Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Válku nepodporují jen psychopati. Například Nikita Michalkov jistě psychopat není. Prostě má své důvody, mezi něž patří i ty zištné. A takových si Rusko vychovalo či získalo a získává k válce potřebné množství. A nejen v Rusku, jak už víme.

Překvapujete mne. Shledávám, že Rusko je v hybridní válce nejen úspěšné, možná stále úspěšnější, čehož důkazem je i ta probíhající verbální občanská válka v ČR. Nemáme v ČR jen žoldáky v hybridní válce. Dočítám se zde o Vámi očekávaných nadávkách vypiplané zdejší klaky. Situace tedy houstne účastí vypiplenců vypiplaných piplátory, zdá se. Tito ovšem nejsou instruováni petrohradskou tollí farmou, ale jistě nějakým jiným centrem. Ještě aby se nakonec servali o to, kdo se úspěšněji prodává...

0 0
možnosti

Vás ten putinofil a proruský kolaborant ještě něčím překvapuje?8-o

0 0
možnosti

Nelze jinak. Prostě "Russian Standard".

3 1
možnosti

Z kdysi solidního blogera jste se stal Putinovým pěšákem v dezinformační válce. Používáte podpásové pseudoargumenty na které se mohou někteří lidé "chytit". Jen připomínám, že nejdříve byla dohoda Hitlera se Stalinem a Stalin si zabral kus Polska. Po napadení SSSR Hitlerem se Ukrajinci dívali na Hitlera jako na osvoboditele, protože tam trpěli hladomorem a genocidou ze strany Stalina. Z tohoto úhlu je třeba také hodnotit Banderu. Uvědomte si, co vlastně obhajujete. Za některé výroky (válka..)užité v tomto blogu byste v dnešním Rusku mohl dostat 15 let, být otráven nebo v poslední době moderněji vypadnout z okna. Je mi z Vás špatně.

11 0
možnosti

No, tak pokud se budeme vracet až tak do historie, tak by bylo dobré si připomenout, že ještě před dohodou Hitlera se Stalinem tu byla nějaká Mnichovská dohoda, kde si část RČS vzalo Německo, část Maďarsko a část Polsko že?

Z jakého úhlu chcete hodnotit Banderu? Jako protože Stalin dopustil hladomor na Ukrajině (co se týká genocidy, na tom se většina historiků nedokáže shodnout, zda šlo o cílenou genocidu, či jen o důsledky špatného hospodaření, násilné kolektivizace spojené s neúrodou, což neomlouvá), tak měl právo být válečným zločincem, aktivně se podílejícím například na masakru ve Volyni? Kde hlavními obětmi nebyli Rusové, ale polská menšina společně s židovskou? Jo, tak ať na tohle koukám z jakéhokoliv úhlu, tak je to prostě válečný zločinec. Zkuste se zeptat třeba v Izraeli, jak na Banderu oni nahlíží a vysvětlit jim svůj úhel pohledu.

Pravda, na Stalina by neměl, ale to taky proto, že neměl takové možnosti.

5 0
možnosti

P16e11t98r 66L36o45r11e10n39c

27. 11. 2022 11:42

Milej zlatej...

"Ono je to pěkné vyvážet do celého světa svatou demokracii..." ironicky píšete.

Kdyby ji ti vaši vrazi z vólstrýtu nevyváželi, pak by Sovětský Svaz už dávno měl hranice na atlantickém pobřeží a vy byste se za takovéto volnomyšlenkářské články nesplňující kulturní a ideologickou linii strany dávno udřel v nějakém tom pravém Gulagu na Soloveckých ostrovech, Magadanu nebo Kamčatce...Rv

9 0
možnosti

Gulag je přehnané přirovnání. Mimochodem gulagů jsou i v současném Rusku desítky.

2 1
možnosti

No to přirovnání hlavně vůbec nesedí.

Gulag byly hlavně pracovní tábory, tábory pro otrockou práci.

Guantanámo je v první řadě vojenská základna, teprve v druhé řadě je to vězení. Byť ano, dle Amnesty International v roce 2005 ve své zprávě označovala Guantanámo za "gulag naší doby", ovšem mám pocit, že spíše to mysleli ve smyslu, že v té době by v západním světě nemělo nic podobného existovat.

Ale argumentace, že gulagů jsou v současném Rusku desítky....pardon, fakt mám pocit, že západní svět by měl mít poněkud větší morální nároky, než tvářit se stylem, Rusové mají desítky, takže když mi budeme mít jeden, je to OK.

1 0
možnosti

GULAG je glavnoje uspravlenje lagerov-hlavní správa táborů, ispravitělno-trudovych...... pracovně nápravních......

je to tedy síť táboru, v nichž se otrocky pracovalo....

Nicméně mám podobný názor na tu válku. Biden mohl válce zabránit, stačilo neslibovat Ukrajině členství v NATO, neprohlašovat, že je to věc Ukrajiny,

bylo třeba si sednout s Putinem a Zelenským, bylo třeba urovnat situaci

v Doněcku a Luhansku, vyprovokovanou Putinem ,a sloužící Rusům

jako záminka k válce. Kdo je Putin a jak bude jednat, tušili v Polsku. V USA ne ?

4 4
možnosti

Samozřejmě, že za válku na Ukrajině může Biden. Také Finsko, Litva, Lotyšsko a Estonsko neměly na přelomu 30. a 40. let 20. století co ohrožovat Sovětský svaz!

Konečně ani Maďarsko v roce 1956 a Československo v roce 1968 neměly provokovat tohoto praporečníka míru.

14 1
možnosti
Foto

Vzhledem k tomu míchání hrušek s jablky snad doplním tedy za autora, když to opomněl: za válku na Ukrajině mohou Američané, ti na tom jenom vydělávají, na míru nemají zájem a vše jim takto vyhovuje. Sice nevím, jak to dokázali toho Putina zblbnout, nebo podplatit, ale musel to být od nich mistrovský tah, že jim Rusko dělá vše, co se jim hodí a líbí.

A teď už mě snad autor blogu i pochválí.

6 2
možnosti

J29o43s25e81f 68N71i65k27l

27. 11. 2022 9:24

Konečně vám to došlo...

4 3
možnosti

Tady jsou popsané příčiny války, aby bylo jasno:

https://www.novinky.cz/clanek/komentare-komentar-kdo-zavinil-valku-na-ukrajine-alexander-tomsky-40415028

"Diplomacie" jedině taková, že se Ukrajina odevzdá Putinovskému režimu. Putin se nespokojí jen s Ukrajinou ale chce obnovit sovětské sféry, tak se vyjádřil. Můžeme se pak dočkat tanků v Praze a zase 40 let totality

9 2
možnosti

Je to zvláštní situace. Američan má tábor pro teroristy tam, kde neplatí jurisdikce Spojených Států. Což o to. Není to příliš morální, ale stále se bavíme o vězení pro teroristy a vrahy, toho nejhrubšího zrna.

V tomhle to má Putin mnohem jednodušší. Vrahy nejhrubšího zrna a teroristy, posílá vraždit na Ukrajinu. A gulagy? Ty má jen pro ty, kteří si dovolí proti jeho válečnému běsnění protestovat. Jinými slovy. V rusku neexistuje zákon. A tohle pan Horner blahořečí.

Překvapuje to někoho???

10 1
možnosti

Guantanámo podle vás není příliš morální? Neplatí tam jurisdikce USA?

Ale máme Putina, ten to dělá trochu jinak, takže je vlastně všechno v pořádku. Svět je v rovnováze.

Kriste Pane!RvRvRv

0 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS