Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

"nikdo nechce válku, stále proti sobě bojujeme?" - otázka je špatná a tedy vývody z odpovědí také.

Rusko chce a potřebuje válku.

Jak jinak zaretušovat krádeže vojenského materiálu (myslím, že se jim třeba ztratilo milion uniforem)? Pak se dlouho nerozdávaly medaile, hodně ruských vojáků po nich touží a tím i o "úctě" okolí. Hodně jich potřebuje okolí zdůvodnit, proč zbytečně spotřebovávají tolik peněz a materiálu, a sobě svůj zbytečný život.

0 0
možnosti

L45u52d61ě38k 15T48o39n51d20r

7. 12. 2022 16:44

Ale lidé přece nebojují za žádnou "pravdu"! To je blábol.

Lidé bojují protože jedni si chtějí podřídit nebo přímo zotročit ty druhé (a o žádnou "pravdu" jim nikdy nešlo. Nebyla nikdy jejich cáílem.) A ti druzí bojují, protože se nechtějí stát otroky těch prvních. Bojují o přežití o svou svobodu. Nějaká vaše filozofická "pravda" v tom nehraje žádnou roli.

0 1
možnosti
Foto

Souhlasím, jenom bych podotkl, že z praktického současného hlediska se války vedou proto, jelikož žijeme v nějakém mocenském systému, kde se pár blbů přetahuje o světovládu a zároveň má tolik prostředků, že pomocí svých hlásných trub dokáže zfanatizovat (případně bezprostředně ohrozit) dostatečné množství lidí, kteří za ně v těch válkách pak fyzicky bojují – a věří, že tentokrát už ano, tentokrát je to správné (občas jim asi nic jiného nezbývá).

Řešením je samozřejmě v prvním kroku to, že si toto lidé – a postupně celá společnost – budou uvědomovat. Uvědomovat si, v čem vlastně žijeme. Vzhledem k tomu, jak je všechno propojené a informace lze rychle sdílet, mohla by pak ta změna být pomocí dominového efektu rychlejší, než se zdá. Na druhou stranu vzhledem k tomu, jak je celý systém touto rakovinou nenasytnosti prožraný a všechny hlavní složky jsou jeho součástí (masmédia, justice aj.), vpravdě to není cesta snadná...

2 0
možnosti

Je to sice hezké pojednání o vznosné myšlence, kterou v minulosti i současnosti vedlo bezpočet jiných větších i menších myslitelů (a v budoucnu ještě vést bude), ale všechny jsou nereálné. Člověk by se musel změnit úplně z podstaty a to i fyzicky. Máme v sobě zakódováno spoustu pudů a instinktů, které se aktivují ve správných podmínkách - většinou jde o ohrožení života svého, rodiny či smečky. To vše je důvodem, proč války byly, jsou a budou. Pořád jsme ještě z velké části pouhá zvířata s přerostlým mozkem - to je premisa, proměnná, kterou když dosadíte do svých myšlenkových vzorečků, v kterých se ptáte "proč" tak Vám rovnice konečně vyjde správně. A už se nebudete muset ptát proč...

0 0
možnosti

J17a10n 76M24a62r74e75k

7. 12. 2022 18:41

Náš materialistický svět považuje člověka za dokonalé či zatím nejdokonalejší zvíře. Pak se diví, že se lidstvo jako zvěř chová.

0 0
možnosti
Foto

Válka je zdravím státu. Dokud tu budou státy, budou tu války velkého rozsahu. Jedině systém, který získává násilím zdroje pro své války od svých občanů a tyto občany může pod pohrůžkou násilí odvést do války, může válku vést.

Válka je velmi nákladná věc a sebebohatší soukromník by velmi rychle zkrachoval, pokud by začal válčit.

0 0
možnosti

J19o98s47e25f 28N95i49k53l

7. 12. 2022 9:57

Odpověď je v posledním odstavci vašeho článku.

"Určitá " rovnováha tady byla do rozpadu SSSR a rozpuštění Varšavské smlouvy...rovnováha byla porušena...

1 0
možnosti

Varšavská smlouva? Myslíte ten obraný pakt, jehož jedinou akcí byla invaze na území vlastního člena??

1 0
možnosti
  • Počet článků 534
  • Celková karma 8,27
  • Průměrná čtenost 426x
Michael Laitman - Profesor ontologie, PhD ve filozofiii a kabale a MSc v bio-kybernetice. Zakladatel a president Bnej Baruch vzdělávací světové organizace zabývající se autentickou Kabalou - vědou o spojení mezi lidmi rozkrývající odpověď na otázku "Co je smyslem života" a jak toho dosáhnout. Více o Bnej Baruch v ČR zde.
Co je Kabala a jak vám prakticky může pomoci v životě se dozvíte v bezplatných kurzech na Kabala Academy.

Seznam rubrik