Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výborně Hornere. Kolaborant a placený ruský troll Heřman ti dává palec navrch. Kam víc už můžeš klesnout?

1 1
možnosti
Foto

Zdravím Zdeňku, sám jsem několik blogů tématu pokryteckého vidění věcí ve světě napsal, Sýrie je zvlášť výživné téma. Nicméně z Vašich blogů mám skutečně dojem , že navíc děláte občas Putinova obhájce i u věcí, kde by se to dít nemuselo, protože jsou zjevné a svědectví účastníků si u nich najde kdo chce dost i v reálu....

1 1
možnosti

Jo každý chceme mír. Nikdo nechce aby bomby padaly na jeho domek nebo panelák. A přece se to děje na Ukrajině. A je vidět že Češi mají strach. Už nadávají na Ukrajince už je posílají zpátky ba Ukrajinu nechtějí válku.

Jo jenže v 1938 roku též lidé měli strach a ustupovali a ustupovali až je to stalo moc.

0 0
možnosti

Kurdové si vlastní stát zaslouží a jednou ho snad budou mít. Také mi vadí, že byli jaksi obětováni v zájmu vyšších cílů. Ale úplně obětování snad nebyli, dle zpráv v ČT 1 Američané prohlásili, že nepřipustí útok Turků na Kurdy v severní Sýrii. Tak uvidíme.

2 0
možnosti
Foto

Nechci hodnotit rozhodnutí zůstat stranou spravedlivého boje a podvolit se Hitlerovi. Jen chci říci, že takové rozhodnutí přineslo také spousty obětí. A nejen z řad židovského obyvatelstva. Zbrojní průmysl svištěl na plné obrátky pro Říši, která likvidovala s naší pomocí ty, kteří se nepodvolili a vedli ten spravedlivý boj. Že ale je ten svět pořádná bramboračka, není-liž pravda?Jako by bylo někdy těžké vyhnout se špatným rozhodnutím a kompromisům. Jako by člověk jako zivočišný druh byl stále tím komplikovaným, ohebným, nevyzpytatelným savcem, který často neví, kam se vrhnout, aby se cítil dobře a nemusel bojovat s vlastním svědomím nebo si nemusel vší silou něco nalhat, aby se tou bramboračkou nezadávil. Není snadné přežít v těžkých časech bez dilemat. Donášet Gestapu a doufat, že se to nikdo nedozví , nebo být hrdinou . A nebo se snažit vyhnout se krajním možnostem a nějak to překlepat. Evropa také tápe, kličkuje, přehodnocuje. Je plná rozmanitých lidských savců. Vzpomněl jsem si na piseň Vlasty Třešňáka Madam Praha. " Umí nás opít a zkazit náladu. A jen to jak tam stojí, nahá , s hlavou zvrácenou dozadu, jenom to nás rozpláče. Madam Praha, cuchta z předměstské pavlače , jak žehlí zaprané prádlo...."

0 0
možnosti

J57a63n 65R13á34ž

3. 12. 2022 16:05

S podporou Kurdů z PKK bych byl hodně opatrný. Jejich metody boje mají jednoznačně teroristické rysy. Stejně, jako Turky v jejich postupu proti PKK, by měla EU podporovat i Izrael v postupech proti Hamásu. Selektovat teroristy na hodné a nehodné jen na základě osobních sympatií ke státu na který je teror zaměřen, je špatné.

2 0
možnosti

"Existují pravidla nebo ne? Je terorismu volná kategorie obvinění kohokoli nepohodlného?

Zdroj: https://horner.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=794986

vs

"...Strany kurdských pracujících (PKK), kterou Ankara i Evropská unie POVAŽUJÍ za teroristickou organizaci.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/svedsko-turecko-vypovezeni-clen-pkk.A221203_134009_zahranicni_pitt

1 0
možnosti
  • Počet článků 824
  • Celková karma 22,15
  • Průměrná čtenost 972x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik