Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zasloužená karma :-)R^

1 0
možnosti

R^R^R^R^R^R^R^

Plně se s Vámi ztotožňuji! Putin kapitulaci odmítá a posílá další mladíky na smrt. Kapitulace Putina a mírové urovnání vztahů je možné, až Rusové opustí Ukrajinu a uznají její celistvost v hranicích před přepadením Krymu! To je všem myslícím jasné!

Jan Lipavský je obdivuhodně zkušený, vyrovnaný a spravedlivý. Je nad věcí, jako by mu byl Ježíš z Nazaretu blízký!

Zaráží mne pátá kolona Putinova u nás, která je podrobena narativu ruské desinformační hybridní války. Prý k ní patřili i Klaus a Zeman. Ale určitě k ní patří Tomio Okamura a jeho SPD, kteří odmítají vyzbrojování Ukrajiny, aby co nejdříve Ukrajina padla do rukou Putina. Ale tají nám, že po ovládnutí Ukrajiny Putin půjde do Pobaltí, na Slovensko, do Polska, do Čech..., protože chce vybudovat Velikou Rus sahající od Lisabonu až po Vladivostok! Andrej Babiš je chytřejší, se svojí partou ANO s tímto postupem také počítá, ale netroubí to do světa jako Okamura! To neznamená, že oba hoši se svými podřízenými nás neohrožují!

:-)

2 1
možnosti
Foto

Všímám si, že se v diskusi s notorickou umanutostí opět objevuje ta jakoby až rituální povýšená uštěpačnost - klávesnicoví bojovníci, pohodlný boj z vyhřátého obyváku. Nikdo ale Ukrajinu nevybízí a neradí jí, aby dál bojovala. Ukrajina si jen zaslouží, aby její vůle se bránit byla respektována.

Připomíná to tu urputnost ruské propagandy, která opakuje obludné lži v předstíraném blbství, které jedny straší a jiné zlomí k osvojení si produkovaných bludů jako relevantních pravdivých informací.

2 0
možnosti

To je nesmysl. Ke kapitulaci Ruska by bylo nutné, aby ukrajinská armáda došla do Moskvy, nebo ještě lépe Rusko dobyla. Nic takového není a nemůže být ve hře. Nejzazším možným úspěchem Ukrajiny je, že by ruskou armádu vytlačila ze svého území, dál by se ale z geopolitických důvodů za ní nemohla vydat. To se ale z pohledu možného nabrání sil Ruskem od uzavření příměří nijak neliší.

Otázka tedy zní. Napadl by znovu Putin Ukrajinu, kdyby věděl, jak se válka bude vyvíjet, na jaký odpor narazí? Podle mě ne. Nemůže ale přiznat prohru, přiznat, že to vše bylo zbytečné, že selhal. To raději obětuje statisíce životů při protahování války, kterou už dnes asi nemůže vyhrát. Ani Zelenskyj ale nemůže kývnout na ztrátu ukrajinského území. To by mu doma neprošlo. Jediné řešení, které je reálné, je takové, jež budou obě strany moci vydávat za své vítězství. ...nebo alespoň za plichtu. Tím řešením je příměří dočasně uznávající jakési status quo, kdy budou obě strany předstírat, že v budoucnosti, až bude situace příznivější, budou výsledek revidovat. Před půl rokem by to asi znamenalo, že Rusko opětovně Ukrajinu napadne, až nabere sílu. Dnes už ale zná cenu, i to, že výhra není samozřejmost. Je dost možné, že Rusko si bude chtít napravit reputaci a někoho napadne, ale nebude soupeře už volit tak lehkovážně.

2 0
možnosti

Status quo může být znán, až Rusáci vypadnou z Ukrajiny a zaplatí válečné reparace! :-)

3 2
možnosti

J51o59s31e40f 33N84i70k54l

3. 12. 2022 11:47

Putin dělá jen to co jsme provedli Srbům, kteří nakonec kapitulovali a rychle se zase "postavili na nohy"... zaslouží obdiv...

0 4
možnosti
Foto

Další, který lituje, jak zlé NATO vybombardovalo naši Jugošku. Ale kvůli čemu, to už pan Nikl zapomněl. A i před soud ty nebohé Srby hnali!

5 4
možnosti

Pokud obránce nemá sám sílu (zbraně) bojovat s agresorem - nerozhoduje on ale ti, kteří mu ty zbraně dají nebo nedají. Ve světle vývoje znamená to co (nejen vy) navrhujete je to boj do posledních ukrajinského vojáka. To bude hořké "vítězství přesně jak píše pan Nikl.

3 2
možnosti
Foto

Přesně jak píšete.

Pokud by teď došlo k nějaké dohodě o zastavení bojů, tak by v podstatě došlo jen k "zamrznutí" konfliktu a dříve nebo později by se válka opět rozhořela.

Nemluvě již o tom, že jediná možnost v současnosti je aby se Ukrajina vzdala části území za to, že Rusko přestane bojovat. A to je prostě jen další Mnichov.

2 0
možnosti

J83o18s14e11f 80N31i51k89l

3. 12. 2022 11:17

"Ano, příměří nebo kapitulace v tomto případě není možná. Je potřeba bojovat tak dlouho až na jedné z bojujících stran padne a vykrvácí poslední voják "

1 5
možnosti

Problém je, že Putin kapitulovat nebude.Přišel by o moc, a jak je v ruském prostředí časté, zřejmě i o život, přičemž mám takový dojem, že se děsí spíš toho prvního.Dokud bude naživu, válka neskončí.Bude ochoten zničit celý svět, než aby přiznal porážku.

3 1
možnosti

Nebude tam věčně, ale nevypadá to že by po něm přišla nějaká glasnost a perestrojka. I z takového nevojáka a nekágébáka Medveděva se vyklubal ... Ano, ideální je Rusy vyhnat, udělat nějaký novodobý norimberský proces, zavést tam "demokracii", když budou poslouchat tak Marshallův plán. To ale může být pohádka ...

1 0
možnosti

Dokud se neválčí u nás, můžeme udílet knížecí rady. Taky se přidám. Žádné příměří, Ukrajinci musí dovést Rusko ke kapitulaci. Což znamená obsadit Moskvu a donutit vládu k reparacím.

Cokoliv méně znamená porážku. Určitě to zvládnou, složíme se jim na další tank.R^[UA]

PS: kdyby se mělo válčit u nás, titíž klávesnicoví válečníci budou fandit naší armádě z azylu. Máme s tím historickou zkušenost, Masaryk, Beneš.;-)

2 0
možnosti

Navíc takto se válčit nedá. Je to jako kdyby v hokeji mohlo Rusko využívat plně pravidla - útočit, bránit, pálit a Ukrajina - vpodstatě - jen se bránit na vlastní polovině hřiště. Nemůže bombardovat Moskvu jako ve WW2 spojenci říši.

0 0
možnosti
  • Počet článků 132
  • Celková karma 18,67
  • Průměrná čtenost 575x
Jsem kazatelem Církve bratrské, ženatý, mám čtyři dospělé děti. Kromě mých pracovních povinností, se zajímám o otázku cizinců a o osoby na okraji společnosti.

Seznam rubrik