Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

No je to hnus, meli si vzit priklad z rusaku a vytvorit souostrovi Gulag pekne na svem uzemi!

0 0
možnosti
LT

Chjo, tak trochu mne autor zklamal.

Tak nějak jsem čekal, že rozeberete pane Hornere jak vůbec došlo k tomu, že Guantanámo je v rukách USA, že se vrátíte na začátek, do dob, kdy kubánský lid bojoval proti španělským vládcům a tak dále...

A vy místo toho uděláte jen takových pár vět a pak do toho začnete míchat válku na Ukrajině.

Proč? Přijde mi to zbytečné. Že si o tom někdo přečte na wiki? Ale no tak, vždyť v tom článku, na který odkazujete není ani hlavní důvod, proč USA vstoupily do války a to výbuch na USS Maine, po kterém americká veřejnost začala volat po odvetě a po válce se Španělskem.

Rozebrat třeba i to, že zatímco v roce 1911 americká komise konstatovala, že šlo o výbuch zvenčí, což podporovalo teorii o potopení lodi někým jiným, tak poslední výzkum který v polovině sedmdesátých let inicioval americký admirál Hyman G. Rickover nové vyšetřování, jehož výsledky shrnul roku 1976 ve své knize. Dospěl k závěru, že zkáza lodi byla způsobena samovznícením uhlí.

A já se tak při rozkliknutí článku těšil.:-/

1 0
možnosti
MB

Tesit se na neco u Hornera? Vy jste masochista, clovece!

1 1
možnosti
Foto

Autor píše:

"Mohli by se povznést nad kolektivní nenávist a vytvořit normální životní podmínky pro národnostní menšiny, případně je propustit ze svazku státu, jako to udělalo svého času Československo."

V té historické paralele má samozřejmě naprostou pravdu. Něco takového je možné a už to bylo realizováno. Československo ve 30. letech nejprve splnilo prakticky všechny požadavky německé národnostní menšiny (https://cs.wikipedia.org/wiki/Karlovarsk%C3%BD_program), aby jí vytvořilo normální životní podmínky a nakonec ji propustilo i s územím Sudet ze svého svazku do svazku většího souseda.

Opravdu to ale zajistilo mír, jak tenkrát tvrdil britský premiér? Na jak dlouho byl potom tem mír zajištěn?

8 0
možnosti
ZH

Měl jsem spíše na mysli Slováky. Ale ano. Odklad války se i tenkrát povedl. Těžko soudit, jak by válka dopadla v jiných okolnostech. Nicméně papouškujete mýty, které nastolila někdejší Ksč. Zkuste si najít například jazykový zákon z období první republiky...

0 0
možnosti
JD

Guantanámo!

Dostanete za uši pane Hornere!

A dávám jasnou karmu! :-)

1 1
možnosti
Foto

Karmu nejjasnější, jak sluníčko východní R^.

3 0
možnosti
  • Počet článků 827
  • Celková karma 22,02
  • Průměrná čtenost 969x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik