Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

A ještě jednu poznámku si pane europoslanče neodpustím. Týká se Vašeho minulého článku o těch zavřených pumpách v Maďarsku. Ono se ukázalo, že jim Ukrajina zastavila dodávky s požadavkem na vyšší platby stran tranzitu ropu z Ruska v ropovodu Družba. "Dodhodli" se. Maďaři platí vyšší poplatky a 250 benzínek už zavřeno není. Co myslíte, lžete stran Maďarska, pomlouváte Maďarsko, nemáte jen informace anebo jste Vy sám osobně či EK Ukrajině poradili, jak na Orbána. Co myslíte, jste člověk mající nějakou morálku či svědomí?

2 0
možnosti

Morálka a svědomí? Vždyť je u lidovců.

1 0
možnosti

Přečetl jsem si Váš poslední rozhovor pro média, pane europoslanče.

Stran energetické krize: „Za poslední dekády je to právě dnes, kdy je EU nejsolidárnější.“ „Celoevropské řešení je to nejlepší možné a jsem velmi rád, že o ně pan ministr Síkela usiluje. Jednání jsou zdlouhavá, ale je cítit snahu zemí se dohodnout. Jako příklad může sloužit nedávná dohoda o zastropování cen ropy z Ruska, která je vyvážena námořní cestou.“

Netušil jsem, že 200 mld eur, které Německo dá svému průmyslu, může být považováno za naplnění Vašich slov, v západním tisku se dočítám něco zcela jiného.

O kolikátý balíček týkající se ropy a plynu pane europoslanče jde? Na Rusko účinek nulový. Proč? Účinný by byl, pokud by ho dodržoval celý svět, nebo alespoň Čína a Indie. Bylo, je či bude tomu tak? Vyjádření ministra Indie pro ropu a zemní plyn k poslednímu zastropení EU a G7 „Mojí morální povinností je postarat se o našeho spotřebitele.“ „Řekl bych, že Indie se nebojí, že cenový strop ropy ze Západu bude brzdit dodávky nebo bránit toku ruské ropy.“

Nevím, jakouže to disponujete logikou. Mi z toho vychází, že Rusko chcete porazit lividací ekonomik vlastních států a Vy osobně ČR. Že Evropu na tí ropě a plynu doslova dojí USA, jste od Macrona a Scholze asi nezaslechl, a že EU doslova dojí i ta Čína či Indie asi nevíte. Já vím, Vás trápí brexit Britů a průzkumy tamních nálad, proto jste se výše uvedené problematice nevěnoval, jinak by to asi bylo opravdu na ty Bohnice.

3 0
možnosti

P45a93v46e41l 14P48o92n74e17c

5. 12. 2022 17:45

Přijde mi, že hodnotit brexit po třech letech je jako ptát se na pocity pacienta tři hodiny po jeho operaci ;-)

2 0
možnosti
Foto

Co se objemu obchodu s Německem týče, tak jsme Británii již překonali. Jinými slovy, by naším odchodem z EU obchod se všemi sousedními EU státy ne hodně, ale drasticky poklesl.

Takže kdybychom vystoupili z EU, tak bychom možná mohli obchodovat tak s opicemi v Africe.

4 4
možnosti

Poslední tři roky šla ekonomika všech do kytek. Vykládat u VB, že je to brexitem je úplně mimo. EU se to ale náramně hodí, jak je vidět u p. Zdechovského.

11 6
možnosti

Přesně tak, k prázdnému tlachání.

3 0
možnosti

Myslím si , že Britové si odchodem přidělali víc starostí než výhod a nijak to nepřispělo k velikosti UK .

5 1
možnosti

Ale prdlačku. Problémy GB vůbec nesouvisejí s brexitem, ale s politiky ražení pana Zdechovského, kteří o ekonomice neví vůbec nic. Viz blog pana Zdechovského o Maďarsku. On snad ani netuší, že ekonomické kroky Trussové vyděsili i samotné konzervativce. Proto se musela pakovat a velice rychle.

4 2
možnosti

Podle průzkumů Britové nikdy brexit nechtěli a okamžitě po referendu ho litovali.

Ale děkuji za potvrzení, že jediné, co dává na EU smysl je obchodní zóna, která navíc fungovala už za časů EHS.

2 0
možnosti
Foto

J20o28s62e27f 64B65á83r67t35a

5. 12. 2022 10:06

Oni by neodešli, kdyby ve vedení nebyly lidé s kreditem bývalých ústředních výborů.

4 0
možnosti

Pro méně chápavého co jste tím chtěl říct a také co by se stal kdyby tam "nebyly" ti lidé?

1 2
možnosti

Víte pane Zdechovský, Vy mi připadáte jako člověk, jenž politikem není, jen ho dobře živí. Probléme dnes není, zda ČR opustí EU, ale to, aby se EU nerozpadla. A zjevně netušíte, že k tomu Vy defakto odložení druhořadí politici včetně Vaší práce tam, přímo směřujete. Nejen ČR nemá jinou alternativu než členství v EU a v NATO. Jste slepý? Neposloucháte Macrona či Scholze? Bude obchodní válka s USA? Co myslíte, co je aktuální? Plané žvanění nad pseudoproblémy?

5 4
možnosti

Že ČR nemá alternativu neznamená, že EU dělá vše dokonale a nezasluhuje radikální reformu.

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS