Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TG

T88o50m42á12š 59G48a89y20e83r

30. 11. 2022 18:32

R^Přikrmujeme ptáčky slunečnicovými semínka a pozoruji rozdíl mezi etiketou „stolování” sýkorek a vrabců. Sykorky popadnou semínko a odletí, ale vrabci se k jídlu v klidu „posadí”.

3 0
možnosti
MB

Tak jsem si se zájmem prohlédl vrabce! Kdysi, naprosto běžný návštěvník dětského krmítka. Doba sbírání chroustů do krabiček. Romantiky, kdy kolem chajdy létaly světlušky. Vrávoravým od táboráku svítily na cestu. Opravdu, zmizelé dojmy. Kde nyní vlastně jsou ... ?

Pobádal jsem, potvrdilo se zřejmé. Jako daň za současný způsob života a zemědělského hospodaření. Pochopitelně jde o chemii - pesticidy. Podobně, o novou zaizolovanou výstavbu - RD zejména. Podpůdní prostory, všeliké škvíry prostě zmizely. Stejně, jako chování domácího zvířectva, na čemž se právě ti vrabčáci přiživovali. Mj., i já zvažoval chov slepic. Nakonec blízké Polsko se sníženou DPH zvítězilo ...

Rodičové bydleli v tkz. Dvouletkách, 4 partaje. Sklepní prostory a hlavně mega půda. Dodnes se usmívám - Nahoře ve výklenku jsem si zřídit tajný úkryt - klubovnu! Nebyl jsem sám, vrabčáků všude plno. Ulici jsme strážili společně :-) Spodní část? Zase ti zmiňovaní chrousti ... ..

2 0
možnosti
JT

Před barákem máme vrabčáky v houštině. Pravda je, že nejsou tak běžní jako dřív.

1 0
možnosti
  • Počet článků 1077
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 556x
Mám rád život a přirozenost. Víc je pro mě být, než mít. 

Tento blog jsem se rozhodl ukončit. Nezáleží na mě, jak dlouho tu ještě bude. Najdete mě:

https://www.tichy-blog.cz/

web: https://www.tichaci.cz/

email: tichy.jan.bnj@centrum.cz

Děkuji za přízeň, kterou jste mi zde věnovali.

Seznam rubrik