Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

"...aké se mi stalo, že mi úředník poslal zprávu do nesprávné datovky (mám jednu jako OSVČ, druhou jako občan). Jestliže ani po více než deseti letech neumí datovku správně používat někteří úředníci státní správy..."

Tady se musím úředníků zastat: technicky se skutečně občas stane, že po zadání účastníka nějakého řízení zkrátka systém ohlásí, že datová schránka neexistuje, příp. nahlásí existenci pouze jedné z nich. Což ovšem není vina dotyčného úředníka.

Nicméně samozřejmě se občas mohou i splést. Jako každý jiný...

0 0
možnosti

Samozřejmě že se každý může splést. Z úřadů by však chyby neměly chodit, protože by měly mít kontrolní mechanismy, které chyby nepropustí. Důvod je celkem prostý - chyba ze strany úřadu může vést k tomu, že prohrají nějaký spor a to může stát hromadu peněz.

1 0
možnosti

Já na nařízení a výmysly této nevlády a lumpů kašlu!!!!

1 2
možnosti

Pokud jste si přečetl pozorně článek, píšu, že se jedná o iniciativu poslanců z předchozího volebního období. Proč tedy do toho taháte současnou vládu? ;-D

1 0
možnosti

Jak donutit úředníky k čemukoli? Hrozbou a občasným naplněním hrozby (čím častějším, tím lepším) vyhození bez nároku na jakékoliv benefity, naopak s povinností nahradit spáchané škody pod další hrozbou vězení. V případě korupce by bylo vhodné nechat si alespoň projít hlavou čínské řešení, spočívající v kulce do zátylku.

Jinak bude mít ouřada občana vždy na háku.

0 0
možnosti

Když dostanete rozsudek ze soudu datovou schránkou, tak jak prokážete, že jde o platný rozsudek? A pokud vám na poště dají k němu ověřovací razítko, tak já věřím pouze razítku soudu, ne razítku pošty, která se soudem nemá nic společného.

0 0
možnosti

No to je jednoduché. Datová schránka je zabezpečena takovým způsobem, že je věrohodnější než papírová pošta. Nějaké razítko se zfalšuje snáz než odesílatel z datovky. Jako programátor mám ponětí o tom, jakým způsobem to může fungovat a jakým způsobem (minimálně) to musí být zabezpečené. A pokud bych snad pojal podezření, že někdo zprávu z datovky podvrhl, pošlu oznámení správci datovek k ověření. Takže se spolehněte na to, že datovka od soudu je opatřena opravdu razítkem soudu. Stejně tak jako datovka od vás je opatřena vaším nezaměnitelným razítkem.

3 0
možnosti

Datové schránky používám od jejího vzniku nejen jako podnikatel, ale i jako občan (mám obě a provozuji je celou dobu na softwaru Datovka). Nesnáším totiž chození na poštu pro vyzvednutí obálky od úřadů. A miluji zákonnou povinnost úřadů se mnou komunikovat výhradně touto formou.

Přes tuto povinnost úřadů jsem se zrovna tento týden setkal u svého klienta se situací, kdy mu (taky má obě DS) finančák poslal výzvu v obálce. Při následném telefonátu na finančák se úřednice z jiného okresu vymlouvala na to, že v JEJÍM registru číslo datovky klienta není. Tak nevím - od příštího roku všichni podnikatelé budou mít povinnost komunikovat s FÚ elektronicky, ale finančáci už teď mají výjimku - prostě vás nenajdou v databázi - takže poplatníku šup na poštu.

Já vím, chtělo by to stížnost. Ale vážně si chcete stěžovat na finančák, který si , jak vidno, vykládá zákony jak se mu hodí?

3 0
možnosti

To rozhodně je na stížnost. A dle zákona se nesmí úředník mstít, takže pokud bych zaznamenal nějaké ošklivé věci ze strany berňáku, začal bych se bránit. K tomu je právě datovka naprosto skvělá. :-)

Já si stěžoval svého času na šéfa finanční správy Janečka, a problémy nemám žádné. Samozřejmě, že mě proklepli, ale zjistili, že mě nemohou za nic popotahovat. Je o tom blog, už starší.

2 0
možnosti

P33a35v96e48l 90V95é57b74r

7. 12. 2022 9:30

Dej hlupáku úřad a vymyslí lejstro (v moderním podání datovou schránku).

1 2
možnosti

Zkusím zopakovat myšlenku z článku: datovka je skvělý počin, jeden z mála, co se státu podařilo udělat ve prospěch občanů. Problém je v tom, že stát s občany téměř nekomunikuje a nesděluje jim zcela zásadní věci, které se občanů bytostně týkají. V tomto případě zase uvaluje nějakou povinnost a nevysvětluje stále dokola (tak, aby se to dostalo ke všem "postiženým"), že existuje řešení, které pro občana počítačově negramotného nebude moc bolestivé.

6 0
možnosti

Vážím si každého člověka, který se místo neadresného nadávání na netu pokusí s problémem něco udělat.R^

11 0
možnosti

Obávám se že donutit úředníky SLOUŽIT by možná šlo jen kosami, cepy a a

sudlicemi.

8 0
možnosti
Foto

Jiná mocná sebranka chtěla svého času totéž řešit srpy a kladivy. 8-o

0 0
možnosti
  • Počet článků 471
  • Celková karma 26,83
  • Průměrná čtenost 2082x
Čacký junák s pohledem upřeným do dáli