Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Cítíte to dobře, pane Merto. Už jsem tu upozorňoval, že finanční analytik není totéž, co národohospodář. A tak NERV,složený výhradně ze členů té bankovní sféry (finančně analytické), paní Šichtařová, apod. vedou pozornost svých čtenářů výhradně ve směru účetnictví. Černá a červená čísla. Ne že by tu dílčí pravdu neměli – stran tisku peněz ve vztahu k inflaci třeba. Ale všimněte si, že zásadně nemluví o příčinách, které způsobují západní, evropští a čeští politici doslova napřímo. Politiky vyvolaný nedostatek plynu, ropy. Nebo politici EU, kteří přímo vyvolali ony výstavní špice energetických burz. NERV skutečně nenavrhuje nic jiného než tupé škrty. Nárohodospodář by se staral ve svých návrzích o odstranění příčin inflace. Nejen té jedné a jen účetně – to je totiž to tupé škrtání. . No, kdo by tomu nerozuměl, nejsou peníze, musí se škrtat, a tupě škrtat. Pan Kučera na mne bude nejspíše reagovat s tím, že konspiruji. Nu, ono si stačí přečíst rozhovor s Oskarem Lafontainem v německých Deutsche Wirtschaftsnachrichten, kde o politické ekonomii Evropy dneška sděluje vše podstatné. Ovšem zdejší experti, netušíce, že podléhají efektu tzv skupinovému chování lidí. „moudře“ doslova papouškují, to, co slyšeli v televizi. A stále stejná jména s novými – stejného intelektuálního kalibru. Stačí si přečíst mnohé experty v této diskusi. Oč menší znalosti, o to větší sebevědomí. Tak už to holt mezi lidmi bývá.

7 0
možnosti

Děkuji za důvěru. Paní Šichtařová a směr výhradně účetní, no nevím, aby se jí to nedotklo. Já vás potěším, vím který politik způsobil nedostatek plynu v Evropě. Je tu jeden, který zařídil prázdné zásobníky a utáhl kohoutky. Proč je utáhl je také jasné, civilizovaná Evropa se nevybodla na Ukrajinu. Bedlivě studujete Oskara Lafontaina (Die Linke), ale zprávu NERVu asi jen z poloviny. Jestli máte nějaký moudrý nápad tak sem s ním, jsem zvědav.

1 0
možnosti

Možná vám to nikdo ještě neřekl, ale cokoliv se vyplatí ze státní kasy si financujeme "ze svého". Teda kromě toho co dostaneme z EU nad rámec našich odvodů, to nám dávají darem hlavně němečtí poplatníci. ;-)

3 0
možnosti

garantem evropského-na dluh!

0 0
možnosti
Foto

Nemusí to být na dluh, existuje spousta možností, kde šetřit, kde navýšit příjmy, některé jsem vyjmenoval. Jenže to by pětikoalice musela šáhnout i do peněženek svých voličů a firem, které je podporují, takže jednodužší je oškubat zaměstnance, důchodce, kteří bydlí v nájmech, nic nečerpají atd.

2 1
možnosti
Foto

Nejen vládní, každá sebechvála smrdí.

0 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
5 2
možnosti

Správně, důchody jsou sice na +- stejné úrovni vzhledem k průměrnému platu už skoro dvacet let ale ten poměr je špatný. Měl by být tak 10 % a valorizován by měl být ... nikdy. V době konjuktury je třeba šetřit a v době recese na ně není, to dá rozum. Navíc i ty naše platy jsou nějak zbytečně vysoké, vyspělá Evropa je na tom mnohem hůře než je naše přejídání. Babiš u nás zavinil nízkou produktivitu práce už od roku 90, vymyslel dotace a vnutil je EU.

Důležité je mít co nejbohatší stát a co nejchudší obyvatele, stejně utrácí za hovadiny , lůza jedna.

Takhle nějak to myslíte, nebo jsem na něco zapomněl?

11 2
možnosti
Foto

Pane jaký je rozdíl meti tržní ekonomikou a liberální ekonomiku, mezi vládou a liberální vládu. Když tyto výrazy používáte určitě víte, jaký je mezi nimi rozdíl. Děkuji za vysvětlení.

1 0
možnosti

Co kdyby jste nám je vysvětlil vy, jako samozvaný vykladač vládní politiky? Pojem liberální totiž používá vláda, když mluví sama o sobě. Takže vysvětlení je spíše na vás.

4 1
možnosti
Foto

Jako důchodce říkám, že důchody rostou až zbytečně moc. Růst důchodů by se měl zpomalit, tak jak to navrhuje vláda.

4 2
možnosti
  • Počet článků 270
  • Celková karma 31,72
  • Průměrná čtenost 1987x
Mediální prostor je plný zajímavých názorů, ale možná v něm chybí ten můj.

Seznam rubrik