ?

:-P

0 1
možnosti
Foto

Velmi dobře napsáno. Já vidím hlavní problém v tom, že vládnoucí garnitura sice má včas informace, že se systém (a jedno zda zdravotní nebo třeba důchodový) řítí do problému, ale dobře si uvědomuje, že během jejího mandátu ten průšvih nepřijde, tak proč by si pálila prsty. A když už se daný problém skutečně začne dotýkat dna a nezbývá, než jej řešit, je potom řešení dlouhé a velmi bolestivé.

Smutné je, že ti, kteří celou situaci svým nekonáním zavinili, pak často svádí vinu na ty, kteří problém řeší - a mnoho lidí jim to věří ...

Obávám se, že dokud budou o konání či nekonání vlády rozhodovat volební preference, nic se nemůže změnit.

1 0
možnosti

A jak to chcete změnit?

Za Babišovy vlády byla konjunktura a státní dluh se jen zvyšoval. Přišel koronavirus a rozhazovaly se peníze na všechny strany. Státní kasa je prázdná, ba co víc, zadlužená! Do toho Putinova válka, energetická krize a postbabišovská inflace. Jak chcete řešit důchodovou a zdravotnickou reformu bez peněz?

0 0
možnosti

J29a33n 88R52á12ž

8. 12. 2022 19:45

S článkem MUDr Vodvářky v zásadě souhlas, protože nedostatek lékařů je opravdu časovanou bombou našeho zdravotnictví...ale:

Zadarmo je vždy špatně! I studium university zadarmo je principiálně špatně, protože zadarmo není. Studium totiž zaplatí český daňový poplatník a pak očekává, že se mu jeho investice do studenta vrátí. Když vidí že ne, protože ten do koho investoval se na něj odchodem do zahraničí vykašlal, je pochopitelně rozčarován.

PS. Mám názor, že absolvent university, který si studium v formě školného nezaplatí sám, má být zcela jasně postaven před volbu, buď si náklady na studium musí "odpracovat" v ČR nebo když chce odejít do zahraničí, bude muset školné splácet ze svého platu v cizině.

0 1
možnosti

Četl jste článek? Lékaři po promoci odcházejí, protože zde chybí řádná výuka, protože jsou pacienti hrubí, protože nejsou adekvátně zaplacení a protože lékaři i sestry jsou přetěžováni nezákonnými přesčasy! :-)

0 0
možnosti

J59a87n 57K27a24r72a23s14e88k

8. 12. 2022 18:02

ja si myslim, ze lekar musi brat minimalne 120-150 tisic mesicne hrubeho - pak nikam nebude odchazet. Ten plat by se mohl zdat nedmerny nebo mozna nezaslouzeny, ale tak to neni.

Jak zde v nekolika prispevcich jiz zaznelo, nekteri otcove napr. ztratili na 6 let dceru - ktera lezi 6 let v knihach a pripravuje se vpodstate 24 hodin denne na to zivotni poslani a vubec nespi.

Pak je jeste 5 let jako pomocna sila nekde na smenach v nemocnici, nez dostane tu aporbaci. A tohle vsechno musi spolecnost zohlednit - a jestlize dostava nejaky ajtak po skole 60-80 tisic, tak musi lekar dostane samozrejme o hodne vice - ma uplne jinou zodpovednost.

Nekdo se urcite ted zepta - 'kdo to zaplati'. Na to je jednoducha odpoved - my vsichni - chceme mit prece spokojene lekare, kteri nemusi utikat do zahranici, chceme mit dobrou peci - tak si ji musime zaplatit.

Ocekavam zejmena od starsich spoluobcanu - duchodcu - kteri dnes vpodstate nevi co s penezma, ze pujdou prikladem a casti tech nesmyslne vysokych duchodu se vzdaji. Samozrejme, ze by bylo mozno to povazovat event. i u statnich zamestnancu, ale tam je to bohuzel nerealne.

1 0
možnosti
Foto

Ono kdyby se značná část státního aparátu vzdala svých nadměrných příjmů, možná by to pomohlo. Nicméně problém je jinde. Nízká efektivita naší ekonomiky a přitom je tu příliš mnoho lidí, kteří si plat vůbec nezaslouží, protože jejich přínos pro společnost je spíš záporný.

Další úspora - zrušit státní příspěvek na činnost politických stran. ATD.

2 0
možnosti

Skvěle to píšeš, Tome. Pediatra pro nejmladšího syna jsme sehnali výměnou kus za kus za toho nejstaršího, který odcházel na medicínu a sehnat pro něj odborníka na PAS (abychom my i jeho učitelé věděli, jak s ním pracovat) byl úkol asi pětiletý. A co mají teprve říkat rodiče mých žáků, kteří potřebují řešit poruchy příjmu potravy a jiné psychické poruchy svých dětí a čekací doba je 6 a více měsíců. Díky a karmaR^

2 0
možnosti
Foto

Naší dětské je přes 70 (měla v péči i muže, když byl malý). Mému zubaři je též přes 70. Jsou to odborníci na svém místě, ale jak dlouho ještě vydrží ordinovat?

3 0
možnosti
Foto

A u nás na Sk, to je teraz veľmi zlá situácia v zdravotníctve, lekári niekedy vôbec pacienta ani nezoberú a nevyšetria.

3 0
možnosti
Foto

Sleduji to na dálku, Janko. Bojím se, že u nás bude podobný scénář....

4 0
možnosti
Foto

Podle pana premiéra je tady všechno v pořádku a kdo tvrdí opak, tak určitě proto, aby dokonalé počínání jeho vlády neoprávněně těžce pomluvil. A mimochodem, pan Fiala určitě nikde žádnou frontu v žádné lékárně nestojí - a říct mu, že ten či onen lék není, by si tam určitě nedovolili. ;-( !

0 5
možnosti
Foto

Pokud jste pečlivě četl můj blog, o čemž nepochybuji, tak píšu, že tento problém vyvstal před cca 8 lety, kdy pan prof. Fiala učil na VŠ. Tento stav tedy ovlivnit nemohl a v současnosti ani podsttaně nemůže.

Poslední Vaše věta je - s prominutím - poněkud hloupá.

8 0
možnosti
Foto

Už jsem tu uváděl příklad, kdy si právě vystudovaný lékař - zubař chtěl otevřít ordinaci, ale VZP s ním nechtěla uzavřít smlouvu. Že prý zubařů tu máme dost.

Pan autor v jinde uvedl, že zdravotnictví máme špičkové. S tím souhlasím. Jen je problém se k němu propracovat. :-)

3 0
možnosti
Foto

U nás to isté, poisťovňa nechce zazmluvňovať mladých lekárov, sú na to nejaké kvóty a tie ordinácie sa doslovne ako dedia.Vo veľkých mestách je to asi s dostuponosťou kvalitnejšej starostlivosti lepšie, a ako píšete, je ťažko sa k tomu prepracovať.

1 0
možnosti

A bude hůř.....jednak kvůli vysokému průměrnému věku lékařů jich bude odcházet do důchodu čím dál víc a jednak asi ustane příliv Slováků do našeho zdravotnictví. Ačkoliv se to v našem tisku moc nepíše, tak slovenští doktoři si vybojovali vyšší platy , snad i vyšší než u nás.

https://www.tribune.cz/zdravotnictvi/slovensti-lekari-vybojovali-platy-vyssi-nez-v-cesku/

1 0
možnosti
  • Počet článků 975
  • Celková karma 35,45
  • Průměrná čtenost 2559x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám