Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

No vidíte, vy máte dva nevolitelné kandidáty podle mě z marginálních důvodů. Oba jsou ale pro mě rovněž nevolitelní z důvodů které považuji za zásadní.

Paní profesorka šéfovala Mendelově univerzitě v době kdy provozně ekonomická fakulta školy kupčila s doktorandskými tituly. Paní Danuše nám to vysvětlila, že za to může děkan, ona s tím nic nemá společného. Za druhé, je paní Danuše absolventka ASPENU, což je americká forma dřívějšího VUMLU. Absolventi se tam naučí správně myslet, řešit věci ze správného úhlu pohledu a především prosazovat ty správné demokratické principy. Že je ASPEN u nás financován miliardářem Bakalou, který na Ostravsku okradl desítky tisíc ostravských horníků je přece nepodstatné.

8 3
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
5 0
možnosti

Dal bych karmu, ale s posledním odstavcem nesouhlasím. Evidentně i já mám zkostnatělé názory na manželství a také si myslím, že máme pouze dvě pohlaví. To ostatní je úchylka, či odchylka od normálu a nemá být vyzdvihována, či jakkoli zvýhodňována, dokonce ani stavěna na roveň.

9 0
možnosti

Nerudovou budu volit z nouze,pouze ve druhém kole, proti Burešovi ;-)[>-]

3 0
možnosti

Mám to podobně, ale mrzí mě to.

1 0
možnosti
Foto

Už jsem se vyjádřil v noci, nicméně ráno moudřejší večera, takže doplním. Onen Pochod za demokracii - při vší úctě k němu - nemohl být z logiky věci apolitický, když ho svolal na sociálních sítích politik a sama demokracie je věc navýsost politická. Psal jsem o tom zde na blogu 18. listopadu, nebudu to dále rozvádět. Jen, že "apolitický" je účelová nálepka, nic víc.--- Pokud jde o sběr podpisů, sám jsem podpořil D. Nerudovou na karlovarském MFF, kde měl její tým svůj stánek, stejně jako i týmy dalších kandidátů. Vnímal jsem to jako ryze praktickou věc - nemusel jsem se pídit po tom, kde jinde bych ji mohl podpořit.

9 1
možnosti

Lubomíre (ihned po odeslání zprávy níže mi došlo, že jsme si kdysi, v dobách mého aktivného psaní, potykali), stále si dovoluji nesouhlasit. Pochod svolával politik komunální, tedy politik-nepolitik. Nicméně, i kdyby platilo to o demokracii (věci politické), pochod za demokracii nerovná se prezidentská kampaň. A k podpisům v hospodě. Je přeci rozdíl mezi sběrem podpisů v oficiálním stánku (vedle stejných stánků dalších kandidátů) a v hospodě, kam jdou lidé za účelem se navzájem poznat. Právě tyhle jemné nuance, kde co není dovolené, je vlastně OK a hloupý je vlastně ten, kdo se nechová obdobně agresivně asertivně mne trápí. Já samozřejmě (to je spíše odpověď respondentům níže) budu volit demokratického kandidáta, za kterého nepovažuji AB, ale mrzí mě, když moji kandidáti, které považuji za demokratické a naději k vybřednutí z bahna, v němž jsme, jako společnost a národ, nyní, používají stejné, z mého pohledu nečisté prostředky.

0 0
možnosti

Oni kandidáti na prvních anketních pozicích jsou stejní. Dle hesla Kdo chvíli stál, už stojí opodál, se derou hlava nehlava do všech akcí, které čpí zviditelněním.

Paní Nerudová působí jako dáma, která předbíhá ve frontě, protože její čas je důležitější než čas jiných.

V mladém věku se stala rektorkou a nyní by ráda přeskočila všechny vepřové hlavy, které se k pozici prezidenta poctivě propracovávají.

Upřímně asi bych měla volit dle vzhledu. Je to stejně relevantní parametr jako ty ostatní. :-P

9 0
možnosti
Foto

Kam vy na to chodíte.....:-/;-D

2 1
možnosti

Ty první dva důvody nepovažuji za podstatné. Kde jinde má kandidát sbírat podpisy, než v kruhu svých fandů? A jaký je rozdíl mezi tím, když se paní Nerudová zúčastní demonstrace a vrchní odborář Středula demonstruje v čele odborářů, nebo pan Babiš objíždí celou republiku pod pláštíkem volební kampaně k obecním volbám? A to už nepíšu o tom, že pan Babiš ovládá významná média (Mafra a.s, rádio Impuls), což ho v kampani značně zvýhodňuje. Ve světle těchto skutečností jsou údajné "prohřešky" paní Nerudové naprosto bagatelní. Pokud jde o to financování její volební kampaně, chtělo by to více podkladů, ale pochybuji, že by byla tak naivní a tuto ostře sledovanou záležitost nějak podcenila.

15 5
možnosti

U toho pochodu šlo o to, že vytlačila podporovatelku jiného kandidáta. ;-D

Apolitický pochod je samozřejmě nesmysl. Akorát si ho někdo ukradl pro kampaň.

Paní Nerudová mě nepřesvědčila v rozhovorech. Nejprve horlila, kdo za co může (od páté kolony po vládu) a pak to zakončila filosofováním o poučení z chyb, myšleno vlastních.

Ještě si počkám, komu fandí ČT. :-P

4 2
možnosti

Samu přímou volbu opovažuji za nesmyl. Úlitbu lidu, jakési hrátky se zábavou. Navíc, běžný občan prezidenta k ničemu nepotřebuje. Potřebuje dobré zákony k žití a podnikání. Post prezidenta svou váhu ovšem má, zažitými tradicemi. Pořád ovšem ceremoniář a reprezentant naší země. Bez pravomocí ...

Pak nespatřuji nic neobvyklého. Lid se baví a bádá. Myslím, že i čísla výzkumu sedí. Soudruh Bureš má od své divize očekávaných 30%. Pak i pozoruhodné, že Nerudová s Pavlem mají prakticky totéž. Prokazuje se zřejmé. Bureš v 1 kole zvítězí a v následném padne. Uzavře se zajímavá éra ...

Souhlasím, u každého uchazeče je možno cosi nalézt. Nikdo není bez chyb a minulosti. André ovšem všechny překonává. Skandálnější a kontraverznější osobu v ČR nespatřuji. Má ovšem jednu výhodu - jasnou čitelnost, motiv. Dojít si pro 5 letou imunitu beztrestnosti. Program úsměvně zajímavý. Evidentně pro mnohé lákavý. Řízen svým oddělením reklam - tomu podřizuje vše. Vsadit na nespokojenost a většinovost. Tak odpovídat na všechna témata. Od manželství, přes válku a cokoliv jiného. Jinými slovy - O jeho skutečném, lidském profilu a názorech nevíme absolutně nic. Snad to, že "Co je dobré pro mne - Je dobré pro ČR". V tomto světle jsou zbylí kandidáti i s chybami, naprosto křišťáloví ... ! :-)

12 3
možnosti

O jeho lidském profilu toho naopak víme než dost. Sebestředný a prolhaný sociopat, kterému záleží jen a pouze na sobě samém. Všechny jeho sliby jsou podvodné. Bohužel prosťáčci na to sedají jak vosa na med.

6 1
možnosti
Foto

Ja som zvedavá, vlastne koho si zvolíte, ako to vlastne dopadne, veľa o tom diskutujete i v médiach ale aká je Vaša súčasná spoločnosť a čo preferuje tá väčšina sa vlastne ukáže až po voľbách a výber bohužiaľ veľký nemáte...

0 0
možnosti
Foto

To je těžké, Janka, já myslím, že výběr je docela slušný. Problém je, že voliči, lidé nedokonalí, by chtěli paní nebo pana dokonalého.

Mají nároky, které by sami nesplnili ani náhodou, ale od jiných je vyžadují. :-) A pak si zvolí Zemana s Babišem!!;-D;-D;-D

12 3
možnosti

No, kdyby se kandidáti měli ke každým kecům vyjadřovat, tak by musel 1 den mit 60 hodin.:-(

3 0
možnosti

kecům? Mimochodem, nejsem jediná, koho její postavení v čele pochodu pohoršilo. A kandiáti by se měli vyjadřovat ke svým prohřeškům a pokleskům. Tak to v politickém světě, kde platí skutečně demokratické principy, běžné. Máte pravdu, u nás ne. U nás se tato politická kultura vytratila.

4 0
možnosti
Foto

Na každém z kandidátů najdeme nějaké to smítko. Ale kandiduje i Andrej Babiš, který stojí jako obviněný před soudem a v čase konání voleb bude možná už i odsouzený. Kandiduje i Denisa Rohanová, která je zadlužená, v exekuci a která předložila podpisy poslanců z minulého volebního období. Toto bychom neměli zapomínat.

7 1
možnosti

Souhlasím s vámi. Měla jsem za to, že jsem srovnáním (jinotajným) s AB jeho nevolitelnost pro mne zdůraznila. DR vůbec jako kandidátku nevnímám, proto jsem v titulku napsala o DN, že je jediná skutečná kandidátka. Rozhodně mám na paměti, koho nevolit=kam by naše republika neměla směřovat, ale na druhou stranu, volba by neměla být pouhou eliminací zla. Volba by měl být výběr toho lepšího. A tím je pro mne, osobně, generál. Jsem si vědoma, že to má každý jinak. Ale tak to mám já.

0 0
možnosti
  • Počet článků 334
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1785x
Jsem máma 3 dětí dvou generací. Chci psát o všem, co mne přiměje k zamyšlení, nadchne či rozhořčí. Jsem učitelka i věčný student. Miluji svou rodinu.