Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PZ

jen pro ilustraci co je 20 mld, "rouškovné" které málokdo ze seniorů na nákup roušek použil, přišlo státní pokladnu na 13 mld, a nikdo hlady neumřel, i když se dá říci, že se to "prožralo, takže ani 20 mld, které jsou investicí do obrany nejsou problémem, ale chápu, že je to úderné sdělení

6 0
možnosti
LT

Ach jo. Tak teda začneme.

"Jestliže pak Boeing – výrobce zmiňovaných vrtulníků – své stroje 60 let modernizuje, pak téže cti se dostává i ruským mašinám. Navíc taková drobnost: americké stroje má ve výzbroji 19 zemí světa, ruské 45."

Jistě, a v těch 45 zemích je započítána například i ČR, Ukrajina, Pobaltské země a další, které prostě zatím neměli prostředky na to se té techniky zbavit. Nezlobte se autore, ale to je údaj, který je prostě trošku podpásovka, protože v mnoha zemích sice je ruská technika ve výzbroji, ale dávno už se nepočítá s jejich dalším provozem. Co se týká modernizace, pak si troufnu říci, že přece jen ta americká bude o něco dokonalejší, než ta ruská. A to teď neberu nijak ideologicky, politicky, pouze konstatuji technická fakta.

Duhá věc. Ano, Chinook už je poněkud zastaralý stroj, ale...

Ale je také faktem, že jeho nosnost je dvojnásobná oproti například stroji Mi-17. Já osobně bych tedy místo Chinooku preferoval CH-53E Super Stallion, který je přece jen konstrukčně o 11 let mladší, ale navíc má ještě vyšší nosnost než Chinook. Ve srovnání s vrtulníky Mi-17 je jeho nosnost navíc téměř trojnásobná.

8 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
Foto

.... a vy myslíte, že budeme kupovat stroje šedesát let staré???

6 0
možnosti
JD

Předpokládám, že pan Ďuran myslí zmodernizované.

To ovšem napadne asi tak 99% čtenářů.

2 2
možnosti
  • Počet článků 404
  • Celková karma 26,94
  • Průměrná čtenost 1473x
Je mi 61 let. Dívám se a občas i vidím.

Seznam rubrik