Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Je to velmi jednoduché. Stačí se podívat, kolik byl průměrný plat na Slovensku když přijímalo euro a kolik v Česku a jaký byl rozdíl tehdy a dnes. Euro ani náhodou. A to pominu makroekonomické ukazatele, jako státní dluh, zahraniční investice atd. Musíte hodně hledat, abyste našli něco, v čem se nám SK přiblížilo. Autor blogu je takovej vytrvalej, že by se mohl stát i ministrem. Ale Eurostat je sfiňa.

2 0
možnosti

Důkaz o tom, že přijetí Eura neznamená zdražení. Nejdůležitější je trefit správný kurz pro přepočet měny, zmýlená na jednu nebo druhou stranu může mít ohromný dopad do hospodaření hlavně firem s vysokou obrátkovostí, které nemohou čekat až si trh "sedne".

Nejlepší čas pro změnu je konjunktura, tu poslední Babiš prokaučoval, musel by stopnout dárečky vlastním voličům. Další bude až skončí putinova éra strachu v Rusku a zahájí se obnova Ukrajiny, držme si palce.

0 0
možnosti
Foto

Veľmi zaujímavý článokR^

0 0
možnosti

Pokud bude Fiala u kormidla tak budem mít za chvilku Hřivny ;-);-);-);-);-);-)

0 0
možnosti
Foto

Ovšem vexláci a penězoměnci mají strach oprávněný, na proměnlivém kurzu se dá pěkně narejžovat.

0 0
možnosti
Foto

V Polsku není euro a je tam levněji a bude i po obnovení daní z potravin. V Německu jsou potraviny levnější a platí se tam eurem, ale zase zaplatí více za nájem nebo koupi bytu. Tak kde je problém? Asi u nás a eurem to nebude. Hlavně, že to máte pěkně v tabulkách.

5 0
možnosti

V tabuľkách je vyvrátený český mýtus, že po zavedení eura všetko zdražie.

0 0
možnosti
Foto

Ale no tak. To je situace tak zlá, že musíte fakta barvit na růžovo?

Jediná poznámka: V tabulce "Roční inflace v %" uvádíte pro rok 2021 v ČR hodnotu 3,84, jenže to je hondota PRŮMĚRNÉ inflace, přičemž roční hodnota inflace (stejně se vykazuje po celý tento rok) byla 6,6%. Přešla mne chuť číst další pasáže. Myslím, že jste svému záměru poskytl skutečně medvědí službu.

1 0
možnosti

Souhlas. Je to silně tendenční článek.

0 0
možnosti

Je to více otázka politická než ekonomická. Ale i zde je trend jasný a vývoj neúprosný. Tak jako dnes po mnoha promarněných letech začínáme budovat vysmívané obnovitelné zdroje energie, budeme pozdě, ale přece přijímat Euro.

0 2
možnosti

Nesmysl.

Co nás vychází draho je New Green Deal a zbabělost vládnoucích politiků.

Jestli vyrábíme elektřinu nejlevněji v EU a distribuujeme ji domácnostem a firmám nejdráž v EU (měřeno paritou kupní síly), není to Euro, co by to dokázalo změnit.

A inflaci máme díky cenám energií a následně všeho rekordní. Aˇt už to srovnáváme se zeměmi Eurozóny nebo s Polskem, které Euro nemá taky.

5 1
možnosti
Foto

Nechápu, když je EU tak dobré, tak proč bankéři nás před eurem varují. Mít dnes euro, tak podle bankéřů zažíváme daleko horší inflaci než dnes. To je logické. Je to naše měna a můžeme si s měnou dělat to, co je pro nás nutné a ne jako euro,které se řídí podle nejsilnější ekonomiky a to podle Německa. To, co je výhodné pro Německo nemusí být výhodné pro nás.

6 1
možnosti

"...a ne jako euro,které se řídí podle nejsilnější ekonomiky a to podle Německa..."

Ďalší ktorý nevie ako funguje eurozóna.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS