Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Obecne vlastnictvi statu nikdo nechce. Ale u energii a vody je to nutne. Par prekupnikum se skladame na miliardove zisky. Duchodci v domku plati vyssi energie (vc.plynu) nez maji duchod. Prumysl a firmy bojuji o preziti. Statni rozpocet krvaci pri doplaceni marzi i socialnich davek. A to vse kvuli ziskum obchodniku. To nelze donekonecna. A nedejboze by se to stejne stalo s pitnou vodou. Zadny volny trh neexistuje. Dostal se do rukou kartelu.

4 1
možnosti

Připomeňte si jak to bylo od roku 2009 do podzimu 2021 a zjistíte, proč tomu tak je, napovím důchodci platili energie v poho, dávky nebyly potřeba.

Napovím ani stát, ani vláda to nezpůsobili

0 0
možnosti
Foto

Zestátnit ČEZ navrhují odborníci, kteří energetice rozumí, protože stát by následně nemusel brát ohledy na malé akcionáře,získal by větší státní kontrolu nad energetickými zdroji. ČEZ pokud by patřil státu mohl by stát zastropovat elektřinu, aniž by zastropování zatížilo státní rozpočet. Mohl by to dělat ze zisku ČEZ.

4 1
možnosti

ČEZ je sice majoritním, nikoli ale jediným výrobcem. Pokud by tak učinil, měl by na krku žalobu ostatních výrobců, kteří by bezpochyby uspěli.

0 0
možnosti
Foto

Mnohem více postavené na hlavu než zestátnění ČEZu, se mi jeví bláznovské počínání ministra průmyslu a obchodu Fialovy vlády Jozefa Síkely /kopajícího za STANaře/, proč stále musí dělat zásobovače cizí firmě?? ;-DKonkrétně polské společnosti PKN Orlen, co od roku 2004 převzala kdysi český Unipetrol s oběma rafineriemi v Litvínově a Kralupech nad Vltavou včetně všech 421 čerpacích stanic Benzina, (které nyní přejmenovávají na Orlen). Proč Síkela v rámci náplně své práce ministra české vlády shání Polákům ropu?? [>-];-O?

1 3
možnosti
Foto

Petr Šindelář Pro vaši informaci. Unipetrol získal původně Babiš, který za něj nabídl nejméně. Tehdejší sociální demokracie mu jej přiklepala, protože od něj dostala 5 milionů dotaci a ta jim pomohla smazat dluh. Babiš za Unipetrol nezaplatil a po roce jej vrátil státu. Vzal si z něj to, co potřeboval. Dohodl se s PK Orlen, že zařídí u sociání demokracie, že jej získá. PK Orlen opět nabídl nejnižší cenu a přesto jej získal. Babiš dostal za to od PK Orlen jednu miiardu a podle šetření polské policie byla vyplacena další miliarda na úplatcích, To se zametlo pod koberec. Čerpací stanice se jemnovali PK ORLEn a byly přejmenované na Benzina,Společnost MERO je akciová společnost stoprocentně držená ve vlastnictví ministerstva financí. V ČR vlastní a provozuje ropovody IKL a Družba, drží strategické zásoby ropy a je výhradním přepravovatelem ropy do ČR a její dopravy do rafinérie v Litvínově. Dále je také držitelem 5% podílu ve společnosti TAL Group, která spravuje 753 km dlouhý ropovod TAL, kterým se z přístavu v Terstu dopravuje ropa do střední Evropy (Německa, Rakouska, ČR. Mero ropu prodává PK ORLEN.

2 1
možnosti
Foto

Dobrý den, nešlo by určitě o znárodnění ve stylu komunistů. U ČEZ jsou minoritní akcionáři, které by bylo nutno vyplatit. Fakt je, že to také není nic "pěkného", ale situace, kdy stát nevlastní pro něj životně důležité energie, není rozumná. To současnost jasně ukazuje. Z bezpečnostního hlediska by tedy měla úvaha pana hejtmana velkou logiku.

15 1
možnosti
Foto

Kolik stát potřebuje energie? Nepotřebuje jí víc průmysl a obyvatelé? Takže až bude stát vlastnit energie a budou chybět rohlíky, bude stát vyvlastňovat pekárny? Stát má umožnit konkurenci, odstraňovat bariéry. Nová jaderná elektrárna nemusí být státní, stát jen nastaví pravidla, které se (a zejména stát) budou dodržovat.

1 4
možnosti
Foto

Kuba objevil po 33 letech Ameriku, něco, co věděli již komunisté. Nemysli to však vážně, dokud vládu lidé nevynesou po blackoutu v zubech, nic se nezmění!

4 10
možnosti

P64e22t64r 29M34a71n27d46a

5. 12. 2022 11:27

Chystáte se kousat do vlády, cha, cha.

1 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS