Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Paní Vodičková, moc Vám děkuji i za všechny děti za tento blog ! V

2 0
možnosti

Dobrý den, paní Novotná, moc Vám děkuji za Vaši reakci, moc mě to potěšilo.

0 0
možnosti

E68v77i 71R84o49s34y

5. 12. 2022 23:05

Pribeh se stastnym koncem, ale stejne moc smutny. A to jsme na tom jeste skvele napr. ve srovnani s USA, kde obdoba naseho "OSPOD" uz naprosto nestiha, mnozstvi tyranych a zavrazdenych deti vlastnimi rodici je desive a pestounska pece popisovana jiz dospelymi "detmi" je casto hororova. Spravnych a milujicich pestounu nebude nikdy dost pro vsechny potrebne deti...a urady, zakonodarci... tomu evidentne casto zrovna nepomahaji. Na druhe strane, ne kazdy pestoun je pro opustene dite vyhra,nez spatny pestoun,radeji dobre vedeny detsky domov(opet z vypraveni lidi,kteri tim prosli).Kez by deti meli jenom lide,kteri jsou schopni se o ne radne starat.

1 0
možnosti

Dobrý den, paní Rosi, máte úplnou pravdu, znám také takové pěstouny, kterým bych nedala anu psa, natož dítě. Ale bohužel "nová krev" na MPSV svou koncepcí "profesionalizace" pěstounské péče a svými zákony k tomu přispívá.

0 0
možnosti

MPSV se začalo učit od Norů nebo co? Nebo nabrali lidi z OSPODů do vyšších pater úřednických?

9 0
možnosti

Dobrý den, pane Kohoute, ano, bohužel máte pravdu, dokonce na svou Transformaci péče o ohrožené děti čerpali granty z Norských fondů a jezdili tam na zkušenou.

0 0
možnosti

I73v10a12n73a 27L84a69n35c36e

5. 12. 2022 11:43

Milující rodina je nade všeVVV!!

4 0
možnosti

Dobrý den, paní Lance, ano, je to tak, a když to nemůže být ta vlastní, tak aspoň náhradní. Ale pěstounům, kteří se nechají oslovovat jako rodiče, dokonce i když přijaté děti své vlastní neznají a ti se o ně nezajímají, "moderní" pracovníci na úseku náhradní rodinné péče včetně soudců nezřídka řeknou, že selhali.

0 0
možnosti

Dobrý den, paní Dianová, moc děkuji a moc jste mě potěšila!

1 0
možnosti
  • Počet článků 26
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3548x
Jsem předsedkyní Sdružení na ochranu ohrožených dětí (www.sood.cz), které jsme založili v roce 2015.Naše sdružení poskytuje v zařízení KOALA okamžitou pomoc dětem a v rámci dalších činností pomáháme rodinám v potížích.

Snažím se ze všech sil napravovat křivdy, které se dál páchají na těch nejzranitelnějších – dětech. Je smutné, že ohrožených dětí u nás stále přibývá, že záchranná síť je tak děravá a každý další zákon, který má děti chránit, je horší než ten předchozí. Současné legislativě a jejím žalostným dopadům v praxi bych se na své blogu chtěla věnovat nejvíce.

Od roku 1990 do konce roku 2015 jsem pracovala ve Fondu ohrožených dětí, předtím 22 let na prokuratuře, později přejmenované na státní zastupitelství, na úseku ochrany dětí.

Seznam rubrik