Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Je to bordel, lidi si volí, jak se jim zachce.

1 0
možnosti

Tak ono nebýt "podrazu" spolustraníků, mohl Miloš Zeman strašit na postu prezidenta už v roce 2003, kdy ještě nebyla přímá volba.:-)

3 0
možnosti

R^

Opakovaně mám chuť volit roajalisty! Království s osvíceným králem by možná bylo lepší než postkomunističtí lháři a mstiví nenávistci!

:-)

4 0
možnosti

To by sice bylo, ale je tu kardinální problém: kde sehnat osvíceného krále? A až zemře, kde najít dalšího?

0 0
možnosti

Tak hlava státu je všech zemích na světě. Mimo monarchie má prezidenta každý stát na světě, i ve Švýcarsku, kde je spíš taková rada, tak vždy jeden z nich vystupuje jako prezident, nevím, v čem by si naše republika pomohla, kdyby jako jediná na světě neměla hlavu státu. :-/

2 0
možnosti

P41e23t78r 53L75o79r93e58n79c

2. 12. 2022 20:22

Jeden člověk na Hradě (zvolený snadno zmanipulovaným davem, jenž nemá čas, sílu nebo mentální schopnost opatřit si všechny relevantní informace) se z "jistého zahraničí" dá snadněji a spolehlivěji "ošéfovat" než 200 poslanců a 81 senátorů.

Poslední naši "prezidenti" byli jen nadbytečnou a zlomyslnou šaltpákou v ruce darebácké cizí mocnosti strčenou do slábnoucího motoru naší demokracie. Přímá volba prezidenta nebyl omyl, ale úmysl zvenčí...

Nepsáno pro http://www.blahosfera.cz ;-)

5 0
možnosti

Ano, jen přímá volba umožňuje volit služebníky jiných velmocí! Mají v Kremlu svoji složku? :-)

0 0
možnosti

Souhlas. Pouze bych k tomu ještě přidal ty pouze vlastními rodinami a příbuzenstvem volené senátní politické zkrachovalce.

1 1
možnosti

Pane autore,

pokud to myslíte vážně, a já věřím, že ano (jsem m.j. téhož názoru), pak by bylo na místě logicky doplnit, že je třeba zrušit nejen úřad prezidenta státu, ale celý dosavadní, už dávno vyčpělý systém a nahradit ho novým. Takovým, ve kterém se naprostá většina lidí bude cítit zcela svobodnými bytostmi, kterým nebude pár "vyvolených" řídit jejich profesní a soukromý život, protože nic takového dospělý, zralý a zodpovědný člověk nepotřebuje.

1 2
možnosti
Foto

NASTÁVÁ. Vánoční čas. Lze psát i přáníčka vánoční. I Ježíškovi. Nebo, alespoń na blogu. Oněch přání jistě mohou chopit se i zákonodárci. Pokud budou i v jejich zájmu. Tedy, v jejich většinovém;-)

0 0
možnosti
Foto

Vzpomínám, jak jsem kdysi ve školních třídách vídal obraz s portrétem a nápisem: Antonín Novotný, 1. tajemník ÚV KSČ a prezident republiky. Jako dítě jsem nechápal, proč je tam napřed napsáno "1. tajemník ÚV KSČ" a teprve potom "president republiky". Až později jsem pochopil, že ta prvně uvedená funkce byla tehdy významnější.

5 0
možnosti

I11v36a20n 17M30i37n76á17ř

2. 12. 2022 18:34

Mně jen velmi vadí, že po třech desítkách let, těžce nabyté demokracie, má nezanedbatelná část veřejnosti snahu - zvolit do čela státu - dva prokazatelné komunistické zaprodance.

V 50. letech zde komunistická strana rozpoutala teror - srovnatelný jen s předválečnou diktaturou fašistického Německa. To sice převážná většina našich občanů ví, ale již ho nezažila na vlastní kůži. Vzpomínky na Husákovskou éru jsou mnohdy naší nejmladší generaci interpretovány a zúžovány jen na jakousi obecnou nesvobodu - nedostatek čočky a toaletního papíru. Jen připomenu, jak i po relativně uvolněné atmosféře 60.let, neváhala KSČ po vpádu okupačních vojsk SSSR - znovu rozpoutat atmosferu strachu a dusna. Stranické čistky se zdaleka neomezovaly jen na vlastní řady, ale paralyzovaly celou společnost. Dehonestován a zbaven sebemenší vedoucí pracovní funkce - byl každý občan, nesouhlasící se "vstupem" sovětských vojsk na naše území.

Rok 1968 byl pro naprostou většinu zastánců marxisticko-leninské ideologie naprostým zhroucením celoživotních představ a .. krutého prozření !! Mnohdy to byli poctiví lidé, nesoucí si svá sociální traumata již z první republiky. Vstoupit po "osmašedesátém" do KSČ bylo poté již jen aktem - vědomé zištnosti, nebo kariérismu.

Přesto je možné některé lidi pochopit. Třeba ty, kteří se takzvaně "obětovali", aby nebyli svým dětem překážkou ve studiu, nebo lidi, kterým by bylo zcela znemožněno vykonávat vlastní profesi.

To však není ani v jednom ohledu případ trestně stíhaného komunisty a bývalého agenta stb Babiše - stejně tak jako u kovaného straníka a předsedy KSČ na svém působišti, generála Pavla. Tito pánové neměli a nemají sebemenší zábrany profitovat z obou režimů - přestože byli aktivními členy strany - která zničila a otrávila život - celým dvěma generacím !

4 1
možnosti

Byl jste (ideálně ještě za komoušů) na vojně?

2 0
možnosti

Jestli mohu přidat svůj názor, já bych ještě zrušil post premiéra. To je taky pěkná řádka různých kašparů, ten předchozí dokonce dělal celému státu mezinárodní ostudu. A když zrušíme i senát, anarchokapitalisti začnou bouchat šáňa. Ale jen krátce, než se tady toho zmocní nějaký despotický diktátor.

1 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS