Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

S kritérii by nepolemizoval zdají se mi přiměřená a správná. Problém je ve výpočtu podle vzorce na MVČR, na to je zákon 275/2012 Sb, a výpočet řeší § 25 odst 4. 5. a 6. Prostě MVČR nemá dost času provést kontrolu všech občanů podepsaných na petici a tak je vymyšlena statistická metoda. Do jisté míry tedy hraje v tomto výpočtu roli náhoda. Proto jsou ty pochybnosti, nevěříme institucím a myslíme si, že je možné náhodě tak trochu pomoci. Přitom v dnešní elektronické době lze například vytvořit registr, kde by proběhlo ověření podporovatele kandidáta ihned při odevzdání hlasu. Podporovatel by věděl, že jeho hlas nepropadne, kandidát, že je hlas v pořádku a MVČR by odpadla práce s počítáním a ověřováním. Vývoj aplikace a zabezpečení dat je pouze technický problém, který lze vyřešit pokud do toho nebudou moc kafrat politici.;-)

2 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
3 0
možnosti

Nespokojený kandidát se může obrátit na soud.

A co se týče toho sčítání chybových hlasů v předchozích volbách, to nebyla chyba komise, to byla chyba zákona. Komise jednala přesně podle něj.

0 0
možnosti

Podmínky byly stanoveny, myslet si můžeme co chceme. Určitě je těžké sehnat 50.000 podpisů. Zejména, pokud se má uvedený prokázat OP. Pokud je sběrem někdo pověřen za prachy + snad se i ulovenému něco dá? Reálný předpoklad - na problém je zaděláno . Dej mi prachy a neotravuj ...

Vlivem Vašeho blogu - Poprvé jsem vstoupil na stránky Aeronetu. Děkuji, myslím, že bývalý satirický Dikobraz by měl konkurenci. Píší to tam jasně! "Byl vydán příkaz". Do druhého kola se nesmí dostat gigantové - Janeček a Babiš. Vážně je to hrůza. Matka země a otec slunce nebude mít zastoupení ! :-)

0 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
2 0
možnosti

J36a92n 64R96á58ž

30. 11. 2022 18:09

Černou skvrnou prezidentské volby je diskriminace nestranických kandidátů. Že jednomu stačí pár podpisů od Senátorů, mnohdy duplicitních, či senátorů, kteří už v době vyhlášení termínu voleb senátoři nejsou, tak nestranický kandidát musí běhat po ulicích a shánět podpisy od řadových občanů.

To je v případě přímé volby prezidenta občany značně nefér

3 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
6 0
možnosti

H91o29n58z51a 29V87r98á44n60a

30. 11. 2022 17:36

Platil? Komu? A jak to víte?

0 1
možnosti
Foto

Tak z Aeronetu máte tuhle slátaninu. Říkal jsem si, kam asi chodíte na tyhle nápady. A ejhle. Aeronet v akci. Nu jen tak dál...

8 2
možnosti

Přečtěte si bedlivě Aeronet i tento blog. Jestliže pro ně naleznete něco společného, tak maximálně to, že nad letošními výsledky z ministerstva stojí v tichém úžasu.

1 0
možnosti

Pročpak asi autor nepovolil u předchozího článku diskuzi?

A proč byl asi článek stažen z titulky?

1 0
možnosti

Určitě kvůli tomu, že autor nepovolil diskuzi.

3 2
možnosti

Ta vysoká chybovost Meta-Karla určitě není způsobena tím, že si najal agentury a brigádníky, kteří byli placeni za získaný podpis...co by se tak mohlo špatného stát při tomto postupu...

1 0
možnosti

Čím si vysvětlujete, že k ní nedošlo v předcházejících letech a nyní rovnou u dvou kandidátů? A čím vysvětlíte tu limitně nízkou chybovost blízkou nule u dalších?

1 0
možnosti
  • Počet článků 76
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1270x
Jsem obyčejný chlap. Milovník zvířat i dobrého jídla. Občas zůstávám v údivu nad tím, co přináší život, občas mne náš svět vytáčí. Tak bych se rád podělil.

Seznam rubrik