Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Po roce 89 však Pavel prošel významnými posty v NATO. Předpokládám, že si ho předem proklepli a nevadilo jim to. Asi to brali s nadhledem.

2 0
možnosti
Foto

Tohle ovšem někteří neberou v úvahu.

1 0
možnosti
Foto

Vy jste přece chodil vyrvavat a tleskat na demonstrace kde Vrabel představil jako kandidáta flastencu komunistu a stalinistu Skálu...čekal bych, že v blogu budete řešit všechny tři možnosti.Takhle to vypadá,že zbývající dva Vám nevadí....

2 4
možnosti

Napsal jste to naprosto přesně, pane JandoR^.

6 1
možnosti
Foto

Tak spolu s autorem už máte jen jedinou možnost.Volit Nerudovou.Jdete do toho?Tak to Vám chválím...

1 4
možnosti

J69a86n 67R50á56ž

29. 11. 2022 18:42

Pro mnohé voliče, alespoň jak doufám, platí pro volbu prezidenta stejné kritérium, jako pro mne: Kandidát, který aktivně podporoval režim zde panující před rokem 1990, musí být z principu nevolitelný.

7 0
možnosti
Foto

A VY jste ten režim nepodporoval? Vlastně, u Vás to nevadí. ;-D

0 0
možnosti
Foto

Asi pri voľbe nemáte teda moc na výber... A vyberať budete len z tej ponuky, čo máte.Som zvedavá, ako obyvateľ susedného štátu ale mám Česko aj rada, že ako to u Vás dopadne...

3 0
možnosti

Tak jste je postavil na roveň a pak jednoho sepsul jak prašivého psa.

Babišovská taktika, jenže studium v totalitě ani k tomu potřebný tendenční životopis (kdopak ho vykopal z hrobu), je absolutní nic proti vědomé aktivní spolupráci s StB a práskání kolegů i nadřízených. Jenže i za to se dá upřímně omluvit, možá by omluvu vzali i ti co je díky Babišovi režim semlel a zahodil jak shnilé kafe, jenže to Babiš neudělal a neudělá. Naopak v devadesátkách se zase aktivně zapojil do toho "Palerma" právě za špinavé peníze po jejichž původu pátrají pouze novináři i když by to měli vyšetřovat naše orgány k tomu určené. Navíc nadále podvádí stát, za což je nyní souzen, další dotace musí vrátit a další mu nebyly přiděleny právě na základě lživých dokumentů. Babiš několikrát v různých kauzách a situacích prokazatelně lhal, veřejně a dokonce i v přímém přenosu k celému národu. Ve světě se s ním nechce nikdo ani vyfotit, aby nebyl náhodou v hledáčku vyšetřovatelů o podání ruky ani nemluvím, tohle před časem udělal Orbán, protože se mu povedlo ovládnout Maďarsko, což se Babišovi naštěstí zatím nedaří i díky senátu a současným Hradním okupantům, kteří neudělají nic zadarmo.

Pavla volit nebudu, nicméně si nezaslouží takové srovnání a dehonestaci, on skutečně pro ČR udělal ve strukturách NATO hodně, výsledky pociťujeme nyní, když krvavý agresor Putin provádí teroristickou genocidu na Ukrajině.

Opravdu mi vadily ty lži, které vypouštěl Zeman při volbě prezidenta a lidi mu věřili. Dnes si klidně Vondráček (ANO) zveřejní zjevně naaranžovanou fotku, sprostou lež a když je nachytán, tak s jeho škodolibým úsměvem se přiznává k "chybě". Nic v kampani Babiše není chyba, vše včetně stálého opakování a vracení témat do mediálního prostoru. Na Pavla nemá nic, než jeho působení za totáče v době studia, je to strašně málo a tak se to snaží nafouknout co to dá.

6 3
možnosti

Odpovím vám - není to paradoxem. Pokud by jakkoliv zpochybnil vedoucí úlohu KSČ a oficiální stanovisko k roku 68, měl by po kariéře. Pokud by ho nechali v armádě, dělal by leda tak nějakého technika kdesi v nevýznamných kasárnách.

Hodně lidí jdoucích po kariéře v takovýchto životopisech lhalo, a pokud nelhali, dost si životopisy vylepšovali takovými pindy, které jste zdůraznil. Prostě to patřilo k době.

Neumím odhadnout, zda tomu všemu Pavel v té době skutečně věřil (ale je možné, že vzhledem k rodinnému zázemí ano). Potkal jsem lidi, kteří prostě byli slepí a nechápali, proč ostatní na komouše nadávají. Třeba jeden kolega v práci (tam jsem nastoupil někdy začátkem 89), byl dle vyprávění kolegů zarytý komouš a nenechal si to nijak vysvětlit. Avšak dcera mu zdrhla do USA. On za ní jednou jel a vrátil se vyléčený (z komunistických bludů). A to byl v té době návštěvy USA o dost starší než Pavel v 89. Pavel to mohl mít podobně - tedy jsem schopen mu jeho členství u komoušů odpustit.

Podstatné pro mě je, zda škodili jiným lidem. Pavel tvrdí že ne, U Babiše mám s ohledem na znalost tehdejších reálií jistotu, že nemohl nepráskat (tedy škodil). A Babiš škodil i dále, když "získával" své firmy.

Podstatnou roli hraje povaha. Například Nerudová k KSČ nebyla, protože kvůli věku neměla šanci. Avšak nemám moc velké pochybnosti o tom, že při její kariéře by šla stejnou cestou jako Pavel, být dostatečně starší. Její aktivistické sklony v souladu s tím, co dnes frčí, ji fakticky determinují k tomu, že dřív by byla komouška.

Pak tu máme Baštu, který byl za komoušů disident a byl za to vězněn. Jenže pak velvyslancoval v Rusku (dnes značný problém), byl v ČSSD a nechal se navrhnout za SPD. Podle mě má ten člověk v hlavě binec a z mého pohledu je to v principu stejné, jako by za komoušů byl aktivním straníkem.

6 4
možnosti

J50a26n 44R12á93ž

29. 11. 2022 18:59

K první větě: Byl jsem jeden z mnoha, kdo na dotaz při prověrce oddanosti režimu prohlásil, že v srpnu 1968 to nebyla žádná bratrská pomoc, ale vojenská okupace. Měl jsem sice po kariéře už dřív svou účastí na tak zvaném kontrarevolučním spiknutím v srpnu 1969, ale mohl jsem se podívat s čistým svědomím každému do očí a nemusel se stydět ani před sebou samým. Kdo dal přednost tehdy kariéře, byla to jeho volba, v žádném případě jsem to nikomu nevyčítal a ani dnes nikomu nebudu vyčítat, když se rozhodne víc jak třicet let po převratu volit za prezidenta bývalého kariérního komunistu, protože je to jen jeho volba.

4 0
možnosti

Vždyť Pavel tak toužil skákat padákem, tak ať to na stará kolena učí nové mladé vojáky, které asi budeme potřebovat v té možná se blížící válce s Ruskem. Tím republice pomůže nejvíce.![>-]

3 2
možnosti

J75i13r52i 20B95o76r

29. 11. 2022 15:26

Mě fascinuje jak u jednoho je to celoživotně neodpustitelná chyba a druhé mu ,mnohem většímu gaunerovi, to přináší plusové body. Od stejné skupiny občanů.?

4 0
možnosti

J84i25r21i 56B59o94r

29. 11. 2022 13:12

Dá se něco co jsem v mládí udělal špatně odčinit ,nebo ne? U jednoho bych řekl že se mu to úspěšně podařilo, u druhého jsem přesvědčen že v tom svinstvu jede dál. Je na každém z nás jak se s tím vyrovnáme. Volby jsou naprosto osobní záležitost.

4 3
možnosti

Převlékání kabátu ale není způsob, jak odčinit pochybení.

8 0
možnosti
  • Počet článků 36
  • Celková karma 41,38
  • Průměrná čtenost 1930x
Jsem cestovatel, pozorovatel života, který nepřestal přemýšlet o běžných každodenních věcech a má chuť o nich psát.

Seznam rubrik