Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Filipe, ač nekuřák, na ty zakouřené pajzly, kde nám v šestnácti letech bez keců nalili, s láskou vzpomínám. Kamarádi zase vzpomínají, jak mě z nich vynášeli a to v takovém stavu, že jsem měl odřené špičky bot. ;-) Chlebíčky byly narozeninový a vánoční standart a z pití rodičů mi nejvíc v paměti utkvěla bowle.

3 0
možnosti
LH

Sice byly zakouřené hospody, ale lidi k sobě měli blíž.

Pokud beru jen naši vesnici, tak hospoda žila.Svátky jako Karel, Václav, Josef, Jiří, František, Jaroslav tak se slavili daleko přes půlnoc.Harmonikář, popř. kytarista byli v na tyto svátky dopředu zamluvení.O půlnoci přijela VB, dali si kafe, poposlouchali a se slovy...nedělejte tady nepřístojnosti, odjeli.

Zrovna tak, posvícenská zábava, poslední leč, hasičský ples tak tyto zábavy byli narvané.

Dneska?

Hospoda tady není a ve městě v restauracích se sice nekouří, ale není žádná družná atmostféra. A harmonikáři nebo kytaristi ti už asi vymřeli.

2 1
možnosti
Foto

Byla to děsná doba, moc rád na ni nevzpomínám.

4 0
možnosti
PK

Záleží zda jste se politicky angažoval, myslím ne v souladu s režimem, anebo se vyžíval na zahrádce.

0 0
možnosti
Foto

P97e53t42r 54B46u51r97i54a31n

27. 11. 2022 12:31

Nádraží Ostrava Svinov, nádražní restaurace a venkovní stánek, pivo v kelímku, rozvařené Ostravské parky, z nichž některé v té teplé vodě plavaly už desetiletí, horníci s černýma očima s několika kelímky najednou a sprostí jako dlaždiči. Na cestu vlakem s nimi jsem se vždy těšil. Nezapomenutelné zážitky. připomněl jste mi mé mladí. Super.

5 0
možnosti
PK

Ostrava je kraj "razovitý" jak říká i doufám Váš oblíbený bard Jarek. Pravda, my starci vzpomínáme na to lepší. Např. ostravské klobásy bývaly super, dnes je to "namleté". Horníci byli sprostí - ale zkuste dnes jet pražskou tramvají - dívenky jak obrázek je i zahanbí. Čabajka za 7, když se jemně nakrájela, lepší než hostie od velebníčka. Dnes - měkkota, Orbán nic moc:-)

Ale zase si mohu dát kebab, dary moře, šneky, falafel, o to jsem byl ochuzen.

3 0
možnosti
RJ

Jo jo, kde jsou časy čtyřky bezubrusovky...

1 0
možnosti
JR

J67a65n 94R42á81ž

27. 11. 2022 12:25

S jistou nostalgií vzpomínám na dobu, kdy jsem jako učeň nosil do dílny svačiny: 10deka vlašáku 2,20, salám "brňák 3.20, salám turist 3,50, rohlík 0,15, kabanos 1,50, šunka (když byla) 6,0, vejce s vlašákem v aspiku 4,20, láhev piva 10° 1,20, atd. Ovšem průměrný plat byl tehdy cca 1200Kčs brutto. Na dobu kdy jsem byl mladý je fajn vzpomínat, ale jinak to stálo za p*d.

PS .Nedávno jsem v Brně objevil restauraci, kde je v nabídce i utopenec 85Kč, tlačenka s cibulí a octem 78Kč, nakládaný hermelín 75Kč, topinka s česnekem 44Kč, chléb s tvarůžkovou pomazánkou za 50Kč a Plzeň 55Kč. Uvědomil jsem si jak se nám zvedla životní úroveň, když jdou tyto dobroty stále na odbyt i v těchto cenových úrovnich. Pro Brňáky: Bláhovka to není!

1 0
možnosti
Foto

Sám jste to napsal, výplata 1200 kčs. Dnes 24 000 je minimum, takže si ty ceny k tomu vynásobte taky 20x a budete se divit.

0 0
možnosti
JH

J64a55n 22H73a34r96v66a91n

27. 11. 2022 11:47

Správně Filipe, tady je názorně vidět, že například takové blogy národ sjednocují a ne rozdělují R^ ;-D

Politici by se měli u tebe učit ;-)

3 0
možnosti
Foto

Na SK sa málo dovážajú výrobky z česka a keď tak majú vysokú cenu.Ja si myslím, že tou našou povrchonosťou a tým že sme prestali byť konzekventný, klesla kvalita a to nielen vrámci produktov a v službách, ale aj vo vzťahoch medzi ľuďmi celkovo.

0 0
možnosti
Foto

R^ Do hospod se nechodilo kvůli pivu, ale na pivo. Pivo sedmička nebylo považováno za alkohol, a tak se je mohl dát i nezletilec, ač i po něm mohla být opička v letním parnu. Az ,,kořalky" Raketa šli namíchat dobré ,,limonádičky", po kterých taky ztěžkly nožky. Také byla v oblibě tzv. letecká limonáda- kofola s rumem, a ta chutnala i děvčatům. Atd.:-)

0 0
možnosti
Foto

:-),,Pak je tu chlebíček, který si vždycky počká

z něj hledí osamělá sardelová očka

A kdo jim podlehne, ten dopustí se chyby

už nikdo ho ten večer na ústa nepolíbí

Na dalším chlebíčku je salát zvaný vlašák

Kdo ho sní po dvou dnech tak to je vážně pašák

Protože pak přijde ten svátek rock-n-rollu

a kameny se valí, ze žlučníku dolů" (bří Ebenové);-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 645
  • Celková karma 24,91
  • Průměrná čtenost 2144x
Šéfkuchař na cestách a básník ve výslužbě.Dnes už spíš natvrdlý než tvrdý rocker , milovník dobrých věcí a časů.

Jak jde čas, stal se ze mne spolutvůrce dvou kuchařek, učitel a výrobce sušených, či fermentovanýchj lahůdek...

 

Seznam rubrik