Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R^ ,,Oblíbené" praktiky čistek ve vlastním stádu s cílem jasným. Strachem a terorem si upevnit moc. Dodnes ještě žijí pamětníci. Je až tragikomické, že Rejcin i Slánský byli kom v šedesátých letech plně rehabilitováni, a vše bylo svedeno na kult;-)

1 0
možnosti

To že stále existují lidé kteří adoruji ten režim je hnus. Například pomníky pohraničařům kteří stříleli po vlastních lidech by vůbec neměly existovat.

0 0
možnosti
Foto

Je téměř neuvěřitelné, že v trestním řízení vedeném na základě zcela zjevně nesmyslného obvinění, a to před soudem, který má k nestrannému posuzování hodně daleko, padne spravedlivý rozsudek. A přesně to se před těmi sedmdesáti lety stalo. R^

4 0
možnosti

však se také vžilo : " .... co slovo to lež, co čin to zločin"

2 0
možnosti

Doznání jsem přečetla s odporem k té nesmyslnosti, ale nikdy jsem nepochopila, že po vyreklamování Londona francouzskou komunistickou stranou oba manželé odjeli a do smrti zůstali komunistické ideologii věrni.

9 0
možnosti
Foto

Zejména po r. 68 se KS Francie a Italie s tou sovětskou i naší poněkud rozkmotřily. Některá čísla listu Unita (KS Italie) se tu nesměla distribuovat, viz http://www.nebakov.cz/obrazky/unita1.jpg

Mezi tím západním pojetím a sovětským byl jistý rozdíl. :-)

1 0
možnosti

Zasloužená karma :-)R^

4 0
možnosti

Tak systém semlel vlastní budovatele. To se stává. Líto mi jich není. Lituji ty ostatní, kteří se nechtěli podvolit a skončili na popravišti nebo na roky v kriminále. Naše babi dostala 7 let. Nechtěla vstoupit do JZD jako zářný příklad pro ostatní.

8 0
možnosti

Říká se, že člověk by měl litovat každého zmařeného lidského života.

V případě kdy vrazi vraždí vrahy mně to nějak nejde. :-(

8 0
možnosti

Poměrně jasný důkaz jak se vždy, podle soudruhů, krásná myšlenka komunismu, nějak zvrhne

7 0
možnosti
Foto

Ako vždy výborne zhodotená téma.R^

6 0
možnosti

R^ R^ A jak správně říkáte níže v diskusi - "Mnohem více líto by nám mělo být té řady popravených sedláků, vojáků, hrdinů odboje, duchovních atd., kteří se s komunismem nikdo neomočili."

13 0
možnosti
  • Počet článků 974
  • Celková karma 35,65
  • Průměrná čtenost 2562x
Idealista, který věří, že lidé jsou v podstatě slušní. Nejpodstatnější jsou lidské vztahy, vše ostatní je pomíjivé.

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené blogy

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám